Здравейте колеги, и аз вече имам VW-че 1.8Т , забелязах че когато колата е изстинала( не е карана повече от два часа), като тръгна на първа и около 2150 об./мин. турбото си свири(доста изразително), след това на втора,трета,и т.н. турбото свири на около 3100 об./мин. - това си е нормално. След като покарам малко и колата загрее, това свиркане(фиукане) изчезва. Нормално ли е когато колата да е загряла тези свиркания да не се чуват толкова изразително и как да разбера дали турбото ми си функционита правилно.
Благодаря ви предварително.
ПАССАТ 1.8Т свирене на турбото
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
coolboy_ написа:не не получавам ритник защото печките като тебе не могат да ме стигнат и ми дишат прахта смотаняко смотан и смешен хахаха
може би не си видял тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=305
а и по основно точка 7.
А като та гледам май и не си разбрал какво иска да ти каже колегата.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
coolboy_ написа:не не получавам ритник защото печките като тебе не могат да ме стигнат и ми дишат прахта смотаняко смотан и смешен хахаха
Нямаш поне малка техническа грамотност. Това за което ти говори колегатае резултат от работата на турбото, не се заяжда с теб. Предлагам да му се извиниш, а ако не да те баннат. Такива като теб нямат место в този форум. Нема да е зле и да се ограмотиш малко, а и правилата да прочетеш, ако изобщо можещ да четеш

- coolboy_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdravko_dimitrov1986 написа:coolboy_ написа:не не получавам ритник защото печките като тебе не могат да ме стигнат и ми дишат прахта смотаняко смотан и смешен хахаха
Нямаш поне малка техническа грамотност. Това за което ти говори колегатае резултат от работата на турбото, не се заяжда с теб. Предлагам да му се извиниш, а ако не да те баннат. Такива като теб нямат место в този форум. Нема да е зле и да се ограмотиш малко, а и правилата да прочетеш, ако изобщо можещ да четеш
я ти като "по-умен" ми обясни какъв е точно тоя ритник щото нали аз не разбирам и така ... а?
- coolboy_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да да да ...
ifidik написа:що не минеш под моста да си избереш печка и да се дърпаш с нея и да видим дали ще имаш смелост да пишеш
да не съм някой мишок да ходя да се крия от куките (: аз се дърпам по кръстовищата с такива като тебе (пък и там публиката е повече)
... за това говорим
coolboy_ Пуснато на: Пет Май 16, 2008 4:49 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
zdravko_dimitrov1986 написа:
coolboy_ написа:
не не получавам ритник защото печките като тебе не могат да ме стигнат и ми дишат прахта смотаняко смотан и смешен хахаха
я ти като "по-умен" ми обясни какъв е точно тоя ритник щото нали аз не разбирам и така ... а?
Пич въпрос на възпитание е и ти си решаваш как да се държиш и какво да казваш,ама няма нужда да киселееш из форума,все пак хората се опитват да ти отговорят на въпроса и няма да си решиш проблема с колата /или в живота ако имаш/ като обиждаш по форумите .Не знам какво те е подразнило във върпроса на колегата дали след като чуеш свиренето на турбината усещаш ритник отзад.Задаваш някакъв въпрос,а не казваш други симптоми ,а само че свирела повече или по-малко.Човека не се заяжда и не е казал,че ще ти изпревари великото 1.8 Т ,а просто имаше предвид дали усещаш колата да тегли ,да се изстрелва или се чува свирене ,а колата не върви.В първия случай,ако си върви добре явно си ти работи турбината,а ако въпреки свиренето няма тяга имаш проблем.Най-добре ако имаш някакви съмнения ,че не ти върви добре колата,си иди на диагностика и виж какво ще ти покаже,като преди това си провери връзките на турбото да не изпуска от някъде.С това 1.8Т-20V "+ "/AEB вероятно като гледам годината му/от аватара ти предполагам ,че може би намекваш,че си с чип,та може и от него нещо да е все пак влияе върху режима на работа на турбината. За свиренето ,което говориш при мен на APU мотор се чува изразително към 4000 об.мин,преди това си свисти съвсем тихичко турбинката.
П.С. Много светофарни "победи" ти желая ,явно са доста важни за теб

- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
OFF: Карам пасат със същия мотор и смея да твърдя, че светофарите не са и голямата сила, освен ако не се гониш до над 100км/ч, което няма как да стане в града. Дребните колици се изтрелват доста по-бързо.
Иначе по темата при мен - свиренето се чува след 2600 об. някъде, но значително по-слабо то на 1.9ТДИ. Не съм забелязал да има разлика когато е студена или топла колата.
Иначе по темата при мен - свиренето се чува след 2600 об. някъде, но значително по-слабо то на 1.9ТДИ. Не съм забелязал да има разлика когато е студена или топла колата.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: да да да ...
coolboy_ написа:ifidik написа:що не минеш под моста да си избереш печка и да се дърпаш с нея и да видим дали ще имаш смелост да пишеш
да не съм някой мишок да ходя да се крия от куките (: аз се дърпам по кръстовищата с такива като тебе (пък и там публиката е повече)
... за това говорим
за градска гонежка нямаш направо никакъв шанс от синята "пе4ка" а пък това 4ервеното ако знаеш какъв ритник полу4ава като вклю4и втората турбина ;избери си с кое да си идвам за рацер изпълнения?
пи4 сфетофарна гонежка не е голямо изтъкване-наи много да направиш някоя беля ,а е и глупаво да го изтъкваш ,камо ли пък да се правиш на мъж зад клавиатурата