Днеска отидох до юнитреид Х и попитох за части за моят пасат 92г.18мн.инж.АБС мотор.Става въпрос за гумички на клапани и ми казаха следните цени 1бр. струва 8.50лв. а били 8 бр. компликт.Възможно ли е да струват толкова.Тово ми е единия въпрос към вас а другия за хидравличните повдигачи казват ми цена 58лв.бр. а дефакто са 4 бр. значи отиваме на 240лв.Може ли тези части да се намерят по ефтино но и да са на добро качество.
Благодаря за помоща.

Гумички на клапаните и хидравлични повдигачи
какви цени само
колега аз карам Голф 1.9 тд
Цени
5 лв - гумички клапани
12 лв - клапан
14 лв - хидр. повдигач
Но хидр. повдигач не се сменя просто ей така
защото аз си купих много добри хидр. повдигачи когато е оплесках с изкривяване на клапаните и избиването на повдигачите точно от някой такъв който го посъветвали да си ги смени а те братко нищо им няма.
5 ля парчето. хидр. повдигач е доста добро постижение и който го е измислил е направил революция в газоразпред. механизъм
Цени
5 лв - гумички клапани
12 лв - клапан
14 лв - хидр. повдигач
Но хидр. повдигач не се сменя просто ей така
защото аз си купих много добри хидр. повдигачи когато е оплесках с изкривяване на клапаните и избиването на повдигачите точно от някой такъв който го посъветвали да си ги смени а те братко нищо им няма.
5 ля парчето. хидр. повдигач е доста добро постижение и който го е измислил е направил революция в газоразпред. механизъм
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Отвиваш свещта и си изкривяваш една отверка с която да си подпираш отдолу, въпреки това обаче преди да ръчкаш по въпросния цилиндър буталото трябва да се прекара в ГМТ.
да така го правих и аз.
Не съм ходил на майстор и незнам как взимат, но работата е за 2-3 часа.
Като части - гумички и гарнитура на капака на клапаните - това ти трябва.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
dlug написа:По мое скромно мнение дори не е нужна и отвертка, достатъчно е буталото да е в ГМТ, за да не изпада клапана. Ужасно улеснение е ако има подходяща скоба за да се натисне пружината на клапана при монтажа (още едно време на жигулите се ползваха такива, вършат страхотна работа)
Хубаво е да се повдигне клапана нагоре, за да е по - лесно да се покаже над пружината иначе е зор и голямо натискане върху пружината.