ако махнем термостата какжо ще стане?Б-3 решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

ако махнем термостата какжо ще стане?Б-3 решено

Мнениеот danaildimitrov1982 » Сря 21 май 2008 16:51

искам пьрво да благодаря на всички които помогнаха сьс своите мнениа и препорьки :bowdown та значи решихме да сваляме термостата,ре4ено стореносвалихме го и за всеки случаисвалихме и тоя тьнкия маркучкоито влиза в разширителя(така пишеше в една от темите ) а от него едни мизерии пьлна скрьб :horror: измихме го иго поставихме .решихме така и така отваряме дай да сменим и антифриза, отиваме в магазина на наш общ познат икато разбра какво му готвим на пасата само дето не ни разстреля :rocketwhore та той ни каза че всичките ни тревоги са само от термостата (той знаеше на какво дередже е колата) даде ни един и ни каза че ако не се оправи ще черпи .сложихме го и кво да ви кажа колата си заспа на окло 90 градуса пробвахме я в града и извьн него и не прегря никаде само в града чухме перката няколко пъти и това беше а на извън градско даже падна под 90 градуса.незнам от какво е било от термостата или от тоя малкия маркуч но колата сега е добре .благодаря ви още еведнъж love.vw

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 22 май 2008 7:08

ами и от двете е възможно...
тоя малкия маркуч ако е запушен се получава въздушна възглавница и затова може да прегрява и да изхвърля водата - от него минава антифриз към разширителния съд, когато се отвори термостата и ако е запушен има места с въздух и не може и да не може да отвори термостата.

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 22 май 2008 17:11

здравейте колеги смених си термостата на пасата и новият ми отваря на 87 градуса а като ходих преди 2-3 години на диагностика ми казаха че уреда ми на таблото отмерва с 22 или 23 градуса повече и като мина 3-4 километра ми загрева около 75 градуса това според вас нормално ли е ? благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
ppupof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ppupof » Чет 22 май 2008 20:22

Ако не си объркал повече/по-малко,по прости изчисления излиза , че колата ти върви на на 53-52 гр. , което не е нормално . Според мен де.

Върни се в “Passat”