Въпрос за централното на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
mart
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за централното на Б5

Мнениеот mart » Нед 25 май 2008 6:47

Здравейте от скоро имам пасат Б5 1.9ТДИ 116 коня и засега съм доволен обаче имам проблем с централното понякога заключва сички врати понякога неще къде може да е проблема и къде да го търся. Благодаря предварително.

Поздрави

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Нед 25 май 2008 9:06

Комфорт модул? или проблем с механиката на самото централно закючване?
Карай я да я закачат на комп и да видят какво ще покаже.
Има много изписано в тзи раздел за подобни проблеми, потърси.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 26 май 2008 10:49

Погледни си и кабелите между вратата и купето. Обикновено им се разпада изолацията и правят номера.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Съб 07 юни 2008 12:27

Здравейте,колеги ето и моя проблем.Когато заключвам със ключа няма проблем,но когато заключвам със бутона който е на шофьорската врата задна дясна врата се заключва и след секунда се отключва отново.Къде може да е проблема според вас ? (Пасата е B5)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 07 юни 2008 15:42

Rosenirs написа:Здравейте,колеги ето и моя проблем.Когато заключвам със ключа няма проблем,но когато заключвам със бутона който е на шофьорската врата задна дясна врата се заключва и след секунда се отключва отново.Къде може да е проблема според вас ? (Пасата е B5)

Колега аз го имам този проблем но и с ключа ми го прави.Даде грешки на предна лява и задна дясна врата и момчето ми обясни, че трябва да се сменят някакви микроключета, които са си скъпички

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Съб 14 юни 2008 9:21

Само за себе си микроключето не е скъпо, струва стотинки, а самия блок за управление е скъп. Проблема е, че трабва да се разглоби почти цялата врата за да се свали блока и да се отремонтира. Ето един линк по темата http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%EB%FE%F7

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Съб 14 юни 2008 9:56

Мисля че и това може да свърши добра работа
http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=408&Itemid=57

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Нед 15 юни 2008 23:27

kirhadj написа:Само за себе си микроключето не е скъпо, струва стотинки, а самия блок за управление е скъп. Проблема е, че трабва да се разглоби почти цялата врата за да се свали блока и да се отремонтира. Ето един линк по темата http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%EB%FE%F7

Благодаря ти за линка доста е полезен но не мога да си обясня при мен защо това не ми го прави когато заключвам със бутона който е на самия контактен ключ а само когато заключвам от бутона който е на шофьорската врата и то не винаги?Предполагаме че е микроключе но кое по точно това на шофьорската врата или на вратата която когато се заключи се отключва сама?Най лошо в случая при мен е това че ми го прави и със допълнителната аларма която е сложена и винаги трябва да проверявам проблемната врата.Ще помоля някой колега ако е пръскал със някакъв спрей да сподели дали има ефект без да разглобява бравата.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 17 юни 2008 8:32

Ако пораженията не са много големи пръскането със спрей има временно решение:
1. Пръска се с ВД-40 за да се отмият натрупаните мърсотии. Ама се пръска обилно.
2. Пръска се с контактен спрей, за предпочитане със смазващи добавки. Ама се пръска пак обилно.
И може да се появи някакво подобрение.
Успех

П.С. Забравих да каже, че се затваря зъбчето на бравата (все едно е затворена вратата) и в появилия се процеп се пръска със спрея.

Върни се в “Passat”