тракане на мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
тракане на мотор
колеги,вчера след около 100км изгасих колата и след около 2ч я запалих и се случи следното,мотора чукаше и сякаш работеше на 3 цилиндъра,трудно се форсира,лампите на таблото изгаснаха веднага след старта,изгасих мотора и пак стартирах ,проблема си го имаше,но след 1-2 спря да трака и започна да си работи нормално имаше си мошност и си работеше като преди това.Проверих маслото,беше си наред,някой знае ли от какво може да се е получило,според мен се чуваше като клапан
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вероятно повдигачите са пречукали за кратко.
при мене се е получавало и няма закономерност.
най-често сутрин като запаля - отвреме навреме притракват и после утихват.
Карах с 15w40, сега съм с 10w40 и при двете масла го наблюдавам но е за кратко и не всеки път - само като е студен мотора /пренощувал/.
при мене се е получавало и няма закономерност.
най-често сутрин като запаля - отвреме навреме притракват и после утихват.
Карах с 15w40, сега съм с 10w40 и при двете масла го наблюдавам но е за кратко и не всеки път - само като е студен мотора /пренощувал/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе може странно да прозвучи но вече 3-4 пъти ми се е случвало а и има тема тука на колега че и при него е правило проблем.
опитвам сутрин да паля - страртера върти неестествено, някак бързо - все едно колата е без свещи - позавърта и пали - след което работи на 3 цилиндъра, но не е токово.
При мене се е получавало това явление и се дължеше на неотварящ повдигач.
Просто някой клапан оставаше отворен постоянно.
В резултат на това цилиндъра не бачкаше.
Вадил съм кабели на свещи една по една - реагира мотора а в същото време бачка като трактор - като поработи малко се оправя и няма помен.
3 или 4 пъти ми се е случвало и е много дразнещо.
опитвам сутрин да паля - страртера върти неестествено, някак бързо - все едно колата е без свещи - позавърта и пали - след което работи на 3 цилиндъра, но не е токово.
При мене се е получавало това явление и се дължеше на неотварящ повдигач.
Просто някой клапан оставаше отворен постоянно.
В резултат на това цилиндъра не бачкаше.
Вадил съм кабели на свещи една по една - реагира мотора а в същото време бачка като трактор - като поработи малко се оправя и няма помен.
3 или 4 пъти ми се е случвало и е много дразнещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ivo123 според мен е прав но защо ти се губят и светлини а дали е вазможно някаде по кабелите да хфърля ток и да дава на късо или от дисрибуторната капачка защото ако мета ток на метал някаде нали е замасено всичко на мене така не ми е ставало и чукам да нества затожа не рзбирам толкова и незнам дали е вазможно просто си расаждавам кажи все пак като го оправиш че ми е интересно да разбера от каквое точно