разлика в усилието при завиване на ляво

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

разлика в усилието при завиване на ляво

Мнениеот stoyan0264 » Сря 23 апр 2008 9:04

Здравейте колеги!
Как сте ?Надявам се добре.
От известно време имам следното проблемче.Колата ми завива чувствително по трудно на ляво отколкото на дясно.Имам пред вид въртенето на волана иначе си се гъне какот на ляво така и на дясно.Помислих си че си внушавам ама я давах на баща ми да я кара и тои констатира същото.
Има и друго хидравликата понякога наптаво скърца и на ляво и на дясно.Това защо е също нямам представа.Някои ми казват да си сменя хидравличната течност (губела си качествата-вискозитета)защото не била сменяна откакто е произведена колата.
Моля за вашите компетентни мнения.Или ми драснете някой ЛИНК да чета .
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 23 апр 2008 11:19

колега по принцип на тези пасати хидравликата им е слабото място.аз карам същия.като за начало си провери хидравличната течност.ако е малко долей или най-добре е да се смени.Ако продължава да прави номера,на хидравличната помпа има един диаврагмен клапан.с времето той здава багажа.Питал съм много "прехвалени майстори" дето ми казват че това неподлежи на ремонт което ме съмнява.Дано съм бил малко полезен.Поздрави

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Re: разлика в усилието при завиване на ляво

Мнениеот markovgolf » Сря 23 апр 2008 11:47

stoyan0264 написа:Здравейте колеги!
Как сте ?Надявам се добре.
От известно време имам следното проблемче.Колата ми завива чувствително по трудно на ляво отколкото на дясно.Имам пред вид въртенето на волана иначе си се гъне какот на ляво така и на дясно.Помислих си че си внушавам ама я давах на баща ми да я кара и тои констатира същото.
Има и друго хидравликата понякога наптаво скърца и на ляво и на дясно.Това защо е също нямам представа.Някои ми казват да си сменя хидравличната течност (губела си качествата-вискозитета)защото не била сменяна откакто е произведена колата.
Моля за вашите компетентни мнения.Или ми драснете някой ЛИНК да чета .
Благодаря предварително!

Здравей колега
Може да те разочаровам ,но при мен е сщото положение (по трудно на ляво отколкото на дясно) смених течноста и пак си е така ,но се свиква и не ти прави впечатление .

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 23 апр 2008 12:02

stoyan0264 проверено ли е дали всичко по окачването от станата която е проблемна е наред?
Това, че помпата издава звук в крайно навит волан, в която и да е посока не е фатално, защото просто се натоварва. Въпреки, че ако звука е силен подсказва износване, особенно ако се проявява на равно.

Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0264 » Сря 23 апр 2008 12:17

Благодаря ви много.
Относно хидравликата тя скърца много преди да е стигнала крайно ляво или дясно положение.Просто скърца при каквото и да е въртене.
Да не с еналожи да ходя по моргите за помпа(хидравлична).Ама и там не е гаранция.
Не знам! Да я закарам на майстор на дали ще ми каже нещо повече от вас.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 25 май 2008 10:09

При мен имаше такова едвам доловимо нещо - след ПРАВИЛЕН реглаж в ХЕЕД се оправи :)
Ако скоро не си ходил на реглаж - това може и да обясни нещата.

Другия вариант са криви кормилни щанги

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Пет 30 май 2008 10:17

на мен пък наляво ми завива по лесно и понякога когато е голям завоя волана ми играе каточели омеква и пак се връща

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пет 30 май 2008 11:59

Стояне, когато горните опори на макферсона се скапят ,се появявя
този проблем.Патил съм, затова и споделям.
Тези опори са гумени тампони с вградени аксиални лагери.
Когато правиш завои, пружините също се завъртат около оста си, благодарение на аксиалните лагери.
Тези опори са подложени на много неблагоприятни условия-вода,пясък, кал и всички тези абразиви ги прецакват.
Когато лагерите задерат и блокират, пружините не се въртят а се усукват и е необходимо много по голямо усилие за да завиеш.
Натоварва се сервото и ремъка на серво помпата започва да приплъзва и квичи като прасе.
Имал съм три В3-ки, и на трите съм ги сменял точно за това.Колата ще се изправи и упавлението изведнъж ще олекне.
Доколкото си спомням цената на едната опора беше около 30-35лв.
Със сигурност сега ще е по ниска.За труда не зная, сменях си ги сам.

Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0264 » Пон 02 юни 2008 8:16

Здравейте!Много ви благодаря за отговорите!
Точно тези опори са працакани аз ги гледах - стърчат им капачките поне 3 пръста.Както и амортисьорите.

Върни се в “Passat”