Не отключва всички врати

Техническа и сервизна информация за Passat
mmmladenov-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не отключва всички врати

Мнениеот mmmladenov-vw » Вто 03 юни 2008 14:16

Здравейте колеги,
От известно време спряха да се отключват едновременно всички врати. Когато завъртя ключа в шофьорската врата, другите не реагират. Налага се да дам на контакт за да мога да издърпам лостчетата за отключване, иначе вакума ги връща обратно.
Такова е положението и с дясната ключалка. От 10 опита да отключа - два са успешни. Със заключването няма никакъв проблем.
Моля ако някой е имал подобен казус да сподели, как го е решил!
Благодаря!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 03 юни 2008 14:34

А колата каква е ?
По това че темата е в този раздел предполагам че е Пасат; от това че има вакуум - преди Б5.

mmmladenov-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

да

Мнениеот mmmladenov-vw » Вто 03 юни 2008 14:41

Б4 94 година комби

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 03 юни 2008 15:31

аз имам същия проблем само че не ми го прави постояно,понеже нямам време не съм се занимавал да го правя или поне да се опитам да го правя,а и съм с Б3

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 03 юни 2008 15:34

според мен най-вероятно е някоя хлабава връзка на вакуума към проблемната врата

Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildimitrov1982 » Вто 03 юни 2008 22:14

а може и да е хлабава или спукана връзка при самата вакуум машинка нали прави проблем на всички врати
:wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 03 юни 2008 23:46

Ако изпуска от някъде компресорчето ще работи по-продължително време :wink:

Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Нед 08 юни 2008 18:30

Аз имам В3, 91г. и имам аналогичен проблем с ЦЗ-от известно време,когато алармата е изключена, не мога да отворя колата с ключа за шофьорската врата(бравите са сменяни) - при всеки опит да отключа колата се самозаключва. Стигна се до там че няколко пъти почти я взломих, за да вляза. Иначе си заключва без проблеми, макар че след като я заключа продължава още няколко пъти да се самозаключва(бях писал по темата). Няма проблем и когато е включена алармата. Смених много майстори - проверяваха кабелите, микроключетата, връзките за вакуума но нищо. За сега оставам с последната диагноза, че ключа не прави хубав контакт с ключалката и не подавал качествен сигнал към останалите врати. Утре ще ходя на един препоръчан ключар и ще видим какво ще излезе. Ще пиша.

mmmladenov-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

да

Мнениеот mmmladenov-vw » Пон 09 юни 2008 8:22

"ключа не прави хубав контакт с ключалката" - засега и аз съм склонен да вярвам , че е от това...
в момента колата ми се заключва и отключва без проблем, без да съм и пипал нищо, но до кога - незнам...
Единственото, което направих , е че ресетнах компютъра ...

Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Вто 10 юни 2008 20:41

Вчера ходих при ключар и установихме следното - при свалена дръжка на лявата врата и след леко наместване на кабелите към дръжката всичко си работи без проблеми. Като позагледах самата дръжка стигнах до извода - че поради опасната близост на извода на кабелите за ЦЗ и един подвижен механизъм, под формата на буквата "С", който се върти с ключа, явно този механизъм е опирал в кабелите от време на време и е прекъснал частично единия (поради некачествен монтаж от едни други ключари) и в крайна сметка от там идва проблема със трудното отключване. За съжаление това не подлежи на ремонт (според ключаря) и така олекнах с 30лв за нова дръжка. Сега остава да се надявам на по-качествен монтаж (мисля сам да си я сложа).
Дано да съм бил полезен.

VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

Мнениеот VenkoPAS » Вто 10 юни 2008 20:52

На Б3 имах проблема, като го вземах. Заключваше без проблеми, но не отключваше дясната половина и капачето за резервоара :?: .
Оказа се следното: зад задната седалка в дясно има едно Т-образно разклонение от което се вадеше тръбичката. Открих го по продължителната работа на компресора, и като се заслушах се чу свистене от посоченото място. Решението бе малко секундно лепило на тръбичката и здраво набиване в Т-отклонението. Кратко изчакване да залепне :?, малко проби :lol: и се оправи :D .

Дано твойто да е било от ресетнатия компютър и да не береш ядове по тръбите :wink: . Айде със здраве!

mmmladenov-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

да

Мнениеот mmmladenov-vw » Сря 11 юни 2008 7:42

Това с продължителната работа на компресорчето го отстраних преди една година - беше се сцепило маншончето на механизма, който заключва капачката на резервоара ... този път проблема се появи, когато тръгнах да сменям уплътнението на шофьорската ключалка ( сега се сетих - колегата с ключаря помогна ... ) ако пак се появи - отивам при ключар да сменя бравата ... а някой да знае от къде мога да си купя такова уплътнение на дръжката ?

Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Пон 16 юни 2008 19:20

Вчера смених бравата и вече нямам проблеми със отключването и заключването (появиха се други, но те са за друга тема). А уплътненията вървят с бравата, освен ако не намериш някое пърче тънка гума (примерно от вътрешна гума на велосипед ) и не си изрежеш.

Върни се в “Passat”