платка километраж на Passat B4 '95
платка километраж на Passat B4 '95
здравейте колеги.Имам проблем с платката на километража на моя Пасат.Преди два дни нещо пропуши в таблото и след малко време стрелките на оборотомера,бензиномера и термометъра отказаха.Разглобих го днес и видях че два елемента са опушени (като единия е почти напълно разрушен). А иначе, доколкото разбрах,и двата са някакви кондензатори.Та,ще ми ги смени един познат,но ми трябва схема на самата платка с елементите и техните параметри.Доста рових в техническата документация предоставена любезно от наш колега(Петър мисля че беше).Регистрирах се днес в неговия сайт и теглих и рових,но основно от електро обзавеждането са ел.схеми по окабеляването. Т.е подробна схема на платката на километража не открих.Моля някой ако може да помогне,че до утре е желателно да дам инфо на моя човек,електрончика!!!Благодаря предварително
ами платката не е в момента в мен,но ако мога да обясня: точно под зумерчето(едно черно цилиндърче в десния горен край на платката) има
един диод(както ми обясни моя електрончик) и под него се редуват два кондензатора(май не са еднакви).Горния към зумера ми е разручен направо ,а по-големия под него(при мен е син на цвят) е пробит и опушен(на него може и да му видим параметрите.Това е колега,дано съм бил ясен!Благодаря предварително
един диод(както ми обясни моя електрончик) и под него се редуват два кондензатора(май не са еднакви).Горния към зумера ми е разручен направо ,а по-големия под него(при мен е син на цвят) е пробит и опушен(на него може и да му видим параметрите.Това е колега,дано съм бил ясен!Благодаря предварително
ами колеги мисля че си реших проблема:монтирах си таблото след запояване на нови елементи и обща профилактика на платката (много студени спойки,ей).Всичко е наред и уредите работят.Купих си километраж комплект от Приселци(хем видях точните параметри на кондензаторите дето бяха гръмнали) и имам резервен километраж.Проблема се оказа не толкова в кондензаторите,колкото в напълно разпоения стабилизатор на напрежението(явно от там е изгоряло всичко,тоя стабилизатор захранва цялата платка). Благодаря на всички,които се отзоваха на проблема ми и ще помагам с каквото мога, въпреки че съм нов в преживяването "Passat B4".