Сигнализацията за отворена врата не изгасва...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Сигнализацията за отворена врата не изгасва...

Мнениеот gubaku » Пет 06 юни 2008 14:51

От днес сутринта ми светна лампата за отворена врата на таблото. Интересното е че интериорното осветление си изгасва нормално. Порових се в търсачката на форума, но нищо конкретно не намерих, освен че бутоните, които натиска вратата при затворено положение и отчитата дали има отворена врата или не, са скрити в ключалките и за да се погледнат трябва да се сваля кората!!! Другото странно е че зумера за запалени светлини не пищи докато не отворя врата. Неприятното в случая е, че за разлика от предната ми кола пасата не показва коя врата му е отворена, тоест за да реша проблема трябва да свалям корите една по една :shock . Така че някой ако има предложения как да реша проблема без да свалям корите, да помага. Извинявам се ако във форума вече е писано по тоя въпрос но нищо не открих.

П.С. Не знам защо модераторите решиха да ми заключат темата за цената на маншона, но само ще спомена, че от магазина на SNT си купих оригинален немски маншон със скоби, грес и т.н. за 20лв...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 07 юни 2008 9:31

Проблема е масов за модела. Без сваляне на корите едва ли ще направиш нещо, но можеш да погледнеш под маншона на проблемната врата какво е попложението с кабелите, а също и с комфорт-модула (намира се под краката на шофьора). Опитай ТУК.

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Съб 07 юни 2008 20:39

Мерси за предложението, само че съм от Пловдив... Сега забелязах че не ми свети лампата на шофьорската врата, дали това има нещо общо? И продължавам да се чудя как като отчита че има отворена врата зумера за фаровете не се включва, и осветлението в купето си загасва нормално??? Другата странност е, че сега като заключвам колата (ползвам копчетата на оригиналния ключ) не ми премигват мигачите, иначе си се заключва нормално.
Айде някой от Пловдив да даде читав майстор, че не ми се ще някой псевдо разбирач да ми свали корите така, че след това всичките да скърцат и тракат

Потребителски аватар
totosw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totosw » Съб 18 окт 2008 10:33

Здравей колега, минах по този път и е доста гадно но е поправимо, намери накой които има VAG-COM и пасата ще си каже коя е проблемната врата.

P.S. обикновенно VAG-COM казва, че няма комуникация с въпросната врата :idea:

Върни се в “Passat”