вода в купето на Б5 - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
sdn
Автомобил:
Двигател:

вода в купето на Б5 - решено

Мнениеот sdn » Нед 08 юни 2008 10:45

Здравейте на всички. Имам Б5 и като вали дъжд, незнайно как, но ми се пълни цялата лява част на купето с вода. Открих, че водата влиза някъде от двигателя - със сигурност, обаче въобще незнам от къде да започна. Някой с Б5 имал ли е същият проблем, или само при мен е така? Забелязах, че отпред - точно пред таблото се събира вода - това нормално ли е, и това не трябва ли някъде да се оттича? Другото, което ме притесниава е какви са тези две тръби, които се показват точно под двете предни седалки? Каква функция изпълняват те, защото от тях също излиза вода. Та по-накратко, някой има ли някаква информация относно този проблем?
Моля ви, давайте мнения, защото цялата кола е подгизнала.
До скоро...

Последна промяна от sdn на Нед 08 юни 2008 15:01, променено общо 1 път.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Нед 08 юни 2008 12:12

Тези тръби под седалките са от парното да духа на отзад седнали пътници.Огледай акумолатора и хубаво под него да не е запушено с боклуци и да не се отводнява навън.Ако трябва даже го махни за да почистиш по основно.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 08 юни 2008 12:37

за водата отпред под таблото мога да ти дам информация понеже и на мен ми се пълнеше.та сваляш акумулатора и под него има една дупка през която да се оттича водата,тя ти е запушена с листа и боклуци 100 % отпуши я с нещо и си ти. аз чак си купих капак за над акумулатора като на б5.5-ците за да не влизат листа и тем подобни боклуци и да не се запушва дупката.само да кажа че кората не пасва точно но яз я пригодих с малко рязане и наместване

Потребителски аватар
AngelVT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AngelVT » Нед 08 юни 2008 13:00

Може и без да сваляш акумулатора. Бъркаш до дъното на така образувалата се локва, напипваш тясното отверстие, и с един електрод хобаво го почистваш. След това прибираш електрода в багажника, тъй като е важен инструмент за сушинката в купето и не се знае кога пак ще ти дотрябва :) .

sdn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdn » Нед 08 юни 2008 15:00

здравейте отново. Тъкмо свърших с цялата процедура, даже я закарах вече и на автомивка - благодаря много за ценната информация. Беше точно така както казахте, те са две дупки за оттичане всъщност. И двете бяха задръстени до неузнаваемост.
Така проблема ве4е е реш4ен, обаче не знам как до го сложа в заглавието.
Пак ви благодаря много!!!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 08 юни 2008 20:33

Съвет от мен - продължавай да следиш за вода, в отсека между двигателя и купето, точно до ECU-то (компютъра) - най-вляво по посока на движението. При мен се пълнеше с вода там, въпреки че двете дупки - под акумулатора и сервото бяха чисти. Оказа се че е запушен отводнителният канал под ECU-то.

Върни се в “Passat”