Рьжда вьв разширителя
Рьжда вьв разширителя
ръжда,във разширителният сьд на vw passat B3.Два пъти го почиствах,но няма ефект.Давайте сьвети.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Рьжда вьв разширителя
pooc написа:ръжда,във разширителният сьд на vw passat B3.Два пъти го почиствах,но няма ефект.Давайте сьвети.
Ако колата е карана с вода то се е наслойло и ще трябва да сложиш разни препарати за почистване пробвай с Меглио става доста добре

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриза се сменя на 2 години, защото за такъв период антикорозионните съставки се окисляват, с други думи се изхабяват и няма какво да предпазва от ръжда. Много съмнително в български антифриз да има изобщо поначало антикорозионни съставки. Например с "антифриз" Мотокс, за 1 зима ръждясва блока.
За това си вземи нещо вносно - например HEPU, SWAG, FEBI - по 10-15 лв са за 1.5л бутилка, теб ти трябват 2 и разреждаш 1:1.
Поздрави.
За това си вземи нещо вносно - например HEPU, SWAG, FEBI - по 10-15 лв са за 1.5л бутилка, теб ти трябват 2 и разреждаш 1:1.
Поздрави.
И аз имах такъв проблем, промих двигателя, ама много вода вкарах, сигурно 6-7 кофи, след което залях нов антифриз и се оправи.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Само промивка го лекува това
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало спри да караш с българските измислени антифризи, мойте впечатления са че за нищо не става, обмислям варианта и аз да си взема читав антифриз защото ръждата не е само в казанчето за антифриза а е в цялата система.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах същия проблем докато не сипах добавка за промиване на радиатори. Лошото дойде след това - сипах новия антифриз и след 1-2 седмици ми протече тройника и водната помпа. Незнам дали е заради добавката която сипах но факт отидаха ми 100кинта за помпа,тройник и труд. Иначе съм доволен, казана вече 2 години е чист а антифриза си е все така син а не кафяв. Таз година пак ще сменям антифриза /ИГАТ/ но няма да сипвам от добавката щото ми е чист казаня. Успех!