Пасата се напълни с вода
Пасата се напълни с вода
Здравейте. Искам предварително да се извиня ако объркам нещо, но за първи път пиша във форум. От скоро карам Р5. При последния голям дъжд пях паркирал на място където стана дълбока река. За 5 минути задната дясна страна на купето се напълни с три пръста вода и неможах да разбера от къде влезе толкова много. Отвън водата не стигаше до вратите, гледах колата на канал за липсващи тапи но нямаше такива. Не ми се мисли ако пак се изсипе такъв дъжд какво ще правя. Ако някой има някакви предположения моля да коментира.
Праговете бяха сухи,багажника също пода на другите три места също. Снощи сипах едно шише вода в зоната на акумулатора и тя си изтече някъде под колата. Главоблъсканицата е голяма. Впрочем открих една липсваща тапа но тя е зад предно дясно колело.Една продълговата и ми се струва че няма връзка със задната част на колата защото бърках с тел назад и кухината е задънена на около 10 см. след тапата. Но за всеки случай бих си сложил една тапа стига да знам от къде да си намеря такава.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От това разбирам, че колата е седан
При мен имаше наводнение преди 3 години на шофьорското място. Много го търсих, всичко разглабях- навсякъде ми изглеждаше сухо...
Накрая по едно много леко претънце над сенника, на вътрешния таван разбрах, че подлизва м/у стъклото и уплътнението. От там по вътрешния таван (който е импрегниран и не се мокри), по страничната колонка и слиза долу, в краката без грам да намокри цялата купчина вата, дето стои там!!! Е как става това не знам но- факТ!
Обмазах със силикон и се оправи
В момента имам леко езерце в нишата до десния калник (с комби съм). Наводнено е под пластмасовата 'тарелка' в тази ниша. Влиза ми м/у стопа и тенекията. Провери и там. Ако имаш пролука на тази ниша към отпред- не се изненадвам изведнъж да се е изляло

При мен имаше наводнение преди 3 години на шофьорското място. Много го търсих, всичко разглабях- навсякъде ми изглеждаше сухо...
Накрая по едно много леко претънце над сенника, на вътрешния таван разбрах, че подлизва м/у стъклото и уплътнението. От там по вътрешния таван (който е импрегниран и не се мокри), по страничната колонка и слиза долу, в краката без грам да намокри цялата купчина вата, дето стои там!!! Е как става това не знам но- факТ!
Обмазах със силикон и се оправи

В момента имам леко езерце в нишата до десния калник (с комби съм). Наводнено е под пластмасовата 'тарелка' в тази ниша. Влиза ми м/у стопа и тенекията. Провери и там. Ако имаш пролука на тази ниша към отпред- не се изненадвам изведнъж да се е изляло