Пасата се напълни с вода

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kupos
Автомобил:
Двигател:

Пасата се напълни с вода

Мнениеот kupos » Чет 12 юни 2008 11:25

Здравейте. Искам предварително да се извиня ако объркам нещо, но за първи път пиша във форум. От скоро карам Р5. При последния голям дъжд пях паркирал на място където стана дълбока река. За 5 минути задната дясна страна на купето се напълни с три пръста вода и неможах да разбера от къде влезе толкова много. Отвън водата не стигаше до вратите, гледах колата на канал за липсващи тапи но нямаше такива. Не ми се мисли ако пак се изсипе такъв дъжд какво ще правя. Ако някой има някакви предположения моля да коментира.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Чет 12 юни 2008 11:46

Колега 15 теми по надолу го пише отговора на въпросът ти.Почисти си пространството под акумолатора и ще си ок.Водата влиза в купето по тръбите на парното.Бутни предната седалка макс. на пред и ще видиш.Успех.

Потребителски аватар
kupos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kupos » Чет 12 юни 2008 11:54

Благодаря колега, четох го но понеже се на пъни само отзад, от една страна решех, че има нещо друго.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 юни 2008 15:50

Много често водичка си влиза м/у задния фар и ламарината. Особено, ако се е поразхлабил фара...
Ама чак толкова много вода за толкова кратко време :gruebel
Някъде прокъсани уплътнения по вратите? Дори и леко напукани? Като се притисне от вратата, може точно леката пукнатина да зейне...

Потребителски аватар
kupos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kupos » Пет 13 юни 2008 9:24

Праговете бяха сухи,багажника също пода на другите три места също. Снощи сипах едно шише вода в зоната на акумулатора и тя си изтече някъде под колата. Главоблъсканицата е голяма. Впрочем открих една липсваща тапа но тя е зад предно дясно колело.Една продълговата и ми се струва че няма връзка със задната част на колата защото бърках с тел назад и кухината е задънена на около 10 см. след тапата. Но за всеки случай бих си сложил една тапа стига да знам от къде да си намеря такава.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 юни 2008 11:05

От това разбирам, че колата е седан ;)
При мен имаше наводнение преди 3 години на шофьорското място. Много го търсих, всичко разглабях- навсякъде ми изглеждаше сухо...
Накрая по едно много леко претънце над сенника, на вътрешния таван разбрах, че подлизва м/у стъклото и уплътнението. От там по вътрешния таван (който е импрегниран и не се мокри), по страничната колонка и слиза долу, в краката без грам да намокри цялата купчина вата, дето стои там!!! Е как става това не знам но- факТ!
Обмазах със силикон и се оправи ;)
В момента имам леко езерце в нишата до десния калник (с комби съм). Наводнено е под пластмасовата 'тарелка' в тази ниша. Влиза ми м/у стопа и тенекията. Провери и там. Ако имаш пролука на тази ниша към отпред- не се изненадвам изведнъж да се е изляло ;)

Потребителски аватар
kupos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kupos » Пет 13 юни 2008 15:44

Благодаря колега за съвета. Ще търся и като намеря причината ще я споделя.

Върни се в “Passat”