Въпрос за климатроника
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за климатроника
искам да попитам защо като изключа климатроника на off след време без да е работила колата и като дам контакт се включва на ауто а не си стои на off така ли си е или нещо му има
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има някаква логика кога се включва отново и кога не. И при мен по някога когато загася на OFF после си минава на AUTO. Мисля че е свързано нещо с температурата но не съм сигурен. Просто съм забелязал че ако загася на изключен и при палене външната температура е горе-долу същата си остава на изключен. Ако се е променила - минава на AUTO. Това са просто наблюдения, не смея да твърдя че това му е логиката.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Включва се ако прецени, че не е пускан скоро компресора, за това се пуска и зимата сам и тогава е добре да се остави половин минута да работи за да завърти фреона (след палене на двигателя ест). Ако обърнеш внимание, не го прави това всеки път, а ако е престояла повече време колата, да речем 1 денонощие или нещо такова. Може би има връзка и с промяната на температурата наистина. Но е нормално това и в книжката беше обяснена логиката. Имаше го и в някаква тема, ама не мога да я открия сега...
Другото което е нормално, е ако темературата е под 5 градуса и пуснеш на вътрешна циркулация, след 30 секунди минава отново на външна. Колко се шашках от това, а то било за да не се запотяват стъклата зимата
Та сега все по малко се замислям. Тоя робот си знае кво прави и не му се меся, макар и понякога да ме дразни 
Другото което е нормално, е ако темературата е под 5 градуса и пуснеш на вътрешна циркулация, след 30 секунди минава отново на външна. Колко се шашках от това, а то било за да не се запотяват стъклата зимата