Компресор!

Техническа и сервизна информация за Passat
zmija
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFN 1998

Компресор!

Мнениеот zmija » Пет 13 юни 2008 18:39

Значи един въпрос към разбирачите на форума,има ли проблем компресор на климатроник на Пасат 92 г да работи непрекъснато продължително време?Проблем е че нещо е прецакано с ел.инсталацията или управлението към компресора и не иска да включва изобщо.Пуснах го принудително да работи и си бачка без никакъв проблем и духа си студено.И сега съм със мисъл да си прекарам кабел чрез едно реле и термо датчик с предпазител и ръчно да си пускам компресора.Бях на поне 7-8 сервиза и все търсят некакви схеми за Пасат 92 г :roll: да могат да ми оправат ел.инсталацията ,обаче не намират :lol: Някои да има други идеи?
:wink:

Потребителски аватар
bisi-vraca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bisi-vraca » Пет 13 юни 2008 20:14

На някои нови модели на Мерцедес и БМВ компресора е зацепен и върти постоянно и зиме и лете- не е никакъв проблем за него. :D

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 13 юни 2008 23:51

Не знам какво имаш пред вид "термо датчик" но има и една защитна система за ниско и високо налягане която явно искаш да елиминираш. Ако се постараеш малко може и нея да включиш (дори е силно препоръчително) в твоята система. Всъщност сигурно са го проверили този елемент но да не би в него да е проблема.Също така не е зле да вземеш от копчето на вентилатора напрежение та да работи само когато включиш вентилатора.
Успех

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 14 юни 2008 9:26

А схеми можеш да намериш ТУК. :wink:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 14 юни 2008 22:35

и задължително перките на радиатора да тръгват с него

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 15 юни 2008 12:33

Всичките тези "нововъведения" ще доведат само до едно - точно когато стане жегата и е нужно наистина хладното ЩЕ останеш без климатик до поизпразване на джоба ти .....
Идеи : В сервизна секция има нещо за авто- електро-климатичен сервиз в Пловдив - съветвам те да го ползваш - при всички случаи не мисля че си бил там .....
Успех :)

zmija

Мнениеот zmija » Пон 16 юни 2008 19:02

В BOSCH сервиза на Кукленско Шосе в Пловдив се наеха да ми оправат инсталацията,обаче страхувам се каква ше бъде сметката :? Някои да има опит с този сервиз?Знам че темата не е в подходящ раздел,обаче да не пускам нова тема.

zmija

Мнениеот zmija » Вто 24 юни 2008 17:18

Днеска оправиха климатроника в BOSCH сервиза,т.е. стана климатик защото датчика за температура в купето е издал багажа и трябва да се сменя.Обаче сега имам друг въпрос :stll think:След като включи компресора оборотите падат под 700 и се усещат силни вибрации.Това нещо ще оправи самия компютър на колата,защото те са рестартирали компютърa и управлението на климатроник или или трябва посещение отново на сервиз да вдигнат малко оборотите?Карал съм колата много малко след сервиза и трябва ли му време да настрои оборотите.

Върни се в “Passat”