Проблем със съединителя на Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
schiller
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединителя на Пасат Б3

Мнениеот schiller » Нед 15 юни 2008 7:59

Проблема е следният:когато превключвам скоростите 2-ра скорост превключва по трудно вече а 5-та скорост когато превключа на нея в момента в които превключа се чува едно драскане в зъбните колела.не съм проверярал дали има масло в скоростната кутия за но тези дни ще го направя.не мисля че е от това.как мислите може ли това да е от горната помпа на съединителя.казаха ми че е за смяна.

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Нед 15 юни 2008 8:47

Здрасти колега!При износен съединител ще имаш приплъзване,т.е. на голяма предавка двигателя ще дига обороти,но колатя няма да ускорява или при изкачване също.Ако проблемът е в механизма за отделяне,още при потегляне трябва да се усети - включваш и с натиснат съединител колата тръгва леко.Може и с превключването на скоростите да имаш разместване,а за маслото виж задължително и дано се разминеш само с него.Успех!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Проблем със съединителя на Пасат Б3

Мнениеот Теодор » Нед 15 юни 2008 11:59

schiller написа:Проблема е следният:когато превключвам скоростите 2-ра скорост превключва по трудно вече а 5-та скорост когато превключа на нея в момента в които превключа се чува едно драскане в зъбните колела.не съм проверярал дали има масло в скоростната кутия за но тези дни ще го направя.не мисля че е от това.как мислите може ли това да е от горната помпа на съединителя.казаха ми че е за смяна.
    Точно това правеше и при мене преди 2г реших първо да сменя маслото в скоростите и какво се оказа :shock вместо два литра изтече само един :? Течове при мен не е имало. Сипах си 2л пълна синтетика и оттогава нямам проблеми с превключването :wink:

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Пон 16 юни 2008 14:25

Най-вероятно нямаш масло,а и съединителя какво общо има с трудното включване на предавки и звук на пета.Пета скорост остава най-високо и ако нямаш масло първо тя започва да се чува.Провери си маслото за начало,ако не се оправи пиши пак..

Върни се в “Passat”