Dpop написа::wink: И да не забравиш да провериш луфта на втулката, където лагерува оста на стартера в скоростната кутия, че там поема голямо натоварване и износване. Трябва да си влиза плътно и "мазно". Според мен работата клони към обща профилактика.
Бях го писал някъде в подобна тема: миналото лято с труд и части - смяна на двете втулки, четки и някакъв пластмасов бендикс във Варна ми излезе ок 35 лв.При теб може и да не се наложи да се сменя всичко това.
velinsl написа:Наистина е за притеснение, до вчера(в продължение на няколко години 2,3 и никога не е дал признак на такова влошаване) и с моя В3 беше така:
Дам контакт избръмчи на място, но не върти двигаеля, върна контакта и отново завъртя стартера и няма никакъв проблем и днес изведнъж започна само да бръмчи на 10 опита веднъж не завъртя двигателя, но се чува че стартера работи и ще излитне всеки момент. в крайна сметка 30 лева за смяна на бендикс, 10 майсторлък. Спечелих, че сам си монтирах стартера:4 часа напасване за да спестя 20 лева за майстор - на това казвам аз кървави пари. Повече никога няма сам да свалям и монтирам стартера
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 51 госта