Странен звук от стартера

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Странен звук от стартера

Мнениеот Oxyde » Пон 09 юни 2008 16:50

Здравейте колеги,понеже вече няколко пати се появява това нещо реших да се консултирам с вас...значи при завъртане на ключа се чува едно..."кхххххххххххххххххх" и при повторно завъртване запалва...рядко се случва..но ме притеснява.....а отделно и от време на време не светка лампата на акумулатора на контакт :roll: :roll:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 09 юни 2008 18:15

Първо за звука при опит за палене-вероятно бендикса скоро ще сдаде.За второто- лоша връзка по Алтернатора или в таблото лоша спойка.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 09 юни 2008 18:22

За стартера - моя така правеше миналата зима. След това лято се оправи и тази зима нямаше проблеми :)

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 09 юни 2008 18:49

pas1.8mi написа:Първо за звука при опит за палене-вероятно бендикса скоро ще сдаде.За второто- лоша връзка по Алтернатора или в таблото лоша спойка.

Ще го проверя скоро време този бендикс :wink: мерси колега

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 09 юни 2008 18:53

може да имаш сектор от подбити зъби на маховика,може и бендикса да ти е клеясал,сваляш чистиш качваш и така.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 10 юни 2008 13:49

:wink: И да не забравиш да провериш луфта на втулката, където лагерува оста на стартера в скоростната кутия, че там поема голямо натоварване и износване. Трябва да си влиза плътно и "мазно". Според мен работата клони към обща профилактика.
Бях го писал някъде в подобна тема: миналото лято с труд и части - смяна на двете втулки, четки и някакъв пластмасов бендикс във Варна ми излезе ок 35 лв. :) При теб може и да не се наложи да се сменя всичко това.
:да:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 16 юни 2008 22:46

Dpop написа::wink: И да не забравиш да провериш луфта на втулката, където лагерува оста на стартера в скоростната кутия, че там поема голямо натоварване и износване. Трябва да си влиза плътно и "мазно". Според мен работата клони към обща профилактика.
Бях го писал някъде в подобна тема: миналото лято с труд и части - смяна на двете втулки, четки и някакъв пластмасов бендикс във Варна ми излезе ок 35 лв. :) При теб може и да не се наложи да се сменя всичко това.
:да:

Мерси Добри :) даде ми надежда че няма да се изръся зверски отново :lol: след 500нте лв за климатика :lol:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 17 юни 2008 5:05

Най-вероятно е комплексно - втулка + бендикс...
Скоро правих тази гимнастика на Пасата...при същите симптоми..
Не е зле да провериш/почистиш/
масата от акумулатора към купето и стартера...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 17 юни 2008 18:19

Наистина е за притеснение, до вчера(в продължение на няколко години 2,3 и никога не е дал признак на такова влошаване) и с моя В3 беше така:
Дам контакт избръмчи на място, но не върти двигаеля, върна контакта и отново завъртя стартера и няма никакъв проблем и днес изведнъж започна само да бръмчи на 10 опита веднъж не завъртя двигателя, но се чува че стартера работи и ще излитне всеки момент. в крайна сметка 30 лева за смяна на бендикс, 10 майсторлък. Спечелих, че сам си монтирах стартера:4 часа напасване за да спестя 20 лева за майстор - на това казвам аз кървави пари. Повече никога няма сам да свалям и монтирам стартера

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 17 юни 2008 19:09

velinsl написа:Наистина е за притеснение, до вчера(в продължение на няколко години 2,3 и никога не е дал признак на такова влошаване) и с моя В3 беше така:
Дам контакт избръмчи на място, но не върти двигаеля, върна контакта и отново завъртя стартера и няма никакъв проблем и днес изведнъж започна само да бръмчи на 10 опита веднъж не завъртя двигателя, но се чува че стартера работи и ще излитне всеки момент. в крайна сметка 30 лева за смяна на бендикс, 10 майсторлък. Спечелих, че сам си монтирах стартера:4 часа напасване за да спестя 20 лева за майстор - на това казвам аз кървави пари. Повече никога няма сам да свалям и монтирам стартера

мда ще трябва да направя нещо по въпроса..кофтито е че работя и събота при това с неопределен край на работното време..и няма как да уцеля някой който да го оправи...

schiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schiller » Съб 21 юни 2008 18:42

и аз имам същия проблем и на мене ми прави по съшият начин това колега дето го описваш.

Върни се в “Passat”