Въпрос за имобилайзер на Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VGY
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за имобилайзер на Пасат Б5

Мнениеот VGY » Вто 17 юни 2008 8:31

Здравейте на всички от форума. От скоро съм притежател на Пасата и съм горд да се присъединя към всички вас собственици на VW.
Имам обаче проблем с жълтата лампичка която светва на таблота при оборотомера като дам на контакт. Понякога както е нормално си изгася след няколко секунди. Но в повечето случаи постоянно мига още като дам на контакт, дори и след запалване на двигателя и продължава да мига през цялото време на шофиране, което доста дразнещо. Проблеми със запалването обаче нямам. И все пак ме притеснява това.
Моля ако някой има сходен проблем или знае за какво става въпрос да пише. Благодаря ви предварително. Ако има значение това двигателя е 1.8 20v.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 17 юни 2008 9:12

Закачи го на VAG и то ще си покаже.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 17 юни 2008 12:53

И какво има нарисувано на тази лампичка ? Нормалното състояние е като дадеш на контакт да ти светнат всички индикатори и да започнат да гаснат. Преди да си запалил остават само - ръчна спирачка (ако е дръпната - червена) и акумулатор - червена. Всичко друго иска намеса.
По спомен при оборотомера е имобилазера - изображение на кола и ключ. Все пак погледни каква е картинката :)

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 17 юни 2008 12:57

Хах извинявай. Не съм забелязал че си писал имобилайзер. Вероятно не ти познава ключа, но в тази ситуациа би следвало да не можеш да палиш. Както каза колегата по-рано - VAG-COM

Потребителски аватар
VGY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VGY » Сря 18 юни 2008 7:30

А знаете ли къде в София мога да отида за този VAG преглед. И евентуална цена (приблизително колко ще излезе).

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 18 юни 2008 23:16

Аз мога да ти погледна колата.Ако е само "преглед" нищо няма да струва :wink:

Върни се в “Passat”