скърцане на корите на вратата на пасат В5

Техническа и сервизна информация за Passat
mataregi
Автомобил:
Двигател:

скърцане на корите на вратата на пасат В5

Мнениеот mataregi » Вто 13 май 2008 21:26

Имам ПАСАТ В5 от около 3 месеца, но корите на предните две врати ми скърцат. След проучване, разбрах че трябва да се сменят щипките, които ги държат.
Въпроса ми е къде мога да намеря такива щипки, защото намерих само за Голф 4, а продавачката е не беше сигурна, че са еднакви. Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Вто 13 май 2008 22:04

мисля,че във VW е най разумно да потърсиш(в BMW няма да ги имат),колега.в софия поне VW представителства да искаш.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 13 май 2008 23:43

Еднакви са щипките на Голф и Пасат .. Ходи в Ем Комплект и си вземи от там .. аз така направих защото си счупих една без да искам при сваляне на корите :)

mataregi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mataregi » Сря 14 май 2008 8:37

Благодаря ти много, аз бях точно в ем-цомплект , но не бяха сигурни, случайно да знаеш колко бройки са на една врата, не че е голям проблем да взема в повече, но да съм наясно. Благодаря ти отново

rk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rk » Сря 14 май 2008 9:17

6 май бяха
по 1.30

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 14 май 2008 10:40

6 са на предните ама на задните не съм сигурен дали бяха 6 или 4 .. За по сигурно си свали задните кори и виж колко са ... И виж първо колко щипки са счупени, защото може да не скърца от щипките .. аз съм писал тема за това :) Мога да ти дам линк ако искаш. Другото което исках да ти кажа е като свалиш всички болтчета и винтчета от кората дърпай рязко - така не се чупят щипки :)

mataregi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mataregi » Сря 14 май 2008 11:24

Мислиш ли че може да не е от тя? Първоначално ми казаха, че е от уплътненията и ги пръскахме със спрей и силикони и т.н.т, но не помогна, и след като се разрових по форумите стигнах до извода, че трябва да се отворят корите и да се види за щипките, и да да се сложат още уплътнители. Ако имаш информация и знаеш как точно трябва да се ремонтира ще съм ти много благодарен да споделиш, и също така линк който си пуснал, ще го погледна с удоволствие.
Благодаря ти отново

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 15 май 2008 10:51

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=30
Това е темата ... виж я и така. Има проблем със скърцане и там където се съединияват черната и бежовата пластмаса на кората .. Мисля да ги сваля пак и да ги напълния със силикон там ... Иначе след като си върнах на мястото тези уплатнения по корите скърцането спря а този силиконов спрей нищо не прави .. ама нищо ! :)

mataregi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mataregi » Чет 15 май 2008 13:26

Още веднъж силно благодаря колега. Аз попрегледах и други мнения във форума и..... се поорентирах, да се надяваме само, че като сменя щипките и залепя уплътненията и понамажем със спрейове ще спре скърцането. А едно последно питане- след като се направи тази операция, за колко време спира скърцането?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 15 май 2008 16:04

Значи силиконовите спрейове ги забрави! Нищо не правят. Със силикон за уплатнения мисля да мина ъгълчето където се съединияват пластмасите. Иначе след като сложих уплатненията по корите всичко си заспа и мисля че няма да има проблем защото съм ги залепил здраво. След като ги сложих корите отново на колата всичко заспа. Първо почисти мястото със спиртче от аптеката и после нанасяй лепилото :)

mataregi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mataregi » Чет 15 май 2008 17:34

Ок, ще си поигаря този уикенд, да се надявам на успешен край :D . Още веднъж Благодаря

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 16 май 2008 10:18

Моля моля :) Успех !

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Сря 04 юни 2008 9:23

аз да попитам,с нови щипки съм,но пак корите задните ми дранчат при силна музика,как да ги направя да не дрънчат,явно от баса са се разхлабили.Казаха ми да сложа вътре в корите гъба по голяма за да уплатни....има ли друг вариант?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 04 юни 2008 15:12

Моята предна дясна започна да дрънчи но си мисля че проблема не е в кората ами в говорителя .. провери да видиш как е ..

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Сря 04 юни 2008 23:00

longora написа:Моята предна дясна започна да дрънчи но си мисля че проблема не е в кората ами в говорителя .. провери да видиш как е ..

проверих,не е от тях,кората е като я натисна и спира....

Върни се в “Passat”