Имам ПАСАТ В5 от около 3 месеца, но корите на предните две врати ми скърцат. След проучване, разбрах че трябва да се сменят щипките, които ги държат.
Въпроса ми е къде мога да намеря такива щипки, защото намерих само за Голф 4, а продавачката е не беше сигурна, че са еднакви. Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете.

скърцане на корите на вратата на пасат В5
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
6 са на предните ама на задните не съм сигурен дали бяха 6 или 4 .. За по сигурно си свали задните кори и виж колко са ... И виж първо колко щипки са счупени, защото може да не скърца от щипките .. аз съм писал тема за това
Мога да ти дам линк ако искаш. Другото което исках да ти кажа е като свалиш всички болтчета и винтчета от кората дърпай рязко - така не се чупят щипки 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мислиш ли че може да не е от тя? Първоначално ми казаха, че е от уплътненията и ги пръскахме със спрей и силикони и т.н.т, но не помогна, и след като се разрових по форумите стигнах до извода, че трябва да се отворят корите и да се види за щипките, и да да се сложат още уплътнители. Ако имаш информация и знаеш как точно трябва да се ремонтира ще съм ти много благодарен да споделиш, и също така линк който си пуснал, ще го погледна с удоволствие.
Благодаря ти отново
Благодаря ти отново
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=30
Това е темата ... виж я и така. Има проблем със скърцане и там където се съединияват черната и бежовата пластмаса на кората .. Мисля да ги сваля пак и да ги напълния със силикон там ... Иначе след като си върнах на мястото тези уплатнения по корите скърцането спря а този силиконов спрей нищо не прави .. ама нищо !
Това е темата ... виж я и така. Има проблем със скърцане и там където се съединияват черната и бежовата пластмаса на кората .. Мисля да ги сваля пак и да ги напълния със силикон там ... Иначе след като си върнах на мястото тези уплатнения по корите скърцането спря а този силиконов спрей нищо не прави .. ама нищо !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Още веднъж силно благодаря колега. Аз попрегледах и други мнения във форума и..... се поорентирах, да се надяваме само, че като сменя щипките и залепя уплътненията и понамажем със спрейове ще спре скърцането. А едно последно питане- след като се направи тази операция, за колко време спира скърцането?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи силиконовите спрейове ги забрави! Нищо не правят. Със силикон за уплатнения мисля да мина ъгълчето където се съединияват пластмасите. Иначе след като сложих уплатненията по корите всичко си заспа и мисля че няма да има проблем защото съм ги залепил здраво. След като ги сложих корите отново на колата всичко заспа. Първо почисти мястото със спиртче от аптеката и после нанасяй лепилото 

- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател: