Помощ за КЛИМАТРОНИКА!?!
- puhata89
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ за КЛИМАТРОНИКА!?!
Здравейте!Купих си Passat B5 преди около 6 месеца и едва на скоро на самия дисплей на климатроника ми излезнаха всичките символи,след което за секунди всички се оправи.В момента на тези жеги неможе веднага да тръгне да ми духа студено.Искам да попитам дали някой знае някаква диагностика или по точно профилактика (за смяна на филтри и др.) и ако можете да ми кажете как да разбера кога ми е за смяна "фриона" ? Благодаря ви предварително!!!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Помощ за КЛИМАТРОНИКА!?!
puhata89 написа:Здравейте!Купих си Passat B5 преди около 6 месеца и едва на скоро на самия дисплей на климатроника ми излезнаха всичките символи,след което за секунди всички се оправи.В момента на тези жеги неможе веднага да тръгне да ми духа студено.Искам да попитам дали някой знае някаква диагностика или по точно профилактика (за смяна на филтри и др.) и ако можете да ми кажете как да разбера кога ми е за смяна "фреона" ? Благодаря ви предварително!!!
Сега като за начало добре дошъл в сектата

При климатиците и климатрониците филтрите на входния въздух се сменят според това колко е замърсен, по заводски данни също става. Добре е и да се прочисти самата система за климатроника, прочети това може да ти помогне http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=90442, а напоследък гледам са пуснали по магазините и едни кутийки като консерва с някакъв препарат, която се отваря и се поставя в колата на работещ климатик и т.н. Относно фреона, това е вещество което не се износва или поврежда, проблема е че е силно летлив и ако има малък пробив било то в уплътнение или някъде другаде той си излиза. Проблема е че трябва да се намери пропуска, да се отстрани и да се зареди на ново с точния фреон, не може да се смесват както фреоните така и маслата с които работят самите компресори. С две думи не е работа за всеки а и такива които сега се учат освен ако няма кои да им показва и насочва.
Ако има питане питай!

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Vasseto написа:За мигането е писано много,но няма кой да чете.Някаква грешка се е появила и затова мига целия дисплей за да те подсети че е нужна намеса на сервиз.Грешките и как се влиза в менюто си го намери сам,като ползваш търсачката.И аз мога да го направя,но ужасно ме мързи.

+ това здравата система не се нуждае от допълване. Ако се налага допълване значи има теч и той трябва да бъде отстранен. Имам един приятел дето му мига климатроника и му изтудява тръбата на до 20-ина градуса само, но според него работи. Та не мога да го убедя че не е наред и няма фреон. Интересното е, че вчера издразнен от моите приказки ходил на сервиз и там му казали че те на пасатите климатрониците така си мигали и това било нормално, да кара и да не се притеснява