Помощ за КЛИМАТРОНИКА!?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
puhata89
Автомобил:
Двигател:

Помощ за КЛИМАТРОНИКА!?!

Мнениеот puhata89 » Сря 18 юни 2008 17:47

Здравейте!Купих си Passat B5 преди около 6 месеца и едва на скоро на самия дисплей на климатроника ми излезнаха всичките символи,след което за секунди всички се оправи.В момента на тези жеги неможе веднага да тръгне да ми духа студено.Искам да попитам дали някой знае някаква диагностика или по точно профилактика (за смяна на филтри и др.) и ако можете да ми кажете как да разбера кога ми е за смяна "фриона" ? Благодаря ви предварително!!!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Помощ за КЛИМАТРОНИКА!?!

Мнениеот Glove » Сря 18 юни 2008 19:52

puhata89 написа:Здравейте!Купих си Passat B5 преди около 6 месеца и едва на скоро на самия дисплей на климатроника ми излезнаха всичките символи,след което за секунди всички се оправи.В момента на тези жеги неможе веднага да тръгне да ми духа студено.Искам да попитам дали някой знае някаква диагностика или по точно профилактика (за смяна на филтри и др.) и ако можете да ми кажете как да разбера кога ми е за смяна "фреона" ? Благодаря ви предварително!!!

Сега като за начало добре дошъл в сектата :welcome_to_group

При климатиците и климатрониците филтрите на входния въздух се сменят според това колко е замърсен, по заводски данни също става. Добре е и да се прочисти самата система за климатроника, прочети това може да ти помогне http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=90442, а напоследък гледам са пуснали по магазините и едни кутийки като консерва с някакъв препарат, която се отваря и се поставя в колата на работещ климатик и т.н. Относно фреона, това е вещество което не се износва или поврежда, проблема е че е силно летлив и ако има малък пробив било то в уплътнение или някъде другаде той си излиза. Проблема е че трябва да се намери пропуска, да се отстрани и да се зареди на ново с точния фреон, не може да се смесват както фреоните така и маслата с които работят самите компресори. С две думи не е работа за всеки а и такива които сега се учат освен ако няма кои да им показва и насочва.

Ако има питане питай! :wink:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 18 юни 2008 20:38

Какво значи, че не тръгва веднага да духа студено - колко време минава? Винаги съм казвал, че нещо което си работи не бива да се бута. Щом си духа ладно нема проблеми. Нали не очакваш от 35 града веднага да запо4не да духа на 5 - 6 например?

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Чет 19 юни 2008 7:50

Колегата е напълно прав, не може да очакваш при паленето на колата да започне веднага да прави лед. При мен трябва да поработи поне 5мин за да почне да си духа хладно. Щом прави хлад в тези жеги значи всичко ти е наред :wink: А за фреона може да отидеш да ти го допълнят евентуално ако има нужда.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 19 юни 2008 8:49

За мигането е писано много,но няма кой да чете.Някаква грешка се е появила и затова мига целия дисплей за да те подсети че е нужна намеса на сервиз.Грешките и как се влиза в менюто си го намери сам,като ползваш търсачката.И аз мога да го направя,но ужасно ме мързи.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 19 юни 2008 16:55

Vasseto написа:За мигането е писано много,но няма кой да чете.Някаква грешка се е появила и затова мига целия дисплей за да те подсети че е нужна намеса на сервиз.Грешките и как се влиза в менюто си го намери сам,като ползваш търсачката.И аз мога да го направя,но ужасно ме мързи.

:да: :deal

+ това здравата система не се нуждае от допълване. Ако се налага допълване значи има теч и той трябва да бъде отстранен. Имам един приятел дето му мига климатроника и му изтудява тръбата на до 20-ина градуса само, но според него работи. Та не мога да го убедя че не е наред и няма фреон. Интересното е, че вчера издразнен от моите приказки ходил на сервиз и там му казали че те на пасатите климатрониците така си мигали и това било нормално, да кара и да не се притеснява :Mr Green Fun А за това, че като е малко фреона компресора по-дълго върти, а в жегите изобщо не се изключва никой не се сеща. А това си влияе освен на разхода и на вървежа...

Върни се в “Passat”