Проблем с оборотите.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Kirocco
Автомобил: VW Scirocco Scala
Двигател: EX

Проблем с оборотите.

Мнениеот Kirocco » Нед 22 юни 2008 18:15

Здравейте. Преди 2 дена си взех Пасат 2 нов-внос от Швеицария 1991г . Колата е слънце един от редките случаи. Как се вика на дядо гаражната кола. На 132 хил реални км е. Със сервизна книжка.(за масла, ремонти, километри ,сервизи) Аз съм втори собственик.Няма забележка. Нямаше за какво да се заям с продавач да смъкне от цената, която и без това беше смешна за състоянието на колата. Но като всяка стара кола проблем не липсва. Не е нещо съществено но аз съм малко педант към автомобила си и държа той да е наред.Та колата е с 2.0 мотора 115к.с. При палене, когато е студена почва за около 30 сек да мени оборотите в диапазона на автоматичния смукач от 1500 до 800 и обратно, после спира да го прави. Не съм запознат един приятел ми намекна, че може да е от делкото. (Иначе мотора мурка като коте) Може ли да е и от това, че не е карана много. Ще бада благодарен ако споделите мнението си и ме насочите от какво може да се дължи и как и каде да се отремонтира качествено.

Потребителски аватар
Фанатик
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Фанатик » Нед 22 юни 2008 18:37

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=38785.Според мен става дума за Б3 пасат.Не се чуди откъде е проблема, може само да гадаеш. По добре я закачи на двигател-тестер цената е около 20лв, хващат от къде е проблема, от теб отстраняването и си шест.ЧЕСТИТА ПРИДОБИВКА.В бош сервиз могат прекрасно да ти свършат работа.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Нед 22 юни 2008 19:41

Колега от много работи може да се получи така........ но единствено ако я види човек разбиращ от тия работи може да ти помогне.
Но не се шашкаи - това не е сериозен проблем.
Иначе пусни в търсачката - обороти проблем и си вземи отпуск щото ще се скъсаш от четене.... :D
Успех!

Потребителски аватар
Фанатик
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Фанатик » Нед 22 юни 2008 20:57

Единственото което ти препоръчвам, да пробваш да и откачиш клеймите на акумолатора за около половин час,сутрин на студен двигател,така ресетваш компютъра,ако пак го прави,връзваш я на стенда....няма страшно това да и е кусура. love.vw

Потребителски аватар
Kirocco
Автомобил: VW Scirocco Scala
Двигател: EX

Мнениеот Kirocco » Нед 22 юни 2008 23:23

Мерси ше пробвам с клемите но и без това бях решил да и запазя час за диагностика в Бош сервиза в Обеля. Там момчетата са добри и съм доволен защото и миналата кола я карах там. Мерси пак, че споделихте мнения.

Върни се в “Passat”