Чува се здраво чукване в областа на предницата
Чува се здраво чукване в областа на предницата
Здравейте на всички! Имам следния проблем. След смяна на томпоните на Макферсона се пулучи нещо странно. Всеки път когато давам на заден ход се чува се здраво чукване в областа на предницата. Чува се само един път, но е доста здраво. /Каретата са здрави, не тракат по завоите./Когато превключа и потегля на 1-ва, такова изчаткване не се чува.Всеки път става като давам на заден. От къде мислите че е проблема?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
с малко гадаене пак, говориш за пасат В4 може би. има доста писано из форума за подобни проблеми. ако бях на твое място, бих посетил сервиза, в който са сменили тампоните (или магазина, от който са купени). щом проблема се е появил след тяхната смяна - или тампоните са калпави, или смяната е некадърна.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колегата е прав!
Такова изчукване много често се получава при разбито лагерче на тампона на макферсона. Предполагам, донякъде ще се прояви и ако е оставен хлабав тампона.
Възможно е при смяната да са прецакали нещо и тампоните на носача.
Последното което ми хрумва (но не значи, че не може да има и друго) е скъсан тампон на скоростната кутия.
Такова изчукване много често се получава при разбито лагерче на тампона на макферсона. Предполагам, донякъде ще се прояви и ако е оставен хлабав тампона.
Възможно е при смяната да са прецакали нещо и тампоните на носача.
Последното което ми хрумва (но не значи, че не може да има и друго) е скъсан тампон на скоростната кутия.