Стана една беля....втора не влиза,първа влиза трудно:((

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Стана една беля....втора не влиза,първа влиза трудно:((

Мнениеот georgipass » Нед 25 сеп 2005 19:24

Колеги преди малко стана една мизерия :cry: :evil: ,при преминаване от 1-ва на 2-ра,не съм натиснал съединителя до долу....и се чу изхъркване,обаче си влезе втората и продължих....и в следващия момент в който ми се наложи да включа втора,просто не успях,лоста не помръдва,накрая вкарах първа с много зор :cry: И тя сега много трудно влиза...реших да спра,махнах кожения калъф на скоростния лост и забелязах,че се е счупило нещо като шайба :? И на идея си нямам какво може да е това :cry: Незнам какво да правя...дали е от тази шайба или по-сериозен проблема(не ми се мисли тогава) :cry:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 26 сеп 2005 0:53

Ми пробвай първо да смениш тази шайба, пък после ще умуваме !!

jtk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jtk » Пон 26 сеп 2005 12:03

WDW е прав за тази шаиба, която всъщност е зегерка. Това е известен проблем при Пасатите, когато зегерката се счупи скоростният лост се измества спямо работните му оси.

G60

Мнениеот G60 » Пон 26 сеп 2005 12:20

Ами колега ако е само това проблема и има разни счупени работи които не могат да се направят отиваш в моргата и си вземаш за 20-30лв "нов" скоростен лост с жилата и го сменяш не е трудно. А за да разбереш дали не си е... м....а на кутията отвори капака и пробваи дали влизат скоростите 1 и 2-ра от вилките ако влизат нямаш проблем

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 26 сеп 2005 16:34

Значи днес пробвах и втора си влезе,само дето е малко по-надясно...много близо до 4-та :shock: Включва ама с много зор...трябва само да я разбера откъде е тази шайба :?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 26 сеп 2005 17:35

jtk написа:WDW е прав за тази шаиба, която всъщност е зегерка. Това е известен проблем при Пасатите, когато зегерката се счупи скоростният лост се измества спямо работните му оси.

Колега ти се оказа прав...сега като го поогледах по-обстойно се оказа,че е точно в тази шайба е причината :!: Има по-голямо осово преместване и при по голямо преместване наляво скоростния лост запира в ламарината :idea:

Върни се в “Passat”