дистанционно запалване
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
дистанционно запалване
Онзи ден бях свидетел на стартиране на двигателя от дистанция без да има никой в колата. Стана ми много интересно и си помислих да направя същото и на нашия Пасатко. Тук идва въпроса Как, Какви са предимствата и недостатъците. Та искам да се обърна към вас за съвет и препоръки. Благодаря ви предварително
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Е има малко подготовка като например да не се оставя колата на скорост. От цялата тази работа има смисъл само зимата да ти се подгрява колата , палиш я 5 мин. преди да идеш до нея и да духа топло
. Ама като цяло е
всяко чудо за 3 дни .
А за реализирането не е сложно трябва да използваш 2 свободни канала на алармата за контакт и съответно за старт.

всяко чудо за 3 дни .
А за реализирането не е сложно трябва да използваш 2 свободни канала на алармата за контакт и съответно за старт.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Използва се само един свободен канал, който управлява модул за дистанционно запалване. Далаверата със даването на контакт и запалването я извършва самия модул. В него също има и опции за настройка колко време да седи запалена колата и ако не се изключи алармата да угасне. Идеята е ако запалиш без да искаш да не ти работи колата докато и свърши горивото. Модула струва от порядъка на 90-100 лв. с монтажа. Гъзарията наистина е голяма и много пъти съм мислил да прежаля тези стотина кинта, НО не се препоръчва дистанционно палене при автомобили с механична скоростна кутия поради риска колата да е оставена на скорост. Ако имате изградения навик да оставяте на неутрална с дръпната ръчна е по-друго, ама пък зимата на ръчна ... gruebel ... дали ще отлепи или не 

Sunny написа:Използва се само един свободен канал, който управлява модул за дистанционно запалване. ........ НО не се препоръчва дистанционно палене при автомобили с механична скоростна кутия поради риска колата да е оставена на скорост.
Същото го каза и монтьора на алармата ми. Изрично ме предупреди, че това го правел само на коли с автоматична скоростна кутия защото там има положение на лоста "паркинг" и се предполагало, че като се спре колата трябва да се постави лоста на "паркинг" по нашему на "неутрална". Така, че при запалване на двигателя от дистанция колата със сигурност нямало да бъде приведена в движение.

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Може да се направи и за ръчна кутиа,ама на никой не му се занимава с слагането на датчици за включена скорост и дръпната ръчна спирачка.Още пурвата ми аларма го иламше това,но този който ми я монтира ми обиасни как траа да се направи/алармата е TOPGUN/супер древна.Почти всяка себе уважаваща се аларма го има това.Предишната ми беше пловдивска аларма VALKOR за 150лв,но модула за дист.паленe беше около 250лв и нямаше кой да ги даде.Сега ползвам няква софииска и не мога да кажа дали тя ще се справи с проблема.Мечтата ми е да карам AVTOMATIK.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател: