:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Утечка 360мА след няколко часа стоене на паркинга.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

Утечка 360мА след няколко часа стоене на паркинга.

Мнениеот Negramoten » Нед 13 юли 2008 10:48

Нещо много странно се случва. Отне ми доста време докато го разгадая, защото колата си зарежда, при затворени врати консумира 20 мА, а ако не я карам 3-4 дни и акумулатора пада. И на акумулаторджия ходих, за да ми каже, че всичко е ОК.

Сега открих проблема, като остане паркирана няколко часа и консумацията се качва на 360 мА. Ако се откачи акумулатора, за да вържа ампермера явно нещо се рестартира, и консумацията пак отива на 20 мА. Но ако го вържа преди да откача клемата и след това като я откача си е 360 мА. Изключих всички предпазители от "чекмеджето" под волана, но без резултат, обадих се на човека, който ми сложи алармата, и той ми обясни как да я изключа, но междувременно ми се откачи ампермера и сега консумацията е няма. В момента чакам да се появи, за да тествам дали не е от алармата. Имате ли идея от какво друго може да е? Какъв тест да направя?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 13 юли 2008 12:43

Не се сещам какво друго може да е освен алармата. За да няма рестартиране и прекъсване на веригата, слагай един шунт (по-дебел кабел) паралелно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 13 юли 2008 20:35

Ако алармата има акумулатор - съмнеж за скапан - тръгва да се зарежда и ...Може от оголен проводник, скапана аларма, залепнало реле.

Откачи алармата и мери. Има 1 железен принцип !!! Търси там -където последно си пипал
С откачена аларма ще се отсее интервенцията по ел. ситема на колата.

Върни се в “Passat”