Странен шум при завъртане на волана

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Странен шум при завъртане на волана

Мнениеот doktora » Сря 04 юни 2008 14:54

От месец насам, когато колата е спряла, респективно завъртането на волана малко по трудно, когато завъртя волана наляво или надясно, се чува едно тихичко почукване, потракване, хрущене от към предницата. Когато карам с 5-10 км звукът изчезва.За какво ли става дума колеги ?Не съм ходил още в сервиз.

Потребителски аватар
ppupof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ppupof » Пет 06 юни 2008 19:25

Я пробвай при почти пълен ляв или десен волан дали се чува същия шум.Ако не, може да са износени зъби на рейката или пиньона.Не знам за Пасатко , но предишната ми кола си имаше една пластмасова гайка за обиране на луфта между зъбите на пиньона и рейката.

koziozariben
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koziozariben » Вто 10 юни 2008 18:37

при мене е сьштото нешто ходих на майстор тои каза точно това което претполагах проблема идва от реиката но все пак ходи на майстар

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 11 юни 2008 8:32

Значи звука е по скоро някакво хрущене и не мога да го локализирам от къде е.
Ще трябва да се запозная по подробно какво е рейка и пиньон. Само с това не бях се сблъсквал до сега, но уви ще трябва да науча някой неща и за корминлната уредба.
Видяло се че ще се ходи при майстор.
koziozariben - при теб какво точно ремонтираха по рейката и скъп ли ти излезе ремонта, някакви части сменят ли се?

koziozariben
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koziozariben » Чет 12 юни 2008 2:09

да ти кажа чесно на сам я правил по принцип ми казаха че рейката може може да се рециклира щяло да излезне около 60/80лв а чисто нова е около 150лв само рейката.значи при мене се чува и едно потропване като минавам през легнали полицай незнам дали при теб е сащото но мойта май може да е по шчупена

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 12 юни 2008 7:59

В момента не съм много сигурен дали се чува потропване когато минавам през легнал полицай. Май по скоро не, но може би защото минавам прекалено бавно и внимателно.Ще се заслушам тези дни.
А рейка втора употреба, заслужава ли си?Трудно ли се сменя, в смисъл голяма ли е играчката за майсторите?Ако се сменя трудно, респективно смяната и е по скъпа, по добре да взема нова.

koziozariben
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koziozariben » Чет 12 юни 2008 9:06

новото си е ново но смяната щете излажа но като гледам може и да играчка

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 12 юни 2008 9:57

Колеги, при вас за какви рейки става на въпрос - хидравлични или механични??
Моята е механична рейка и при мен също има лопане когато мина по неравности,но маи проблема е комплексен , защото така като съм оглеждал възлите освен че има нещо разбито в самата рейка , долавям леко почукване и в долното каре от кормилният прът.
Струва ми се че чашките на карето в които са поместени иглените лагери, леко са излезли от гнездата си и именно от кам се получават една част от луфтовете :roll:

Колега Doktora, ти нали си от Лясковец, чувал съм че в Поликрайще някаде около ОМВ-то имало добър маистор на предници, има ли такова нещо???

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 02 юли 2008 3:00

Докторе, аз си мисля за външно каре. Раздрусай предницата и слушай за пукане от колелото. :wink: Ако това е проблема и се наложи да го сменяш, бягай от марката "Metelli"-крайно недоволен съм!
п.с. да се сменя рейка е СТРАШНО! :banghead: :weep:

Потребителски аватар
DJMAXPLAY1
Автомобил:
Двигател:

Колеги и аз имам сащият проблем !!!

Мнениеот DJMAXPLAY1 » Чет 03 юли 2008 15:36

И при мене се чува също едно пукане/щракане при леко завъртане на волана/,и се съмнявам и аз че е от реиката !!! Моита не е хидражлична,но все пак е проблем!!! Искам да ви попитам дали е възможно да ме предаде в ниакакъв завои-смисал да ми изпусне волана???

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Колеги и аз имам сащият проблем !!!

Мнениеот mariovasi » Чет 03 юли 2008 21:41

DJMAXPLAY1 написа:И при мене се чува също едно пукане/щракане при леко завъртане на волана/,и се съмнявам и аз че е от реиката !!! Моита не е хидражлична,но все пак е проблем!!! Искам да ви попитам дали е възможно да ме предаде в ниакакъв завои-смисал да ми изпусне волана???

Погледни и тези варианти...
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p= ... t=#1184542

mafiota-
Колега Doktora, ти нали си от Лясковец, чувал съм че в Поликрайще някаде около ОМВ-то имало добър маистор на предници, има ли такова нещо???
Да носят се такива легенди.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 04 юли 2008 8:43

Като за начало опитаи да вкараш с една спринцовка по малко масло накрайниците на реиката(през маншона) -> много чести изсъхват и запичат болтовете. Лагера в горния тампон на амортисьора също скърца и пука като даде фира.

Потребителски аватар
DJMAXPLAY1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DJMAXPLAY1 » Пет 04 юли 2008 18:27

Колеги смених махверсън тампоните с нови,бяха свършили на цяло даже единият лагерът му беше блокирал !!! Сега пукането ми се струва че е от реиката и ме е страх да не изпусне !!!! Вазможно ли е да се получи някъв фал ???

Върни се в “Passat”