Странен шум при завъртане на волана
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Странен шум при завъртане на волана
От месец насам, когато колата е спряла, респективно завъртането на волана малко по трудно, когато завъртя волана наляво или надясно, се чува едно тихичко почукване, потракване, хрущене от към предницата. Когато карам с 5-10 км звукът изчезва.За какво ли става дума колеги ?Не съм ходил още в сервиз.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Значи звука е по скоро някакво хрущене и не мога да го локализирам от къде е.
Ще трябва да се запозная по подробно какво е рейка и пиньон. Само с това не бях се сблъсквал до сега, но уви ще трябва да науча някой неща и за корминлната уредба.
Видяло се че ще се ходи при майстор.
koziozariben - при теб какво точно ремонтираха по рейката и скъп ли ти излезе ремонта, някакви части сменят ли се?
Ще трябва да се запозная по подробно какво е рейка и пиньон. Само с това не бях се сблъсквал до сега, но уви ще трябва да науча някой неща и за корминлната уредба.
Видяло се че ще се ходи при майстор.
koziozariben - при теб какво точно ремонтираха по рейката и скъп ли ти излезе ремонта, някакви части сменят ли се?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В момента не съм много сигурен дали се чува потропване когато минавам през легнал полицай. Май по скоро не, но може би защото минавам прекалено бавно и внимателно.Ще се заслушам тези дни.
А рейка втора употреба, заслужава ли си?Трудно ли се сменя, в смисъл голяма ли е играчката за майсторите?Ако се сменя трудно, респективно смяната и е по скъпа, по добре да взема нова.
А рейка втора употреба, заслужава ли си?Трудно ли се сменя, в смисъл голяма ли е играчката за майсторите?Ако се сменя трудно, респективно смяната и е по скъпа, по добре да взема нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Колеги, при вас за какви рейки става на въпрос - хидравлични или механични??
Моята е механична рейка и при мен също има лопане когато мина по неравности,но маи проблема е комплексен , защото така като съм оглеждал възлите освен че има нещо разбито в самата рейка , долавям леко почукване и в долното каре от кормилният прът.
Струва ми се че чашките на карето в които са поместени иглените лагери, леко са излезли от гнездата си и именно от кам се получават една част от луфтовете
Колега Doktora, ти нали си от Лясковец, чувал съм че в Поликрайще някаде около ОМВ-то имало добър маистор на предници, има ли такова нещо???
Моята е механична рейка и при мен също има лопане когато мина по неравности,но маи проблема е комплексен , защото така като съм оглеждал възлите освен че има нещо разбито в самата рейка , долавям леко почукване и в долното каре от кормилният прът.
Струва ми се че чашките на карето в които са поместени иглените лагери, леко са излезли от гнездата си и именно от кам се получават една част от луфтовете

Колега Doktora, ти нали си от Лясковец, чувал съм че в Поликрайще някаде около ОМВ-то имало добър маистор на предници, има ли такова нещо???
- DJMAXPLAY1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам сащият проблем !!!
И при мене се чува също едно пукане/щракане при леко завъртане на волана/,и се съмнявам и аз че е от реиката !!! Моита не е хидражлична,но все пак е проблем!!! Искам да ви попитам дали е възможно да ме предаде в ниакакъв завои-смисал да ми изпусне волана???
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: Колеги и аз имам сащият проблем !!!
DJMAXPLAY1 написа:И при мене се чува също едно пукане/щракане при леко завъртане на волана/,и се съмнявам и аз че е от реиката !!! Моита не е хидражлична,но все пак е проблем!!! Искам да ви попитам дали е възможно да ме предаде в ниакакъв завои-смисал да ми изпусне волана???
Погледни и тези варианти...
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p= ... t=#1184542
mafiota-
Да носят се такива легенди.
- DJMAXPLAY1
- Автомобил:
- Двигател: