ПРОБЛЕМ: Силно тропане от 4 към 3 скорост (Автоматик) B5

Техническа и сервизна информация за Passat
gnubass
Автомобил:
Двигател:

ПРОБЛЕМ: Силно тропане от 4 към 3 скорост (Автоматик) B5

Мнениеот gnubass » Съб 12 юли 2008 1:00

Привет!

От доста време следя форума и се радвам, че намирам доста полезна информация тук!

Имам следния огромен проблем!

Пасата е Б5, 1.9 Tdi 2000г. автоматик (мисля 90к.с.)

Всичко е нормално по автоматика до 4та скорост... когато реша да набера рязко и подам повече газ, автоматика сваля на 3та и се чува зверско тряскане! Даже колата подскача! тропането е ужасно силно и еднократно! Появява се само от по-висока към по-ниска предавка! От 3та към 2ра го прави доста слабо! от 2ра към 1ва не се усеща дори!

Преди 2 седмици смених 4те диска на скоростите, защото изгоря кутията! това автоматично значи, че проблема не е в кутията! Гледаха и тампоните на двигатела... всичко си е наред!

Онзи ден един майстор качи колата на повдигач и аз я подкарах така вдигната! Каза ми, че имало огромен луфт на дясното вътрешно каре и оттам идвал целия проблем!

Питането ми е: възможно ли е наистина вътрешното каре да е проблема? и има ли някой тук, който да е имал подобен проблем!

Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 12 юли 2008 16:10

Вътрешно каре при подаване на газ, думка на равни интервали, интервалите се засилват с засилването на скоростта... При това думкане тресе цялата предница....

Не ми прилича на такъв проблем, по скоро нещо по скоростите е, те хубаво са гледали тампоните на двигателя, а тампон при скоростите ???

gnubass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gnubass » Съб 12 юли 2008 20:55

ot tropaneto se raztrisa cqlata kola! dnes se opitah da smenq kareto, no se okaza che sym kupil kare za po-golemiq dvigatel! do mnogo maistori se dopitvah... vseki razlichno neshto mi kazva!

sorry za latinicata, no pisha ot telefona mi I nqma kak...

ochakvam oshte mneniq I preporyki!

10x

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 12 юли 2008 21:56

Това за многото майстори ясно - отиди при оторизиран сервиз или при човек който разбира от автоматици в БГа попринцип са малко :? , казвам го това защото предполагам знаеш колко струва нов автоматик...

Върни се в “Passat”