Имам луфт във волана(или някъде надолу по пръта) като минавам през неравност.Волана е чупещ се , ако това има значение.
Чувам за разни лагерчета, но е възможно и да е каре на пръта(мой познат ми го каза).
Като е в покой колата - леко като го въртя наляво надясно и се усеща едно чукане.Иначе самия волан няма луфт като мърдам наляво,надясно, нагоре, надолу.
Преди известно време един познат ми затегна с шестограм един болт близо до волана, както и още някакъв болт долу в края на пръта(бяха разхлабени) и луфта доста намаля.След месец пак повече започна да се усеща.Взех та затегнах ама яко този шестограм близо до волана , та мааалко понамала но пак си го има.
Интересното е, че най се усеща когато се движа и волана е в права посока, почна ли да навивам наляво или надясно хлопането изчезва.
Гледам , че колегите silent и zfa159 са се сблъсквали с подобен проблем, ще съм благодарен ако напишат нещо, да ме насочат лагерче ли е , каре ли!?
А и ако някой знае добър майстор(щото си е специфичен ремонт мисля) за това или може да го оправи срещу заплащане разбира се, да казва

Благодаря за всяка помощ
Става въпрос за София