Iezekil написа:diqnlukov написа:Гуми колега 205 75 15 пружини чисто нови за дизел дори и най евтината марка няма да са изморени и си ти
...а нови китайски пружини са по-меки от оригиналните,макар и дърти...
това не вярно ако се спази дебелината на навивките и дължината всичко идва по местата си. Проблема е че масово по магазините не се задълбочават и ти дават първата пружина , която им попадне в каталога. Аз брах същите ядове на Б4 седан , преди 4-5 години сменях задни амортисьори и установих, че едната пружина е със счупена първа долна намотка. Отидох в първия магазин и си купих две пружини, които видимо бяха по тънки, но продавача каза, че били усилени, за лоши пътища ала бала... оспа ме... Пуснахме колата от крика и клекна поне с два три сантиметра спрямо старите от които една счупена. Но пак изглеждаже горе долу добре, защото преди това си беше висок достатъчно пасата. Но за много кратко време стана още по - нисък. Преди две седмици някъде купих нови пружини , но си ги вадих аз. Имаше 3 варианта приравнение към ОЕ номерата. Съответно 11мм, 12,6мм и 13,5мм. Викам си нека са най дебелите. Да но при монтажа се установи, че трзи които махам са с 45мм по високи в отпуснато състояние сравнени с новите( тези които свалям 11мм дебелина на навивките и 398мм височина, новите 13,5мм дебелина и 360мм височина) . Това също не беше проблем според мен , защото така или иначе за монтажа и двете пружини се свиват до 330мм и предвид якостта на дебелите намотки щеше да се получи желаното. Но въпреки това реших че е по- добре да взема други пружини а именно 12,6мм на 398мм , малко по-тънки но пък по-дебели от тези които махам и то при същата височина. Резултата беше 50мм по висока задница. От 610мм от земята до най-високата част на овала на веждата до 660мм , отпред е 650мм. Пасата върна първоначалния си вид от преди 13 години като го купихме. Важно е да се отбележи, че смених и долния опорен тампон , който беше сплескан с 15мм и също оказва влияния на височината. Та това е варианта да постигнете фабричната визия на автомобила. Ако искате кънтри визия, вече трябва да се заиграете и с подложни втулки под чашките на амортисьорите.