Здравейте,
Изчетох повечето теми свързани с климатроници, но не намерих подобна на моята, затова реших да отворя нова.
Преди време писах за проблем с измерването на външната температура в тази тема:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
В крайна сметка проблемът си продължава по същия начин - когато изкарам от гаража, температурата почти не се променя и обикновено е с 10 или повече градуса по-ниска от действителната, след по-продължителен престой на открито температурата е близка до реалната навън. При движение показанието понякога се променя, но рядко с повече от 1-2 градуса. Това обаче не е основния проблем.
Днес ходих до София, на отиване никакъв проблем, на връщане преди да стигна Български извор също си работеше климатроника нормално. От там някъде (беше в най-голямата жега, около 13:30 - 14 ч., показваше ми външна температура 27 градуса, вероятно беше около 35) започна новия проблем - климатроника отказа да духа студено. В първия момент реших, че нещо се размразява и го изчаках, в последствие установих следното странно поведение: като кача скоростта над 100 km/h, климатроника започва (макар и по-слабо от нормалното) да духа студено. Това продължава докато падна под 60 km/h. Тогава започва да си духа топло, дори и да намаля температурата докрай (на Lo) и това продължава, докато кача скоростта на около 100. Тогава почва да духа хладно. Та карах си така почти до Габрово и завих към един познат майстор (Габровци вероятно го познават като Пешо на Войново). Него обаче го нямаше там, та след кратък престой и разговор по телефона, запалих и тръгнах. Климатроника заработи още със запалването и си духаше студено. След това карах доста пъти из града, с ниска скорост, излязох и навън за проба с по-висока - никакви проблеми, работи си и си духа студено.
Проверих всички предпазители - наред са. След тази операция и престоя на открито, при запалването за прибиране в гаража външната температура вече беше отчетена 34 градуса (близка до реалната).
Помогнете със съвет какво да проверя, че тук из региона не знам да има много подготвени майстори по темата.
А, сетих се и още нещо, не знам дали е свързано с този проблем - сутринта, като си пътувах, насред Севлиево ми светна лампата за спирачките, въпреки че накладките са сменяни и течността е до горе. Изгасих и запалих отново - алармата се загуби и не се е обаждала отново през целия път в двете посоки.

Проблем (нов) с климатромик на Passat B5