проблем с климатроника
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с климатроника
Здравейте колеги,имам следния проблем...като запаля колата и включа климатроника ремъка започва да свири и колата не естесвенно започва да вибрира.Като поработи и загрее мотора свиренето изчезва и вибрациите намалят но все оше се усещат.Когато климатроника не работи,няма свирене,няма вибрации,колата работи перфектно...някъква идея какъв може да е проблема?Дали е смао ремъка(вероятно леко хлабав),или нещо по сериозно?Благодаря предварително за съветите.Става дума за колата от гаража..Passat 1.9TDI AFN мотор
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Свиренето явно е от ремъка. Но може и да е от лагера на обтяжната ролка.
За вибрациите - и аз имам подобен проблем (имам си ги и без да е включен климатика, но по-слаби). Там вероятностите са - тампони (двигател, скоростна кутия, генерация-гърнета), проблем със самата генерация (ifidik споменаваше някъде за планка към скоростната кутия, придържаща тръбата); обърни внимание и на т.нар. мека връзка. Нещо по катализатора да е бутано ?
За вибрациите - и аз имам подобен проблем (имам си ги и без да е включен климатика, но по-слаби). Там вероятностите са - тампони (двигател, скоростна кутия, генерация-гърнета), проблем със самата генерация (ifidik споменаваше някъде за планка към скоростната кутия, придържаща тръбата); обърни внимание и на т.нар. мека връзка. Нещо по катализатора да е бутано ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тампоните на двигателя ги смених преди 1 месец с оригинални от Германия(сам си ги купих от там),за това казвам че са оригинални.катализатора го махнах като сменях меката връзка(и тя е чисто нова пак от Германия),съединителя е сменен в комплект(феродо,притискател,аксиален лагер-преди месец).така че и на идея си нямам какво мойе да е