проблем с климатроника

Техническа и сервизна информация за Passat
Genadiy
Автомобил:
Двигател:

проблем с климатроника

Мнениеот Genadiy » Вто 15 юли 2008 12:29

Здравейте колеги,имам следния проблем...като запаля колата и включа климатроника ремъка започва да свири и колата не естесвенно започва да вибрира.Като поработи и загрее мотора свиренето изчезва и вибрациите намалят но все оше се усещат.Когато климатроника не работи,няма свирене,няма вибрации,колата работи перфектно...някъква идея какъв може да е проблема?Дали е смао ремъка(вероятно леко хлабав),или нещо по сериозно?Благодаря предварително за съветите.Става дума за колата от гаража..Passat 1.9TDI AFN мотор

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 15 юли 2008 23:46

Свиренето явно е от ремъка. Но може и да е от лагера на обтяжната ролка.
За вибрациите - и аз имам подобен проблем (имам си ги и без да е включен климатика, но по-слаби). Там вероятностите са - тампони (двигател, скоростна кутия, генерация-гърнета), проблем със самата генерация (ifidik споменаваше някъде за планка към скоростната кутия, придържаща тръбата); обърни внимание и на т.нар. мека връзка. Нещо по катализатора да е бутано ?

Genadiy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genadiy » Сря 16 юли 2008 8:48

Тампоните на двигателя ги смених преди 1 месец с оригинални от Германия(сам си ги купих от там),за това казвам че са оригинални.катализатора го махнах като сменях меката връзка(и тя е чисто нова пак от Германия),съединителя е сменен в комплект(феродо,притискател,аксиален лагер-преди месец).така че и на идея си нямам какво мойе да е

Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Мнениеот passat4o » Сря 16 юли 2008 9:08

може пък така да е направена колата:) и моята вибрира съвсем леко при включен климатроник:)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 16 юли 2008 11:55

passat4o написа:може пък така да е направена колата:) и моята вибрира съвсем леко при включен климатроник:)

Не, не е направена така - наскоро имах възможност да направя сравнение с друга кола, същия модел и двигател - много по-спокойно е всичко.

Върни се в “Passat”