как да изключа климатроника да не се пуска при запалване
- slav4on
- Автомобил:
- Двигател:
как да изключа климатроника да не се пуска при запалване
Здравейте колеги, видях че има такава тема но е останала без конкретен отговор и затова пускам нова. Имам пасат Б5 1997 набор когато изключа климатроника и на сутринта запаля той се включва автоматично мисля че не е нормално защото от темите разбрах че като климатроника е на офф и при запалване той трябва да остане на офф. Та въпроса ми е - проблем ли е това, че климатроника се включва сам (много дразнещо е), ако е проблем как може да се отстрани или ако е нещо от насройките какво трябва да направя за да може когато климатроника е на офф след последващо запалване на автомобила да си остане на офф. мерси предварително.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не е проблем - това е нарочно направено с една конкретна идея - ако не се пуска дълго време фреона изфирясва в повечето случаи понеже съединенията спират да се смазват и започват да пропускат.Във фреона се съдържа и масло,което смазва компонентите на системата,поддържа свежи уплътненията и смазва част от механиката на компресора.
С тези идеи хората са конструирали системата да тръгва автоматично от време на време (предполагам не винаги се включва при всяко палене) понеже се предполага,че може да не го пуснеш безкрайно дълго време.
Иначе просто си го гаси за да не береш ядове после като искаш да го ползваш
Успех!
С тези идеи хората са конструирали системата да тръгва автоматично от време на време (предполагам не винаги се включва при всяко палене) понеже се предполага,че може да не го пуснеш безкрайно дълго време.

Успех!
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zfa159 написа:Не е проблем - това е нарочно направено с една конкретна идея - ако не се пуска дълго време фреона изфирясва в повечето случаи понеже съединенията спират да се смазват и започват да пропускат.Във фреона се съдържа и масло,което смазва компонентите на системата,поддържа свежи уплътненията и смазва част от механиката на компресора.
Успех!
Не вярвам това да е идеята, в белите страни не си пазят климатика...
При мен както го оставя при изключване, така е и при следващото запалване.
- slav4on
- Автомобил:
- Двигател:
При мен не се получава през ден - два а постоянно примерно колата като не е палена 10 часа и после се пуска отново сам, предполагам колата и да не се пали по малко време примерно 5-6 часа пак климатроника ще се пусне сам. Много е дразнещо защото всеки път когато паля трябва да щракам за да го изключа.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
dj_tuhla написа:Dan4ote написа:Не вярвам това да е идеята, в белите страни не си пазят климатика...
При мен както го оставя при изключване, така е и при следващото запалване.
Вярваш не вярваш, това е идеята. Пише си го в ръководството. А ти се виж коя година ти е колата - колегата вероятно пита за Б3/Б4.
Tочно за Б5 си пита

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Stivi написа:Пуснете анкета да видим процента на самовключващите се какъв ще бъдеА иначе при Пежо 306 с клима например когато е топло задължително си пуска само климата-не можеш го спреш и това си е фабрично а не дефектно
напъло възможно е когато датчика отчита високи стойности на външната температура да се включва сам