съвет за LCD монитор XEROX

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

съвет за LCD монитор XEROX

Мнениеот anton76 » Нед 27 яну 2008 22:33

Смятам да си сменям монитора и се спрях на марката XEROX някои има ли мнения за тези монитори спрях се на 19 инчов може и по голям да взема Питах в технополис продавачите никои нищо съществено не ми каза били нови и така нататък .Ако някои може да ме посъветва няма да е зле дали XEROX или ASUS. П.С Дизаина на XEROX по ми харесва .Предварително благодаря

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 27 яну 2008 22:39

Те там и стар да е пак нищо не могат да ти кажат :) А за монитора...ми Xerox не правиха ли копирна техника?Ти заради дизайна ли взимаш монитора или заради картината?Странен клиент си :)

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Нед 27 яну 2008 22:50

И аз така смятах че правят само копирна техника http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09025338 Не точно този подобен е .В технополис го има другаде не съм го виждал черен и огледален

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 27 яну 2008 23:38

Да не те подведа, но вътре би трябвало да е 1:1 самсунг... поне преди година две беше така, но сега не се знае от къде купуват матрици и т.н.

Лично аз бих заложил на фирма от бранша :wink: LG; Asus; Samsung; Benq; Nec; Sony :wink:

За Xerox само ще ти кажа, че продаваме много рядко такива монитори и то само, ако клиента много се запъне на марката и е твърдо решен в избора си... Да кажем, че сме продали десетина такива монитора, от които 2 ходиха вече в сервиза :idea:

Ако същото съотношение беше и при ЛГ и Асус, трябваше да работим само като куриери - да пращаме дефектирали монитори... за радост там дефектите са под 1% :wink:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 27 яну 2008 23:46

Така и аз да изкажа мнение. Аз ако тръгна сега да търся монитор ще започна от Samsung, Philips, Sony. Ако не намеря там каквото търся бихи се оградал за некой HP или DELL бил той и 2-ра ръка. :)
И чак след това минаваме на марките LG, Asus и прочие ...

Като стигна до Xerox бих се измял и подминал, както направих преди 2 години на монитор Асус. Но Асуса се позатвътдиха на пазара.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 27 яну 2008 23:53

Вземи си LG аз 2000 година си взех един FLATRON 17 инча преди една година пак FLATRON 17 ама LCD стария още го ползвам на стария комп,ако си вземеш LG нема да сгрешиш не че правя реклама ама съм супер доволен тая марка :да:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 28 яну 2008 0:07

Lizard написа:бихи се оградал за некой HP или DELL бил той и 2-ра ръка. :)
И чак след това минаваме на марките LG, Asus и прочие ...

че HP и Dell от кога "произвеждат" монитори :wink: То всеки може да си слага логото и да поръчва на някой да му направи определено количество... Примерно, ако си фен да платиш, може и монитори Lizard да лансираме :wink: Важно е какво има вътре в монитора...

Фактите говорят, че над 50% от световния пазар на LCD матрици се държи от Benq чрез подразделението им за производство на матрици... от там на татък, останалите до 80% са на LG и Samsung, които са пък лидери при готови монитори (Benq е при матриците само)... и има 20% за разни по-екзотични фирми. Примерно Philips и LG работят съвместно от много години насам и реално погледнато мониторите им се различават само по дизайна и цената... като идеята е рисърча (разработката на технологията) да се върши от Филипс, които имат нужните висококвалифицирани кадри, а ЛГ да ги произвеждат, понеже имат нужния капацитет... така и двете фирми предлагат качествен продукт на конкурентна цена... Ако трябваше само да се справят, вероятно щяха да са много по-скъпи филипсите, а ЛГ-тата да са много по-калпави :wink:

Марки като Dell, HP и Fujitsu Siemens и още много, реално не произвеждат монитори... те се произвеждат от големите фирми в бизнеса с монитори (Samsung, LG, Benq) :wink:

Така че да си купиш монитор HP, е все едно да си купиш ГСМ Прада - няма да върши по-добра работа от по-евтина Нокиа или Сони-Ериксон, но пък ще си дал повече пари за марката :idea:

А по въпроса за Асус - в момента това е най-агресивната ИТ компания на световния пазар с огромен потенциал и или ще станат Но.1 или ще се сринат... Надявам се, да са Но1, че ме кефят :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”