Birdie написа:Ако това е вярно (което леееко ме съмнява) ЕВАЛА![]()
![]()
на ауди-колегата!

Adnan написа:Голям въпрос от къде може да се закупе такава пушка, цени ?
Ама нещо наистина яко да не е от онези циргаджийските. Чичо ми ловжия, ходи на лов с една въздушна но с специални сачми, с нея сваля пъдпъдъци, гарги абе големи птици. Те такова ме интересува.
Питах чичото вика не е за тебе беля, ще направиш.
П.С. Трябва ли разрешително ?
Kingpin написа: ...Adnan написа:...
Само да вметна, че и аз съм ловджия 3то поколение и дори да видя някой да уцели пъдпъдък с въздушна пушка няма да го повярвам![]()
Пъдпъдъка е с големината приблизително на кос и лети доста бързо, като прави доста резки завои. Ако визираш ФЛОБЪРКА ще ти кажа, че тя си е огнестрелно оръжие и си трябва разрешително за нея
Adnan написа:Kingpin написа: ...Adnan написа:...
Само да вметна, че и аз съм ловджия 3то поколение и дори да видя някой да уцели пъдпъдък с въздушна пушка няма да го повярвам![]()
Пъдпъдъка е с големината приблизително на кос и лети доста бързо, като прави доста резки завои. Ако визираш ФЛОБЪРКА ще ти кажа, че тя си е огнестрелно оръжие и си трябва разрешително за нея
Идея си нямам как се казват тези пушки. Сачмата имаше точната форма на куршум в умален размер. А самата пушка имаше малко резервоарче, където според мен се сгъстява въздуха или някой газ.
Снощи търсих в нета и такова животно немаше.
Ludia написа:какво животно си търсил?
Ludia написа:има въздушни пушки с резервоар от сгъстен въздух, които изстрелват съчмата с голяма скорост.
а пъдпъдък не можеш да уцелиш с такава пушка
Adnan написа:Ludia написа:какво животно си търсил?
"Животно" имах предвид пушкатаLudia написа:има въздушни пушки с резервоар от сгъстен въздух, които изстрелват съчмата с голяма скорост.
а пъдпъдък не можеш да уцелиш с такава пушка
Не съм тръгнал на лов за пъдпъдъци.
Ама знае ли човек : Циганин с телевизор тича по бързо от циганин без телевизор.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта