Превод от български на английски

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Превод от български на английски

Мнениеот FELIPE » Пон 11 фев 2008 19:11

На дъщерята по английски са дали за домашна задача да напише няколко изречения(есенце) за някой български обичай.
Възможно ли е някой да преведе на английски(може и на две на три и набързо и с грешки) следния текст.

Код: Избери всички

Никулден
Култът към Свети Никола като покровител на моряците и рибарите прониква рано в българските земи. В народните вярвания той плава на златен кораб, който винаги пристига там, където имат нужда от чудотворната му десница. На него Бог е отредил силата да усмирява бурите и морските стихии и да спасява изпадналите в беда сиромаси.
За Никулден навсякъде се приготвя специален курбан "рибник". Той се приготвя от шаран или друга риба с люспи, защото "голата" риба навява тъжни мисли и беднотия. Никулденските благословии пожелават на стопанина имането му да се множи като люспите на рибата. За празника се приготвя още никулденски колак, на който изобразявали кораб.

Предварително благодаря на този който ще се заеме с това и обещавам почерпка ,ако е наблизо...
П.П.Текста е избран съвсем случайно от мен.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 11 фев 2008 19:15

понеже ме мързи да превеждам ти предлагам няколко готови текста щом не е задължително да е за никулден :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Martenitsa

http://www.eliznik.org.uk/Bulgaria/hist ... ustoms.htm

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 11 фев 2008 19:20

:D Благодаря...и аз точно това търсех досега в Гугъл,но не можах да намеря нищо на английски...пак благодаря,да си жив и здрав.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”