Каква кредитна карта ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Каква кредитна карта ?

Мнениеот dan40 » Съб 23 фев 2008 8:04

Колеги , интересува ме от коя банка е най-далавера да се издаде международна кредитна карта Visa Electron . Конкретно ми трябва за пазаруване в Ebay. Рагледах доста сайтове на банки , но нещо не мога да им схвана условията и изискванията ... Пиша тема тук , защото знам , че има колеги които пазаруват от там и ще съм много благодарен ако някой сподели . Под определението "най-далавера" имах впредвид , която да се издава бързо , и най-важното - да става 100 % за пазаруване от Ebay , чрез PayPal . Чакам сериозни отговори :)

P.S. Интересува ме и въпроса , дали след издаването на картата се внасят пари от моя страна (зареждане на сметка) , защото като гледам условията за ползване на кредитна карта , при плащане има високи лихви (все пак е на кредит)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 23 фев 2008 8:20

Колега, аз си извадих преди година Visa Classic от райфайзен банк. Карта всъщност е дебитна със статут на кредитна.

пазаруване по Интернет;
плащане в магазини, ресторанти, бензиностанции, хотели;
резервации;
кола под наем;
теглене на пари в брой;

Издават я бързо, в нея ти остават блокирани 10 лв. Такса карта на година също е 10 лв. Лихвите и комисионните трябва да си ги провериш самичък защото съм изветрял вече. Оперира с лева, долари или евро.
Специално аз не я ползвам много. Даже съвсем рядко. За ме съществуват само три вида плащания - кеш, на ръка и в брой ;)

Потребителски аватар
dan40
Двигател:

Мнениеот dan40 » Съб 23 фев 2008 8:55

колега , а в Ebay пазарувал ли си с нея , че четох в една статия , че е имало проблеми с някои карти и до колкото разбрах Ebay работи само с Visa ...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 23 фев 2008 9:20

Не съм пазарувал никога нищо с нея. Не съм фен на електронните разплащания. От банката обаче твърдят, че няма никакъв проблем (хубаво е да питаш все пак).
Ползвам картата само за да получавам преводи и гледам бързо да я разтоварвам ;)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 23 фев 2008 9:38

международна дебитна карта Visa Electron?

Потребителски аватар
Smurfette
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: 2006

Мнениеот Smurfette » Съб 23 фев 2008 9:42

Аз имам кредитна Visa Класик с чип от ПИБ. Там ми плащат и заплатата, така е за мен беше удобно. Чипа, казват, повишавал защитата на картата. Имаш 45 дни отложено плащане, след това има лихви о/ло 18%, ама то за всички кредитни е толкова. Други предимства, освен че можеш да пазаруваш навсякъде по света с нея, вкл. Pay Pal, ebay и други такива, няма такса за транзакция. Има обаче такси при теглене в брой. А най-основното за мен беше именно чипа, в Европа, по-назапад от нас, за всяка глупост, за която плащаш с карта на каса не приемат други освен такива.

Потребителски аватар
dan40
Двигател:

Мнениеот dan40 » Съб 23 фев 2008 10:11

myrshavija написа:международна дебитна карта Visa Electron?

кредитна колега , прочети внимателно :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 23 фев 2008 10:16

dan40 написа:
myrshavija написа:международна дебитна карта Visa Electron?

кредитна колега , прочети внимателно :wink:

прав е колегата
виза електрон е дебитна :wink:
виза е кредитна
Първа инвестиционна банка предлага виза електрон (дебитна) с чип и няма такса за поддръжка, такса за добър ден и такса за добър вечер.... :wink:
има си 3 годишен % за левовете и 2.5 годишен % за Евро месечна лихва върху парите, които държиш вътре, които ти превеждат в края на всеки месец...

абе според мен са им добри условията за картите на ПИБ

с дебитната карта VISA Electron нямаш проблеми да плащаш в PayPal например. За eBay нямам идея

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Съб 23 фев 2008 10:58

Ако картата е Мастер, Виза и така нататък и е кредитна можеш да я ползваш както за разплащане в интернет, така и в чужбина. Необходимо е да уточниш ползването и извън страната при някои банки. Но според мен е по-важно да прочетеш внимателно условията, при които е издадена и ще я ползваш. Такси, комисионни, годишна лихва и така нататък. Лошото е, че всяка банка предлага няколко вида условия и за това ми се струва трудно да получиш еднозначен отговор. ПРОСТО ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО УСЛОВИЯТА. Аз използвам Мастер кард, издадена от ЦКБ с кредит от 1000 лв. и съм доволен.

Потребителски аватар
yoyof1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yoyof1 » Съб 23 фев 2008 11:24

http://www.fibank.bg/inside.php?parent=512

Колега, това е истината!!! Обърни внимание на pdf-чета долу!!! Ако има нещо неясно питаи! :ihaaaaa

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Съб 23 фев 2008 13:51

Виза електрон не знам дали върви навсякъде. Но можеш да си извадиш Виза Класик - дебитна. Освен ако не искаш да пазаруваш и на кредит, ти си решаваш. Нашите банки издават Виза Класик крединта и дебинта карта. И с дебитната и с кредитната ще те скъсат от необявени или обявени, но с различни тълкувания от нормалните такси и комисионни :wink:
А да не говорим и некомпетентността на служителите от банките за тези карти, идея си нямат къде можеш да плащаш, къде не можеш, какви такси имат при теглене, как да отблокират транзакция и т.н. :)

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 23 фев 2008 13:58

най-добрата банкова карта е тази дето я няма. Не стига че ти взимат пари за дето харчиш, ами и някой очилат мухльо току виж ти ги свил понеже гаджето го зарязало и той по цели нощи цикли в интернет да избива комплекси. Е това е истината: http://sidereus.org/MONEY/images/01-large-sack-cash.gif пък нека ми викат че съм старомоден ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”