Камери за наблюдение - малко помощ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Камери за наблюдение - малко помощ?

Мнениеот Tinko » Сря 06 фев 2008 0:02

Колеги имам две камери за наблюдение не са от най евтините.
Едната е цветна пише CCD Camera 275F
Другата е черно бяла с звук CCD Camera B/W ( това предполагам е Black & white ) 564К

Отзад имат Видео аут едното е БНЦ Кабел Другото е чинч АЕС Мод и БЛЦ МОд и КОнектор за адаптер към 12Волта.

Интересува ме как седи въпроса с контролерите за това чудо. Някви цени?
Каква е разликата между хардуерния и софтуерния, предполагам че в рипването.

Също бих се интересувал дали контролера има драйвери за Линукс ОС

Ще съм благодарен на всякакви мнения, че ми ги подариха тези кютъци пък нещо гледам много коли почнали да крадът... :(

Потребителски аватар
dzola
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dzola » Сря 06 фев 2008 2:42

контролери те съветвам да си избереш тука (поне имаха навремето разнообразие) :

http://comelsoft.com/product.php?lang=bul

Твърдо си земи hardware ако можеш - качеството е в пъти по-добро а и повечето имат приличен съпорт за Линукс

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Сря 06 фев 2008 6:46

http://www.teletek.bg/ предлагат някви платки копия на геовижън, софта е под вин, има отдалечено наблюдение и пц трябва да ти е с интел процесор и чипсет поне около 2 гига /пускал съм и на вия чипсет безпроблемно въпреки че пише, че не може :) / .

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Камери за наблюдение - малко помощ?

Мнениеот Viktor_99 » Сря 06 фев 2008 7:28

Tinko написа:Колеги имам две камери за наблюдение не са от най евтините.
Едната е цветна пише CCD Camera 275F
Другата е черно бяла с звук CCD Camera B/W ( това предполагам е Black & white ) 564К

Отзад имат Видео аут едното е БНЦ Кабел Другото е чинч АЕС Мод и БЛЦ МОд и КОнектор за адаптер към 12Волта.

Интересува ме как седи въпроса с контролерите за това чудо. Някви цени?
Каква е разликата между хардуерния и софтуерния, предполагам че в рипването.

Също бих се интересувал дали контролера има драйвери за Линукс ОС

Ще съм благодарен на всякакви мнения, че ми ги подариха тези кютъци пък нещо гледам много коли почнали да крадът... :(

Отиваш в "Комел софт" и си вземаш най-простия GeoVison. Ако имаш PC може да отделиш един хард за запис. Примерно да си вземеш и една 160-тка, естествено ще си натовариш малко компа ама .... :).
А за Линукс, ще ти е малко трудно да подкараш видео :D, не че не става ама не те съветвам да се занимаваш иначе в "Сектрон" могат да ти помогнат с тази операционна система.

п.п. Ако решиш да купуваш нещо от "Комел софт", може да драснеш едно ЛС, защото имам преференциални цени ;).

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Re: Камери за наблюдение - малко помощ?

Мнениеот stil » Сря 06 фев 2008 11:09

marka написа:Ако имаш PC може да отделиш един хард за запис. Примерно да си вземеш и една 160-тка, естествено ще си натовариш малко компа ама .... :)

Я и аз да се присламча...

Какъв капацитет на диска е достатъчен за 3-4 часово черно-бяло заснемане с достатъчна разделителна способност, щото да се различават лица. И дали съответният софт ще върви безпроблемно на P4 - 1.8GHz?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 06 фев 2008 13:01

Принципно Линукса не ми е проблем с ядове, сигурен съм, че ако има драивери ще се оправя там без проблеми.

А относно пространството и малък диск върши работа. Просто се задава да записва до толкова и след което да трие първия запис.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 06 фев 2008 22:56

Колега кажи точно какво ти трябва и ще ти кажа цени...съветвам те да се спреш на китайските подобия на геовижън....на комелсофт платките те товарят с около 12 пъти в цената ....а китайските не отстъпват в качеството.......слагам платки от комелсофт от 6 години....от 4 само китайски....дефект съм имал на комелсофтска 1 платка от около 100 бр...китайските от около 500 бр....до сега нито една дефектирала

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 06 фев 2008 23:02

Ronin написа:китайските от около 500 бр....до сега нито една дефектирала

Колега, дай някакви координати на някой, който продава въпросните платки, че има голямо разнообразие на пазара, а ми трябва нещо проверено... от време на време се налага да свърша някоя услуга на прител :wink:

Иначе в Компютър2000 има много евтини платки, за непретенциозни клиенти - 4 портовата струва около 35 лева с ДДС, но дълбоко се съмнявам да намериш такава с драйвери за линукс, но не пречи да седнеш и да си напишеш едни :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 06 фев 2008 23:12

Геовижън платките превъзхождат всички останали по това че motion detect...е патент именно на геовижън...софтуерната подръжка е без еквивалент....може да правиш каквото се сетиш...работа с пос терминали,работа в локална и интра нет мрежа,втори деспечерски пункт,електронна карта на наблюдавания обект...смс център са едни от малкото неща които прави.....за съжалени не съм срещал (пък и не съм се интересувал) за работа под линукс.От скоро има нова ревизия която поддържа 720*540 и цените за 16 камери 50 кадъра е от порядъка на 100 лв.....

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 07 фев 2008 3:29

musura написа:
Ronin написа:китайските от около 500 бр....до сега нито една дефектирала

Колега, дай някакви координати на някой, който продава въпросните платки, че има голямо разнообразие на пазара, а ми трябва нещо проверено... от време на време се налага да свърша някоя услуга на прител :wink:

Иначе в Компютър2000 има много евтини платки, за непретенциозни клиенти - 4 портовата струва около 35 лева с ДДС, но дълбоко се съмнявам да намериш такава с драйвери за линукс, но не пречи да седнеш и да си напишеш едни :wink:

Ами колега тази платка от 35лв е с софтуерен декодер, не ми върши работа с две думи, използва процесора за декодинг в същия момент не мачка достатъчно фаила, пък аз търся максимална оптимизация на машината и някак си няма да върви да сложа такова дърво вътре.

Относно писането на драйвери, не ми е проблем стига да имам някой други данни от пройзводителя който едвали ще ми ги предостави, време да се ровя по форуми за соурс нямам!

Търся хубава платка, надеждна платка, не нещо да го сложа и утре да ми испуши.

Ще я слагам на маркова машина дето няма нещо в нея което да струва тези пари. :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 26 фев 2008 13:05

Някой може ли да ме посъветва каква камера ми трябва за съвсем непрофесионално наблюдение - искам да си сложа камера над входната врат, директо да я вържа към компа и да записва при движение. В Метро бях виждал да се продават камери за наблюдение, но незнам каксе свързват

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 26 фев 2008 17:58

Ами имат си контролер, хардуерен и софтуерен зависи на каква машина ще го слагаш, иначе хардуерният е по добър и по скъп естествено, около 150лв. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”