Търся си компания за фитнес ....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 26 яну 2007 21:05

Абе това за коя група ще се окаже с една торба лекарства на 30 година е доста спорен въпрос.
Всичките тея тежести, бягане, свивания, клекове и т.н и т.н. износват ставите.. та може и спортуващите на 30-40 година да не могат да се наведат без да ги заболи кръста.
Не случайно спортните кариери завършват на под 30 години.

Също така цялото това натоварване оказва доста влияние и на сърцето та в напреднала възраст сигурно се увеличават рисковете от проблеми с помпата.

Но все пак два-три пъти седмично във фитнеса оказват доста сериозно влияние на цялостния тонус.

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 26 яну 2007 21:29

Muncho написа:Абе това за коя група ще се окаже с една торба лекарства на 30 година е доста спорен въпрос.
Всичките тея тежести, бягане, свивания, клекове и т.н и т.н. износват ставите.. та може и спортуващите на 30-40 година да не могат да се наведат без да ги заболи кръста.
Не случайно спортните кариери завършват на под 30 години.

Също така цялото това натоварване оказва доста влияние и на сърцето та в напреднала възраст сигурно се увеличават рисковете от проблеми с помпата.

Но все пак два-три пъти седмично във фитнеса оказват доста сериозно влияние на цялостния тонус.

Muncho ще те дърпам за ушите нема да обиждаш колегите :) виж че са свежа кръвчица ааа това е таман лека тренировка което сам написал :) мисля че ако го спазват ще гледаш едни спортни маже с наи яките коли :P

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 26 яну 2007 21:44

Има много голяма разлика м/у ходене 3 пъти седмично на фитнес, за поддържане на някаква форма и тонус, и сериозен спорт всеки ден. Никой сериозен спортист не е "чист", да не говорим за травмите, които се натрупват с времето. Няма нищо общо. Едното е спорт за здраве, а другото е... химия, и натоварване на тялото до неговия лимит.

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 26 яну 2007 21:47

ACCELERATOR написа:Има много голяма разлика м/у ходене 3 пъти седмично на фитнес, за поддържане на някаква форма и тонус, и сериозен спорт всеки ден. Никой сериозен спортист не е "чист", да не говорим за травмите, които се натрупват с времето. Няма нищо общо. Едното е спорт за здраве, а другото е... химия, и натоварване на тялото до неговия лимит.

Попринцип ако искаш за здраве да тренираш тяло не можеш да направиш говором за хубаво блазнещо тяло докато ако искаш да направиш хубаво тяло просто няма как да не зимаш креатин и други хапове :)
Трябва да си почнал от малук да блъскаш да спазваш строги норми като зимата трябва да трупаш КГ и после като почнеш да може мазнините да ги направиш на релеф но ако си примерно вече голям и ти е хрумнало да правиш тяло трябват Креатин протеини и др :)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 26 яну 2007 22:35

Не съм съгласен. Зависи какво разбираш под "блазнещо" тяло :lol: Ако под това имаш предвид ръка над 45см, серии със 150кг от лежанка и т.н. - да, няма да стане.
За да направиш хубаво тяло без химия, трябва повече постоянство, и най-вече - хубаво и здравословно хранене, с много месо, белтъчини, плодове и зеленчуци. Аз например тренирам 7 месеца, но не много сериозно - 4 месеца ходех редовно, после лятото нямах никакво време, и 3 месеца не съм стъпвал в залата, след което пак 3 месеца по 2 пъти седмично... И сега тежа 80кг, правя си сериите на лежанка с 80кг, и ръката ми е 40см. И това е с ходене от време на време, когато имам време :lol: , понякога и веднъж седмично. Ако се хвана сериозно да ходя по 3-4 пъти седмично редовно, за още 4-5 месеца мога да дръпна доста и да направя "по-блазнещо" тяло, но просто нямам време, а и не съм маниак на тема фитнес.

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 26 яну 2007 22:43

ACCELERATOR написа:Не съм съгласен. Зависи какво разбираш под "блазнещо" тяло :lol: Ако под това имаш предвид ръка над 45см, серии със 150кг от лежанка и т.н. - да, няма да стане.
За да направиш хубаво тяло без химия, трябва повече постоянство, и най-вече - хубаво и здравословно хранене, с много месо, белтъчини, плодове и зеленчуци. Аз например тренирам 7 месеца, но не много сериозно - 4 месеца ходех редовно, после лятото нямах никакво време, и 3 месеца не съм стъпвал в залата, след което пак 3 месеца по 2 пъти седмично... И сега тежа 80кг, правя си сериите на лежанка с 80кг, и ръката ми е 40см. И това е с ходене от време на време, когато имам време :lol: , понякога и веднъж седмично. Ако се хвана сериозно да ходя по 3-4 пъти седмично редовно, за още 4-5 месеца мога да дръпна доста и да направя "по-блазнещо" тяло, но просто нямам време, а и не съм маниак на тема фитнес.

Дам имаш и ти много право но колко от спотристите спазват такова здравословно хранене ??? и колко от тях са чисти аз мога да ти кажа че има няма едно 80% са химия :) другите 20% са чисти и от тия 20% ако ги питаш от колко време работят по тялото си ще ти кажат 2 години поне кой бях гледал беше некъв ТВ спортист с бая мускули и беше идвал във фитнеса дето ходя и го гледам глътна няколко хапа едно течно коктеилче сложи 150 на лежанката и серия от 15 ги направи за няма и 47 секунди

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 26 яну 2007 22:57

ACCELERATOR са си премерих бицепсите 32 сантиметра на 15 години съм и до сега не съм ползвал никакви хапове :) 175 височина :)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 26 яну 2007 23:00

35 бяха моите на 15, тогава тренирах самбо. А на твоята възраст изобщо не трябва и да си помисляш за хапове :wink:

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 26 яну 2007 23:04

ACCELERATOR написа:35 бяха моите на 15, тогава тренирах самбо. А на твоята възраст изобщо не трябва и да си помисляш за хапове :wink:

мхм много добре са трябва да мина на един два мидицински прегледа и след тва пак почвам да влизам във форма аз с 40 кг от лежанка си права серия от 15 ама несмея с повече щото ходя предимно сам и няма кой да ме пази иначе мисля че и със 60 ще мога да правя серия
коло серии с по колко коремни преси правиш ти ?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 31 яну 2007 23:42

Аз ходя в Младост 1 в 125 СОУ на една спирка след ХМС-то е.
2 лева е тренировката и има предостатъчо уреди!!!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 29 фев 2008 11:53

никси ходиш ли и къде че и аз мисля да тръгвам ама няма с кой
:?

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 29 фев 2008 12:10

baTkoTo написа:• лицеви опори (на земя) - 3 серии по 15-20 повторения
• лицеви опори (краката се поставени на стол) - 3 серии по 15-20 повтирения
• набирания на лост - 3 серии по 10-15 повторения
• набирания от тилен лег(под бюро) - 3 серии по 10-15 повторения
• разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 3 серии по 10-15 повторения
• разтваряне с дъмбели напред от стоеж(за рамо) - 3 серии по 10-15 повторения
• помпички" от лег (полукофички) - 3 серии по 10-15 повторения
• разгъване с дъмбел с една ръка - 3 серии по 10-15 повторения за всяка ръка
• бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - 3 серии по 10-15 повторения
• концентрирано сгъване - 3 серии по 10-15 повторения
• клекове - 3 серии по 10-15 повторения
• от напади скок със смяна на краката - 3 серии по 10-15 повторения
• повдигане на пръсти от стоеж(за прасец) - 3 серии по 15-20 повторения
• коремни преси - 3 серии по 20-30 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20-30 повторения
• от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж - 3 серии до отказ

ехеееееееее баси "серийката" бас ловя, че ако ги правиш като хората след 5 упражнение няма да можеш да си вдигнеш ръката да изпиеш 1 4аша вода! целта според мен не е да си като салам на края, а да стимулираш мускулите си достатъчно за да се усъвършенстват. При една такава продължителна и изтощителна тренировка единственото, което ще стане е да се преумориш и вместо да натрупаш някои мускул, ше си ги "изядеш" сам!. Това си е мое мнение е де. Всеки да си прави каквото му е на сърцето.
да не говорим, че ще ги правиш 2 часа. което за тренировка "в нас" си е дългичка. Аз лично посещавам 10 СОУ Т.Траянов, Младост 1. 2лв/тр.
Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - други”