B-frito na Globul и как да бъдат наказани .....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Кой оператор е по-малкото зло ???

БТК
4
9%
Мтел
24
56%
Мобиком
2
5%
Вивател
5
12%
Глобул
8
19%

Общо гласове: 43
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 14 ное 2005 14:44

paro_k написа:
musura написа:лакомията няма гранци :) до вчера си приказвал по 20 минути на месец, днес ги наказваш, че са ти отпуснали САМО 300 безплатни минути!!!...

Въпросът е, че са излъгали! Като не познават народопсихологията ни, в което се съмнявам, да вървят на ... :evil:

Точно така ! Ако знаех за уловките изобщо нямаше да се захващам и да си купувам !
Моите уважения , но да ме мамят по този цигански начин , не мога да го приема !!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 14 ное 2005 14:45

paro_k написа:Въпросът е, че са излъгали! Като не познават народопсихологията ни, в което се съмнявам, да вървят на ... :evil:

Най-вероятно никой не са излъгали :) някой от вас да е намерил разминаване между реалността и сключеният договор с оператора си??? Мисля, че не. Точно защото хората не пасат трева са си вързали здраво гащите, а като някой е недоволен, се мести при следващият оператор и там се нахендря на по-голям и всички са доволни.

А цените на разговорите донякъде са толкова високи, защото хората говорят малко. Ако се вдигне примерно потреблението с 30%, убеден съм, че цените ще паднат поне с 25% (все пак трябва да имат ръст и компаниите).

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 14 ное 2005 17:50

paro_k написа:.................
......... Ако се вдигне примерно потреблението с 30%, убеден съм, че цените ще паднат поне с 25% (все пак трябва да имат ръст и компаниите).

И как да се вдигне потреблението при тези цени;) Мисля, че логиката е точно обратна - трябва да се свалят цените, от което ще се повиши потреблението !

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 14 ное 2005 19:12

Li4o написа:
paro_k написа:.................
......... Ако се вдигне примерно потреблението с 30%, убеден съм, че цените ще паднат поне с 25% (все пак трябва да имат ръст и компаниите).

И как да се вдигне потреблението при тези цени;) Мисля, че логиката е точно обратна - трябва да се свалят цените, от което ще се повиши потреблението !

потреблението ще се вдигне с времето, като се повишат доходите на хората. Я се сетете колко от вас преди 10 години са имали мобифон Бенефон за 2500 лева (приблизително), при средна заплата тогава 200 лева?

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Пон 14 ное 2005 22:24

Li4o написа:
paro_k написа:Ако се вдигне примерно потреблението...

Li4o, бъркаш, това не съм го казвал.
musura написа:Най-вероятно никой не са излъгали :) някой от вас да е намерил разминаване между реалността и сключеният договор с оператора си???...

Излъгали са при рекламата на продукта. Това в договори не се вписва, то се подразбира. Като не могат да си направят сметката, ще духат супата. Ти представяш ли си по този начин да бяха подвели гръцките си клиенти...?
musura написа:...А цените на разговорите донякъде са толкова високи, защото хората говорят малко...(все пак трябва да имат ръст и компаниите).

Предлагаш първо да им напълним гушите, пък да се надяваме? До колкото ми е известно вече си върнаха инвестициите и работят на печалба. Ще ми посочиш ли друг бизнес с такава възвръщаемост?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 14 ное 2005 22:43

paro_k написа:Предлагаш първо да им напълним гушите, пък да се надяваме? До колкото ми е известно вече си върнаха инвестициите и работят на печалба. Ще ми посочиш ли друг бизнес с такава възвръщаемост?

Предполагам, а не предлагам нищо, та предполагам, че след като имате GSM и ги ползвате, значи не са ви проблем цените - от там нататък можеш сам да си направиш извода. То е ясно от време оно, че има два интереса - на клиентите и на компаниите, като винаги клиентите се стремят да получат максимално много за максимално малко, а при компаниите е точно обратното - да получат максимума с максимално малко усилия.
Та докато има реален ръст - цените няма да падат. Когато пазара се насити на тези ценови равнища и няма нови мераклии да пазарят услуги на тези цени, тогава компаниите намалят цените, за да привлечат клиентите които до този момент са се ваздържали от оплзване на услугите, поради високите им цени... И така нататък и така нататък ...
Разбира се, за развитието на този процес много помага и конкуренцията, която ускорява процеса на намаляне на цените.
В един момент, когато цените стигнат себестойност (примерно 0.05 лв. за минута към всички мрежи), компаниите ще започнат да се конкурират зверски на ниво "услуги" - ще се избият да ни предлагат неограничен GPRS интернет за 10 лева примерно, телевизия на телефона за 0.05 лв/мин и подобни глезотийки, които в момента на българският потребител се струват мираж :)

Да живее конкуренцията!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 14 ное 2005 22:59

Sunny написа:От по-горе изброените не виждам за кого да гласувам. Всички са ни приготвили по дръвце кое от кое по-голямо :evil:

И аз така!!!Аз пък най съм недоволен от БТК.Е тва ква лъжа е нямам думи.Поне другите ти показват с какво те лъжат.

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Пон 14 ное 2005 23:02

musura написа:...Та докато има реален ръст - цените няма да падат. Когато пазара се насити на тези ценови равнища и няма нови мераклии да пазарят услуги на тези цени, тогава компаниите намалят цените...Да живее конкуренцията!

С тези разсъждения съм напълно съгласен, явно не съм те разбрал :wink:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 14 ное 2005 23:55

Ето какво ми отговориха на моето запитване :

"Уважаеми/а г-не/г-жо,

Благодарим Ви, че се обърнахте към нас за съдействие.

В отговор на Вашето запитване Ви информираме, че Глобул си запазва правото да приложи ограничение от 300 мин на месец за b-free абонати. По този начин гарантираме качеството на мрежата, защитаваме интереса на своите абонати, така че всички да могат да ползват свободно и качествено услугата. Тази информации е обявена в нашия официален интернет-сайт: http://www.globul.bg/bg/promotion.html?id=1082 в линк, който се отваря при кликване върху изписани с червен цвят 0,00 лв.

Когато превишите ограничението от 300 мин, операторът Ви изпраща уведомителен SMS и Ви предоставя 60 допълнителни минути за разговор към b-free номера. След изразходването им, разговорите към b-free номера ще се таксуват по 0,11 лв. на минута до края на 31-дневния период. Ако заплатите таксата от 4,80 за нов 31-дневен период, ще имате възможност отново да говорите безплатно с избрания номер. В случай, че не подновите абонамента за 31-дневен период, абонатът ще бъде таксуван по 0.71 лв. за минута разговор към избрания номер.

Оставаме на Ваше разположение в случай, че се нуждаете от допълнителна информация.

С уважение,
Отдел "Грижа за клиента"
"Космо България Мобайл" ЕАД /GloBul/
http://www.globul.bg/

"

Пляснали са ми стандартното съобщение за всички недоволни и готово !! Е това не е ли подигравка ??? :evil: :evil: :evil:

zorba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zorba » Пон 14 ное 2005 23:56

М-тел абонати уж 3 300 000, Глобул и те 2 000 000 общо 5 300 000 айде сваляме 1 300 000 че някои са абонати и на двете = 4 000 000 по тая логика половината българи са мобилни остават 2 000 000 пенсионери и толкова деца(макар че и от едните и от другите има мобилни). по тая логика пазара е почти изчерпан значи БТК трябва да свали цените за да вземе част от абонатите на останалите.
е това вече е конкуренция щото до сега беше мижи да те лажем.
опсс всякя прилика с действителни лица е случайна ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 15 ное 2005 0:38

:) от тези 4 милиона извади около 70% които са на предплатени карти и ще получиш реалната цифра на клиентите им, които плащат сметки. Та тези 70% говорят средно за около 3.5лв/месец, ако не ме лъже паметта, може и 5лв да е ... Това имам в предвид - че докато човек не прежали по 40-50 лв на месец за телефонни разговори, цените реално ще падат супер бванооооо... Поне като съдя как е по Европата - там разговорите са супер ефтини - видях оферти за 300 минути за 3 евро, но и там така ги извъртат нещата, че щеш нещеш, ако ще 1000000 безплатни минути да имаш, пак ти прибират поне 30 евро, ето защо минутите им са евтини.

И тук, ако всички плащаме по 15-20 лева такса, реалната цена на минута сигурно ще е 5-10 стотинки.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 18 ное 2005 1:04

Още една тема по въпроса: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=11225

Върни се в “ОФФ-Топик - други”