Глобяват здрави собственици на автомобили внесени на инвалид

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 13:41

leavon написа:
biol написа: ... нищо че ти си тая държава :?: :!:

Точно това е проблема!! Не сме ние тази държава, все още, за съжаление! Когато данъците, които плащаме започнат да се използват за целта, за която се събират, а не отиват да пълнят джобовете на тези, които сами си гласуват заплатите, тогава можем да говорим, че ние сме държавата!!

Много си прав точно това искам да кажа и аз.Какво ще им стане на депутатите ако не се возят в чисто нови лимузини, какво ще им стане на здравната каса ако не са обурудвани и обзаведени по последен писък на модата ,какво ще стане ако енергото не е облицовано цялото с гранит.Е там отиват данъците вместо да купят храна за домовете за сираци ,вдигнат заплатите на учителите или подобрят обстановката в болниците.Но май ти не искаш да разбереш какво искам да ти кажа.Значи не знам дали аз съм жалък ,но щом ти се впечатляваш ,че тарикатите карат хубави коли ,ходят с готини жени извини ме но май ти си жалкия.Аз не съм на перфектния данъкоплатец но поне съм изряден дотолкова колкото е нужно.Имал съм възможност да спестя митото направил съм го с един куп документи и съм напълно изряден и не ми казвай че ако можеш ти няма да го направиш а ще изтичаш и ще си внесеш 1200 лв за да могат депутатите да се возят в коли за 70 000 лв.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 23 ное 2005 13:53

Извинете, че ще вляза в противоречие с някои от вас, обаче смятам, че "държавата" е такава, заради хората, които я съставляват, а политиците са хора, произлизащи от народа, населяващ тази държава и носят всичките му характерни особености. Андешко е положителен герой, защото повечето хора виждат себе си в него и считат тарикатлъка на дребно за геройство. Затова е такава и държавата, и бизнеса, и шофьорите, и пешеходците и т.н. Също така смятам, че когато Кобурга говореше за "смяна начипа" имаше предвид точно това. Доколкото си спомням дълго му се смяхме...
Държа да отбележа, че слагам и себе си в това число, защото много се дразня, когато някой започне да говори "Българина" в трето лице, сякаш самият той е първи братовчед на английската кралица.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 14:40

Много си прав , не може да се направят спирки те да бъдат счупени ,сложиха кофи смачкаха ги, купиха нови рейсове иподраскаха ги и ги скъсаха.Ами нали тези неща са си за нас (говоря в трето лице защото никога не съм си позволил да направя такова нещо).И наистина ние не се ли променим никога няма да се оправим.И ще ти припомня ,че най голямата партия е тази на НЕГЛАСУВАЛИТЕ.И навсякаде има и свестни хора.Така че си мисля че и там би трябвало да има такива. Но не съм съгласен с мненията ,че когато човек си прави сметка и има възможност да спести да не го прави.Нямам предвид измами.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 23 ное 2005 16:01

В тази връзка държа да кажа още нещо.
Не смятам, че човек, който не гласува после има право да мрънка от управляващите. Споделям мнението, че за политиците ни важи приказката "хвани единия, удари другия", обаче сега много хора се оплакват, че държавата се управлява от ДПС, а добрият им резултат на изборите се дължи не на увеличените им последователи, а точно на партията на НЕГЛАСУВАЛИТЕ.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 16:27

Ами прав си няма спор.Но просто проблемът е там че политиците не правят нищо за да подобрят стандарта на живот.Или поне не правят достатъчно.А ние не можем да проумем ,че комунизма няма нищо общо с демокрацията и безплатен обяд няма.Слагам се в това число не защото се оплаквам или нещо такова а защото просто живея в България и я обичам тазу страна.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 23 ное 2005 16:35

Напротив - политиците правят много за подобряване на стандарта на живот - на своя обаче. Едно от нещата, които сериозно ни отличават от държавите, които ние наричаме "бели" или "нормални", е че там хората трупат пари за да се доберат до властта, а тук - драпат за власт за да трупат пари. Ама то идва от манталитета.
Въобще цялата система е сбъркана, защото за да ти подобрят политиците стандарта то ти трябва да настояваш за това и то постоянно. В гореспоменатите страни за това се грижат синдикатите, само че нашите са на една трапеза с политиците, т.е. от грешната страна на барикадата. И това ще продължава докато някой не им поиска сметка. И този някой сме ти и аз, обаче вместо да направим нещо реално седиме и спамиме по форумите.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 16:49

Стиви Джи написа:Напротив - политиците правят много за подобряване на стандарта на живот - на своя обаче. Едно от нещата, които сериозно ни отличават от държавите, които ние наричаме "бели" или "нормални", е че там хората трупат пари за да се доберат до властта, а тук - драпат за власт за да трупат пари. Ама то идва от манталитета.
Въобще цялата система е сбъркана, защото за да ти подобрят политиците стандарта то ти трябва да настояваш за това и то постоянно. В гореспоменатите страни за това се грижат синдикатите, само че нашите са на една трапеза с политиците, т.е. от грешната страна на барикадата. И това ще продължава докато някой не им поиска сметка. И този някой сме ти и аз, обаче вместо да направим нещо реално седиме и спамиме по форумите.

bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown

Напълно си прав дал съм своя принос по митинги и какво ли не.Просто вече този спор ми прилича на Левски - ЦСКА или с две думи напълно безмислен.

Искам да се извиня ако съм обидил някого но просто на всеки се случва да се нервира и да понапише повече отколкото е нужно.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 23 ное 2005 16:54

Напълно си прав дал съм своя принос по митинги и какво ли не.Просто вече този спор ми прилича на Левски - ЦСКА или с две думи напълно безмислен.
Искам да се извиня ако съм обидил някого но просто на всеки се случва да се нервира и да понапише повече отколкото е нужно.

Разликата е, че споровете за Левски - ЦСКА се свеждат до "шнур за Левски" и "ЦСКА - турци", докато тук е доста по-интелигентно, поради което си позволих да участвам по-продължително (не че се имам за много ентелегентен). Беше ми драго!!!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 17:08

Стиви Джи написа:

Разликата е, че споровете за Левски - ЦСКА се свеждат до "шнур за Левски" и "ЦСКА - турци", докато тук е доста по-интелигентно, поради което си позволих да участвам по-продължително (не че се имам за много ентелегентен). Беше ми драго!!!

На мен също ,постнал съм една тема за която намам никаква идея как ще се приеме :) ако искаш я погледни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”