Да кажа само няколко думи - минал съм през почти всички варианти - дълъг кабел, сендер... сега съм на
Elite 399x.
Сендъра за съжаление не е смислен вариант за мене. Най малкото защото при него се използва composite видео - демек най-некачественото възможно. Освен това ходете обяснявайте на майка си и баща си как да си пуснат филм (в 20 прости стъпки).
Дългия кабел има предимство само ако е S-Video. Иначе същата боза.
Сега малко за Elite-четата. Първо да спомена че така получавате най-качествен образ (може би има и по-добър вариант, ама не и толкова лесно и сравнително евтино). При тях има като цяло два варианта - по-старите, които са със MediaTek чипсет и по новите, които са с Zoran. Най-новите не ги знам с какво са - фирмена тайна явно. Та за всичките с MediaTek има доста силна фенска поддръжка. Примерно във форума на
Setcom (имайте предвид че в момента темата е 52 страници - за да прецените дали да си купите такъв плейър трябва да прочетете от 1-ва до 30-та някъде, а като си го купите и се чудите какъв х*й си вкарахте трябва да четете от 30-та нататък).
Така - значи купувате един плейър. Вземате си задължително един китайски кабел Scart-Scart за два три лева и толкоз. След това вече може да се наложи да усвоите изкуството да гласите субтитри. Тук помага ако си вземете най-най новия плейър -
Elite PV-400USB. На него доколкото разбрах можете да му включите каква да е Flash памет или външен USB хард и съответно да избегнете момента да записвате и презаписвате CD-та като луди докато нагласите нещата. Недостатък - май няма поддръжка на DTS. Уф.. айде стига съм ви говорил глупости - накратко - ако искате да минете тънко - Elite. Иначе може би има по-добри варианти - LG-та и Samsung-и, ама за тях не мога да дам мнение.