Проблем с пц - безжична връзка - тв

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Проблем с пц - безжична връзка - тв

Мнениеот Jogo_1 » Нед 27 апр 2008 9:43

Здравейте момчета ситуацията е следната:
ПС с видеокарта geforce 8400GS включена към тв веднага си го детеква и като прехвърля кабела след това към безжичния предавател всичко работи ОК, но след рестарт или изключване на пц, нещата се губят, до колкото разбрах видокартата засича ТВ и тогава пуска сигнал, мислех че предавателя ще го детеква като тв но не, и сега се чудя как да излъжа пц че има включен тв към него да пуска директно към предавателя, някой има ли идея как да стане това, софтуерно или хардуерно, даже ми се върти като вариант /кабелите са чинчове/ мисля си като краен вариант да търся някъв тройник един вход и два изхода на единия изход предавателя а на другия едно малко ТВ, да го лъже но това е краен вариант, чакам всякакви варианти !!! Благодаря предварително

p.s. Пускането на кабел е немислимо :(

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 28 апр 2008 21:24

Малко ъпче и докаде стигнах след ровене при чичо Гошо.

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=52156&st=0
http://www.metacafe.com/watch/1096325/how_to_force_a_tv_out_on_a_laptop_pc/

И сега въпроса ми е такъв, изхода на картата е s-video, но на кабела е чинч към безжичното и как точно да сложа резисторите щом са два предполагам че на всеки кабел.
Или директно да действам по втория линк.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 29 апр 2008 7:24

Градски , отвори си video sender-чето и на видео входа запой един резистор от около 100 ома към маса и си готов ! Няма смисал да си прее...ваш кабелите.
пс: видое картата търси потенциал към маса. Входа на сендерчето ти са го шатнали директно в кондензатор и за туй се получава този проблем.Престо от вътрешната страна на чинча турни един резистор между двата крака на чинча. (активният и маса). Ако сигнала ти е с нисък контраст и цвтен шум , увеличи стойността на резистора, докато картата все още го "вижда".

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 29 апр 2008 8:26

Благодаря ти колега, за пореден път ми помагаш !!! Като пробвам ще пиша какво е станало :beer

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 29 апр 2008 10:01

а не може ли да се чекне опцията форсе ТВ детецтион...
.. т.е. не му пука има ли ТВ или няма.. а си пуска сигнала...

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 29 апр 2008 10:07

Това беше първото нещо което пробвах :( Но не стана ....

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Сря 30 апр 2008 16:27

Урааааа :shock
Всичко е ОК :)

Благодаря много :drunk

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 30 апр 2008 16:50

2 дена поред се мъча да подкарам ГФ 8400 на ТВ самсунг е не и не, причината се оказа, че кабелът, който ползвам е от стария ми радеон с малко бонус пинчета по него :) Днес с доста обикаляне си купих кабел от с видео към чинч - т.е. към два чинча (идея си нямам що са два), вързвам лаптопа и докато ръчкам настройките само присветква образа на тв-то и до там. След консултации с приятели разбрах, че трябва да запоя реизсторче ~70 ома между кабела и чинча и всичко щяло да бъде ок, та мисля да го направя, но малко ме е страх за видеото с това съпротивление... Та да действам ли?

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Сря 30 апр 2008 17:20

аз направих следното тройник за чинчовете, на единия вход влиза сигнала от пц, на другия краи взех един чинч и запоих между краката му резистор 75 ома , и на изхода дето заминава при мен е сендера при теб ТВ :) Но защо при теб са два хм странно незнам :( Но номера с резистора работи на 100 процента :)

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 30 апр 2008 17:48

Jogo_1 написа:аз направих следното тройник за чинчовете, на единия вход влиза сигнала от пц, на другия краи взех един чинч и запоих между краката му резистор 75 ома , и на изхода дето заминава при мен е сендера при теб ТВ :) Но защо при теб са два хм странно незнам :( Но номера с резистора работи на 100 процента :)

добре мятам се :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 30 апр 2008 22:27

lowrider написа:Днес с доста обикаляне си купих кабел от с видео към чинч - т.е. към два чинча (идея си нямам що са два), вързвам лаптопа и докато ръчкам настройките само присветква образа на тв-то и до там.

Пообиколи още малко и си вземи по читав кабел със САМО един чинч понеже тези с двата не стават-лично пробвано понеже продавам и такива кабелчета !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”