Злоупотреба с шофьорска книжка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 12 дек 2007 19:48

и аз карам с дубликат , той е валиден до датата на валидност на оригинала
цифрите ознатачат
1-вата преди " : " /2-те точки / незнам
после е номера на старата/орогинала/книжка
и след тирето е номера/1-ви 2-ри...../ на дубликата както е в моя случей 1 защото е 1-ви дубликата
тоя номер го няма на обикновените кнжики /който не са дубликат/
12. 71:226342ххх-1 :wink:

без спам повече проблема на колегата е друг

с тоя пост ме цитира васкато1 в бисери от форума :welcome: :lady_very_angry: :lady_very_angry:
грешките са оправени :wink:

Последна промяна от G3 на Чет 13 дек 2007 0:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 12 дек 2007 21:46

Къв спам бе колега.Просто да им покаже колегата на коя дата са му издали дубликата,на коя дата е констатираното произшествие и това е.След като си е направил дубликата преди датата на която уж е хванат оня без винетката,това е.Полицаите са длъжни да обърнат внимание на представения документ и в акта да се отбележи че представената книжка е дубликат и да се напише този номер където е срещу 12 точка.
Ами иначе нали се сещаш че аз мога и сам да си ''загубя'' книжката,да ми издадат дубликат и като ме хващат в нарушение да им давам ''старата'' а после в съда да се извинявам че не съм карал аз а някой друг с моята ''изгубена'' книжка.Колко удобно,а???
Това какъв е автомобила няма никакво значение,той не върви в комплект с книжката,затова че не е доказателство ако примерно караш чужда кола без винетка--това не те оневинява.
Та затова колегата да си намери алиби,че на дадената дата е бил на 200 км от мястото на глобяването,да им представи че книжката му е дубликат и че онея не са си свършили работата да видят показаната им че е оригинала,който е НЕВАЛИДЕН, и това е.

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 12 дек 2007 22:43

на кой да покаже кога са му издали дубликата , те в КАТ знаят какво са правили и на кой какво кога са давали

полицайте са длъжни да прослдят случея но не го правят
какво ги интересува тях на някои за книжката или че са му
писали АКТ без нарушение , пишат му АКТ и толкова освен ако не се стигне до съд и там вече да се види какво що.../малко скъпо но непогрешно/

Автомобила в случея игра много важна роля , в АКт-а пише че "колегата" е прян един каде си в колко часа и с коя кола /номера й/
по номера манират собственика на колата която е управлявана с невалидната книжка от "колегата" и НЕ Е НЕГОВА разбирасе/ защото колата не е на колегата а на някой си,може би на този който е карал с кжинката на колегата/

по този начин той се издава...
връчва се призовка или полицай отива до дома на собственика
на колата коята е спряна с нередовния водач "уж колегата"
въпрос.... Юни месец едикаде си в ххх часа кой ти е карал колата/колата с която е спрян нередовния водач/... ами един
прияте.. кой.... едикои си намират го и му слагат голяма пишка
за това което е направил/ако не се разбере кой е карал...
собственика на колата обира сички точки/

така че ако ставаше толкова лесно това с дубликатите щях да има 4-5 сяка книжка по 20 лева... ехее спестявам 4-5 АКТ-а и стотици левове

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 12 дек 2007 23:09

Еми става.Аз съм карал и с ламинирано ксерокопие на книжката ми.Гледаха ме умно,казах им че съм съм с открадната книжка,и съм намерил това копие,ламинирал съм го,нямам време да отида да си оправя бакиите щот съм зает човек.Продължават да ме гледат умно,чукнаха ме на компютър,''Лека вечер,да си оправите по-скоро нещата'' и това беше.А ме спряха за превишена,ама чак забравиха за нея,толкова забавно им стана.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пон 11 фев 2008 14:32

Ъпдейт:
Бях на първото дело, но не дойде полицаят, който е писал акта. Насрочиха дело след един месец, ще призоват и собственика на МПС-то.
Дойдоха двама свидетели (полицаи), единият от които потвърди, че аз съм лицето на което е съставен акт-ът. Това не е ли нарушение по чл. 290 от НК (лъжесвидетелствуване - до 5 г. затвор) и по какъв начин ще бъде наказан, ако спечеля делото? Аз ли ще го обвинявам или съдът?
Кой ще ми плати бензинът и изгубеното време? Има ли смисъл да си наема адвокат и ако спечеля, кой ще го плати?

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 11 фев 2008 15:29

Еми колега твоя въпрос в момента е чисто правен, ако има хора които могат да дадат съвет във форума ще е добре.Аз ти препоръчвам да идеш до някой адвокат и да се консултираш с него как е хавата и има ли смисъл от това ходене по мъките, както и какво евентуално можеш спечелиш и какви шансове имаш

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 11 фев 2008 16:56

как па си спомня наглия полицай кво е било преди 4 месеца
баси и умнитге полицаи с феноменална зрителна памет
представи си в съда документа, че си със загубена книжка от преди случката, мано го тоя полицай

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 01 май 2008 21:46

като си изгубиш свидетелството за управление къде се ходи?

в МВР или само КАТ?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 01 май 2008 21:49

Vlad777 написа:като си изгубиш свидетелството за управление къде се ходи?

в МВР или само КАТ?
    В МВР бе Влади в РПУ-то по местоживеене :idea:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 01 май 2008 21:53

А КАТ как ще научат, че е изгубена? Служебно или се ходи и до там?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 01 май 2008 21:56

Vlad777 написа:А КАТ как ще научат, че е изгубена? Служебно или се ходи и до там?
    Служебно :idea: Само трябва да си вземеш бележка от РПУ-то за изгубени/откраднати документи, желателно е второто за да няма глоби :wink:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 02 май 2008 17:37

Теодор написа:
Vlad777 написа:А КАТ как ще научат, че е изгубена? Служебно или се ходи и до там?
    Служебно :idea: Само трябва да си вземеш бележка от РПУ-то за изгубени/откраднати документи, желателно е второто за да няма глоби :wink:

Точно така е, но не знам след това при подаване на молба за нова, би трябвало в КАТ да ходиш.

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пет 02 май 2008 17:49

Ако си я загубиш може и да не ходиш в РПУ-то .. отиваш директно в КАТ попълваш декларация и некви др неща , плащаш си 20 лв. глоба и си пускаш документи за нова книжка (дубликат) мен ми я загубиха полицай , като разбрах за глобата я обявих за открадната (вече в РПУ-то , писах показания ала бала) , чаках 3,4 дена да ми излезе служебната бележка и с нея в КАТ пак по същата процедура само без да плащам глоби ;)
А по темата , колега най добре в такъв случай се консултирай с адвокат , той най - добре ще знае как се процедира :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”