Днес минавайки по Цариградско (качих се от Практикер - Дружба в посока центъра) наближавам OMVто и по едно време радар-детекторчето почна да писка X alert. Беше слаб сигнала, но отново изписка и аз реших да се намаля до допустимите 80

Добре, че беше радар-детекторчето да ми спаси задника отново.
Та първото ми учувдане е, че досега на Цариградско там не ми се беше случвало да чакат за ганг куки с радар.
Второ се зачетох в manuala на радарчето ми. Моделът му е Cobra XRS 9430. Та според мануала то засича няколко банда:
Type of Signal Voice Visual Display:
X Band Radar - X Alert
K Band Radar - K Alert
Ka Band Radar - Ka Alert
Ku Band Radar - Ku Alert
Interceptor VG-2 - VG-2 Alert
Spectre 1
Laser
Досега от няколко месеца личен опит нашите полицаи само на X band засичат.
K Band - Alert K and Ka Band - Alert Ka са предимно от смущения и от автоматичните врати на бензиностанции и други там подобни.
Май Ка съм засичал и на камерите, които следят за движението в автобусните ленти на цариградско преди Орлов мост. Другите като Лазер не съм ги чувал.
Та въпросчето ми е - може ли някой да каже със сигурност на какви честоти засичат нашите полицаи. Мисля, че би било полезно и интересно на хората които ползват детекторчета, както и на мен разбира се

Споделете опит и конкретни случаи колеги

И за да избегна гневните нападки, ще кажа, че тази тема има за цел да ни направи по-информирани, а не да ни позволи да фучим по пътищата и чак когато писне радарчето да намаляме.......
Преди всичко -