И ти имаш ЛС.IIM написа:NOVIA имам човек - пуснал съм ти ЛС.

Какъв КОШМАР преживях през празничните дни ... ;-(
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На околовръстното малко преди половин година имаше 3 ями една след друга, минах с 70.
Предна дясна на 5 места извита, 3 вътрешно и 2 външно.
Задна дясна на 3 места 1 външно и две вътрешни.
На гумите нищо им нямаше почаха само да спадат.
Най много ме е яд за стрелката на километража отказа и край.
Колега много кофти си прекарал празниците. Дано на никой не му се случва, че да се занимаваш с КАТ и пътища и съоражения не си е работа.
Предна дясна на 5 места извита, 3 вътрешно и 2 външно.
Задна дясна на 3 места 1 външно и две вътрешни.
На гумите нищо им нямаше почаха само да спадат.
Най много ме е яд за стрелката на километража отказа и край.
Колега много кофти си прекарал празниците. Дано на никой не му се случва, че да се занимаваш с КАТ и пътища и съоражения не си е работа.

- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
joker написа:vasstop написа:Бъркаш, нямат право да ти пишат акт на теб, трябва да викат отговорния, но не им се занимава, много е разправия...Stoi написа:Добре, но излиза, че за да напишат АКТ на виновния за дупката първо трабва да напишат АКТ на потървеншия от нея. Тоест аз плашам глоба за това, че някой е виновен, че няма знак там. Бъркам ли ?vasstop написа:Има,
По закон ако дупката не е обозначена със знак се пише акт на отговорното лице, което е трябвало да сложи знака...
Разчитат на незнанието ти. Прочети закона.
За съжаление ние и тук сме откъм страната на булката(сиреч натаковани!).....използва се едно много хлъзгаво понятие...НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.....като такава би могла (по желание на полицая)да се изтълкува всяка една скорост(дори и 20 км/ч) довела до ПТП...не бъркайте с превишена скорост!!!!Та в този случай полицаите могат да запишат в акто,че злополуката е настъпила поради скорост несъобразена с пътните условия....и гориш като факел на деветосептемврийско комсомолско шествие
Е дам ам за да се води за несъобразена скорост с пътните условия , трябва да има знак и самата дупка да е обозначена за да знаеш какви са условията

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Знак не е необходим.....писах де не бъркате "превишена" с "несъобразена" скорост.....несъбразена скорост може да е всяка скорост прпи която е възникнало ПТП дори и 10 км / час,ако скоростта не отговаря на пътните условия(дупки,сняг,дъжд,лед,натоварен трафик,липса на видимост и т.н)....а това подволява мноооооого широк диапазон на тълкуване ...особено от пътните полицаи.....не ви пожелавам да се наложи да го изпитате на гърба си....
Колеги - нещата с КАТ се оправиха. След 3 дни обяснение, ходене по мъките и подобни неприятности успях да се сдобия с така желания протокол! Сега остава застрахователите да кажат тежката си дума, но мисля, че там няма да има проблеми.
Остава обаче основния въпрос - ТЪРСЯТ СЕ 2 ГУМИ 17''.
Бих вземал тези, които ми предложиха колегите, но първо трябва да си платя ремонтите. Аз си плащам а застрахователите после ми връщат парите. Така че, в момента няма средства за хубави гумета. Поради тази причина продължавам да търся някакви гуми, които мога да потъркалям малко, докато всичко се оправи.
По въпроса къде се намира дупката: колега, като караш по бул. Булгария посока Дунав мост и отминеш разклона за старото разградско в дясно ти остава бензиностанция Петрол, а в ляво срещу нея е ШЕЛ. Има едно място (веднага след Петрол), където движението става двупосочно. Точно там е мястото! На самата свивка е дупката. Имам много снимков материял, но не знам как да го сложа. Вчера, като ходих при Стойчо - газаджията му вземах рулетката и отидох да снимам колко е голяма дупката. Оказа се 1,30 м. и дълбочина на места 35-40 см. Съвсем се е изровила. Наритваш камъни вътре, ама те едри и големите камиони ги вдигат и отново яма. Днес казах на полицаите, че ще купя една торба цимент и ще я замайа, ако ми обесопасят пътя ! Та там си е дупката - все на същото място си стои, не е избягала
Остава обаче основния въпрос - ТЪРСЯТ СЕ 2 ГУМИ 17''.
Бих вземал тези, които ми предложиха колегите, но първо трябва да си платя ремонтите. Аз си плащам а застрахователите после ми връщат парите. Така че, в момента няма средства за хубави гумета. Поради тази причина продължавам да търся някакви гуми, които мога да потъркалям малко, докато всичко се оправи.
По въпроса къде се намира дупката: колега, като караш по бул. Булгария посока Дунав мост и отминеш разклона за старото разградско в дясно ти остава бензиностанция Петрол, а в ляво срещу нея е ШЕЛ. Има едно място (веднага след Петрол), където движението става двупосочно. Точно там е мястото! На самата свивка е дупката. Имам много снимков материял, но не знам как да го сложа. Вчера, като ходих при Стойчо - газаджията му вземах рулетката и отидох да снимам колко е голяма дупката. Оказа се 1,30 м. и дълбочина на места 35-40 см. Съвсем се е изровила. Наритваш камъни вътре, ама те едри и големите камиони ги вдигат и отново яма. Днес казах на полицаите, че ще купя една торба цимент и ще я замайа, ако ми обесопасят пътя ! Та там си е дупката - все на същото място си стои, не е избягала

- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
л. 165. (1)
3. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени
предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до
администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за
отстраняване на установени неизправности по тях;
Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Собствениците
или администрацията, управляваща пътя, го поддържат в изправно състояние,
сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-
кратък срок. Те не могат да предоставят на трети лица ползването на част от обхвата на
пътя, когато това ще затруднява участниците в движението. В населените места
тротоарите могат да се използват за търговски и други цели само ако е запазена площ за
преминаване на пешеходците с широчина не по-малка от 2 метра.
Чл. 170а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Лицата или администрацията,
управляващи пътя, са длъжни:
1. да поддържат в изправност пътя, пътните съоръжения и средствата за
организация и регулиране на движението;
2. да внедряват и поддържат технически средства и системи за регулиране и
управление на движението;
3. ежегодно да извършват оценка и да приемат мерки за ограничаване на
пътнотранспортните произшествия и намаляване на жертвите от тях, дължащи се на
техническото състояние на пътя.
37. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) "Препятствие на пътя" е
нарушаване целостта на пътното покритие, както и предмети, вещества или други
подобни, които се намират на пътя и създават опасност за движението.
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.
чл. 177, /10/ - глоба 100- 300 лв.
10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за
обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
длъжностно лице, което
не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения
начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които
могат да застрашат безопасността на движението;
3. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени
предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до
администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за
отстраняване на установени неизправности по тях;
Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Собствениците
или администрацията, управляваща пътя, го поддържат в изправно състояние,
сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-
кратък срок. Те не могат да предоставят на трети лица ползването на част от обхвата на
пътя, когато това ще затруднява участниците в движението. В населените места
тротоарите могат да се използват за търговски и други цели само ако е запазена площ за
преминаване на пешеходците с широчина не по-малка от 2 метра.
Чл. 170а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Лицата или администрацията,
управляващи пътя, са длъжни:
1. да поддържат в изправност пътя, пътните съоръжения и средствата за
организация и регулиране на движението;
2. да внедряват и поддържат технически средства и системи за регулиране и
управление на движението;
3. ежегодно да извършват оценка и да приемат мерки за ограничаване на
пътнотранспортните произшествия и намаляване на жертвите от тях, дължащи се на
техническото състояние на пътя.
37. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) "Препятствие на пътя" е
нарушаване целостта на пътното покритие, както и предмети, вещества или други
подобни, които се намират на пътя и създават опасност за движението.
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.
чл. 177, /10/ - глоба 100- 300 лв.
10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за
обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
длъжностно лице, което
не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения
начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които
могат да застрашат безопасността на движението;
Върни се в “ОФФ-Топик - други”