:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Какъв КОШМАР преживях през празничните дни ... ;-(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 08 май 2008 19:05

IIM написа:NOVIA имам човек - пуснал съм ти ЛС.
И ти имаш ЛС.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 08 май 2008 19:18

На околовръстното малко преди половин година имаше 3 ями една след друга, минах с 70.
Предна дясна на 5 места извита, 3 вътрешно и 2 външно.
Задна дясна на 3 места 1 външно и две вътрешни.
На гумите нищо им нямаше почаха само да спадат.
Най много ме е яд за стрелката на километража отказа и край.

Колега много кофти си прекарал празниците. Дано на никой не му се случва, че да се занимаваш с КАТ и пътища и съоражения не си е работа. :cry:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Чет 08 май 2008 22:05

joker написа:
vasstop написа:
Stoi написа:
vasstop написа:Има,
По закон ако дупката не е обозначена със знак се пише акт на отговорното лице, което е трябвало да сложи знака...
Добре, но излиза, че за да напишат АКТ на виновния за дупката първо трабва да напишат АКТ на потървеншия от нея. Тоест аз плашам глоба за това, че някой е виновен, че няма знак там. Бъркам ли ?
Бъркаш, нямат право да ти пишат акт на теб, трябва да викат отговорния, но не им се занимава, много е разправия...
Разчитат на незнанието ти. Прочети закона.

За съжаление ние и тук сме откъм страната на булката(сиреч натаковани!).....използва се едно много хлъзгаво понятие...НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.....като такава би могла (по желание на полицая)да се изтълкува всяка една скорост(дори и 20 км/ч) довела до ПТП...не бъркайте с превишена скорост!!!!Та в този случай полицаите могат да запишат в акто,че злополуката е настъпила поради скорост несъобразена с пътните условия....и гориш като факел на деветосептемврийско комсомолско шествие :wink:

Е дам ам за да се води за несъобразена скорост с пътните условия , трябва да има знак и самата дупка да е обозначена за да знаеш какви са условията :) и пак стигаме до момента че нямат основание за писане на акт към потърпевшия от дупката 8)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 09 май 2008 8:14

Знак не е необходим.....писах де не бъркате "превишена" с "несъобразена" скорост.....несъбразена скорост може да е всяка скорост прпи която е възникнало ПТП дори и 10 км / час,ако скоростта не отговаря на пътните условия(дупки,сняг,дъжд,лед,натоварен трафик,липса на видимост и т.н)....а това подволява мноооооого широк диапазон на тълкуване ...особено от пътните полицаи.....не ви пожелавам да се наложи да го изпитате на гърба си....

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 09 май 2008 8:24

Към колегата пуснал темата:

Я кажи къде точно е тая дупка,че от обяснението ти се обърках.Всеки ден минавам,но подобен кратер не съм забелязал. :dontknow:

IIM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IIM » Пет 09 май 2008 15:26

Колеги - нещата с КАТ се оправиха. След 3 дни обяснение, ходене по мъките и подобни неприятности успях да се сдобия с така желания протокол! Сега остава застрахователите да кажат тежката си дума, но мисля, че там няма да има проблеми.
Остава обаче основния въпрос - ТЪРСЯТ СЕ 2 ГУМИ 17''.
Бих вземал тези, които ми предложиха колегите, но първо трябва да си платя ремонтите. Аз си плащам а застрахователите после ми връщат парите. Така че, в момента няма средства за хубави гумета. Поради тази причина продължавам да търся някакви гуми, които мога да потъркалям малко, докато всичко се оправи.
По въпроса къде се намира дупката: колега, като караш по бул. Булгария посока Дунав мост и отминеш разклона за старото разградско в дясно ти остава бензиностанция Петрол, а в ляво срещу нея е ШЕЛ. Има едно място (веднага след Петрол), където движението става двупосочно. Точно там е мястото! На самата свивка е дупката. Имам много снимков материял, но не знам как да го сложа. Вчера, като ходих при Стойчо - газаджията му вземах рулетката и отидох да снимам колко е голяма дупката. Оказа се 1,30 м. и дълбочина на места 35-40 см. Съвсем се е изровила. Наритваш камъни вътре, ама те едри и големите камиони ги вдигат и отново яма. Днес казах на полицаите, че ще купя една торба цимент и ще я замайа, ако ми обесопасят пътя ! Та там си е дупката - все на същото място си стои, не е избягала :(

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 09 май 2008 15:33

л. 165. (1)

3. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени
предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до
администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за
отстраняване на установени неизправности по тях;

Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Собствениците
или администрацията, управляваща пътя, го поддържат в изправно състояние,
сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-
кратък срок. Те не могат да предоставят на трети лица ползването на част от обхвата на
пътя, когато това ще затруднява участниците в движението. В населените места
тротоарите могат да се използват за търговски и други цели само ако е запазена площ за
преминаване на пешеходците с широчина не по-малка от 2 метра.

Чл. 170а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Лицата или администрацията,
управляващи пътя, са длъжни:
1. да поддържат в изправност пътя, пътните съоръжения и средствата за
организация и регулиране на движението;
2. да внедряват и поддържат технически средства и системи за регулиране и
управление на движението;
3. ежегодно да извършват оценка и да приемат мерки за ограничаване на
пътнотранспортните произшествия и намаляване на жертвите от тях, дължащи се на
техническото състояние на пътя.

37. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) "Препятствие на пътя" е
нарушаване целостта на пътното покритие, както и предмети, вещества или други
подобни, които се намират на пътя и създават опасност за движението.

Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.

чл. 177, /10/ - глоба 100- 300 лв.
10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за
обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;

Чл. 178. Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
длъжностно лице, което
не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения
начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които
могат да застрашат безопасността на движението;

Върни се в “ОФФ-Топик - други”