Преди известно време си закупих автомобил от Германия. Тръгнах с един търговец на коли, препоръчан ми от позната живееща в Германия, който често пътува и кара коли в бг, който да ми помогне да си купя кола от там.
Избрахме кола, и той ми препоръча за да не се занимаваме, с 20е отгоре хората от автокъщата да оправят документите. И речено сторено. За изключително кратко време се сдобих с червени номера и другите документи (колата беше леко ударена, най-вероятно без тюф, ама какво ми разбира главата) . Но на другия ден, свободно шофирайки из града цивилна полицейска кола, слага лампата и чат – палки нямаше, но проверка на документите. Страхотни са немските полицаи, четат документите и питат: “Това печатна грешка ли е”. Имаха впредвид, че регистрационния номер по документи не съвпада с регистрационната табела на колата....
И мрън, мрън, на другия ден в автокъщата и тази позната ги понатисна, много добър немски вади, иии за 5 часа вече имах нови документи. Този път номерата отговаряха. Тръгнах към бг и пътувайки на първо спиране пак започнах да чета документите иииии отново пропуски (за съжаление вече бях по средата на пътя, когато го установих)– застраховката (Versicherungsbescheinigung) без да искат сигурно бяха пропуснали една буква от номера на рамата, ех ама тези автоджамбази как един документ не направиха без грешка.
От тук натам проблеми keine. Регистрирах си колата. За съжаление едва когато предадох документите в КАТ, прочетох надписа: направете си копие на документите, не се връщат /нещо от сорта/, така че не разполагам с документите, с които я регистрирах. Versicherungsbescheinigung не я прибраха, Разполагам също така с догова за покупко-продажба (с автокъщата) и стария зелен талон (Zulassungsbescheinigung) с първите номера /тия дето бяха объркани/.
От тогава все ме гложди, абе добре я регистрирах, ама с тая фалшива застраховка, дали в de документите са изрядни, няма ли рано или късно да се появи някой с друг документ за тая кола и да се почне пак. Как мога да го проверя това? Възможно ли е да е грешка объркването на номерата /все пак не се ли проверяват рамата табелите и номета по документи, в Германия толкова българска грешка да стане/? Е това, че карах без истинска застраховка в Германия и чак до бг през Сърбия си го пропускам между ушите, пътуването мина безпроблемно.
Невероятна случка червени номера
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Невероятна случка червени номера
Последна промяна от sn на Съб 17 май 2008 7:54, променено общо 1 път.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Щом си минал и си я регистрирал тук , мисля че няма да имаш проблеми
П.П Как така - "няма ли рано или късно да се появи някой с друг документ за тая кола и да се почне пак"
То само застраховката не и е била в ред
Кво толкова , нали си я докарал без проблеми
п.п2 нека някой , който се занимава с тези неща да ти отговори

П.П Как така - "няма ли рано или късно да се появи някой с друг документ за тая кола и да се почне пак"
То само застраховката не и е била в ред

п.п2 нека някой , който се занимава с тези неща да ти отговори

Последна промяна от MaRtiNsKi на Пет 16 май 2008 23:29, променено общо 1 път.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Майката си е*ало. И ние тука се разправяме от няколко дни с едни документи по една регистрация, абе ще речеш, че този който ни продава колата от автосалона все едно за пръв път продава кола
Дава ни декларация с един куп пропуски а пък тия от КАТ само дето не поискаха уверение от Италианския президент, че колата не е крадена
Та печат нямало, та подписа на кой е, защо този който се е подписал не си е написал имената а само фирмата и още куп подробности, които на други хора въобще не са им ги искали и всичко това за една Г2-ка
Гледайте и сверявайте всичко, защото после ще има - Очи гледали, очи плакали

Гледайте и сверявайте всичко, защото после ще има - Очи гледали, очи плакали

Върни се в “ОФФ-Топик - други”