"Моя бюдет на месец ( джобни пари ) е 450лв."
Баце,ти от къде ги намираш тия пари без да работиш?Да ти кажа тези пари не са толкова малко и повечето хора взимат толкоз,а пък работят.Ха даже и аз съм един от тях,а дори не се оплаквам от цената на горивото.Може би това е ,защото имам робска психика.
Ще успее ли протеста на превозвачите за цената на дизела ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
longora написа:ilkomuhata Vizor на вас да ви изясня моя случай ... Колата ми е подарък за бала. Така като ви гледам явно вие сте по-големи тарикати от мене щом не ви пука за цените нито на горива нито на храна или просто не мислите. Моя бюдет на месец ( джобни пари ) е 450лв. С тези пари аз трябва да се справя с разходите ми за месец като много голяма част от тях отиват за нафта. Всеки ден трябва да ходя до университета ( няколко дни дори и по 2 пъти на ден ) трябва и да се храня докато не съм си в нас. Преди с тези пари си бях много добре но от 2-3 месеца на сам едвам се справям ... кафетата за мен вече са нещо като лукс ... Сега очаквам да кажете "ами хвани се на работа бе" .. и това се опитах да направя но не стаа ... никой не иска да ме вземе на 1/2 работен ден .. Така че ще ви помоля да спрете с коментарите за това каква кола карам и как само се вайкам за цените .. И тая кола я карам защото само в нея ми е долу горе удобно ..
Ми ти си егати маминото синче, с извинение... 450 лева на месец джобни... Абе брато, като станах студент наще ми даваха 100 кинта на месец, а колата само от време на време. В университета като имах 2 часа дупка не си ходих до вкъщи, а си ги уплътнявах някак. Като ти е скъпо - няма да караш бе! Не можел да си хване работа на половин работен - да бе, хайде на бас, че в МакДоналдс веднага ще те вземат, ама дупенцата не могат да бачкат там, нали?! Само в Пасат му било удобно - на мен пък само в S класата на чичо ми е кеф, ама си карам кола, дето харчи 5 на 100. Ебати случая си, честно, да те ожали човек...

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами за мене са малко ... а от къде ги взимам си е моя работа ... Колкото до робската психика .. ти като се имаш за роб, аз се нямам ... Ако някой ми предложи 450лв заплата само ще му се измсея ... За тия пари не мога да си покрия яденето и пътя до работа... Докато ги има такива дето работят за 400лв и се мъчат да покажат на шефа си че могат да правят всичко за тези пари ще сме на тоя хал ....
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Виж сега колега..
бюджета на месец ми е 550лв
като си връщам заема
плащам си сметките
храня се също от време на време и си пълня колата с бензин
а да и забравих че за тези пари се скъсвам от бачкане понякога
и на мене не ми изнася макдоналдс хамбургерчетата да са толкова малки ама няма да отида да протестирам нали ?
карта за градския транспорт си имам
на работа си ходя с нея
купи си .. 40-тина лева е
бате навсякъде взимат стройтелни работници за по 20лв на месец
можеш да раздаваш flayer-и дават по 15-тина 20лв на вечер...
+ това аз си бръмча с градския транспорт непрекъснато
като нямам пари за бензин има градски транспорт, който е сравнително доста по евтин
и си ходя с него на работа
прибирам се от работа
за това ти казвам
когато бензина стане 5лв ще си продам колата и ще съм на супер далавера.. до тогава ще има метро до младост и всякакви такива екстри на градския транспорт .. ще пуснат още рейсове.. бате бойко ще измисли някоя друга чупка още.. съдба брат..
отиди лятото на морето .. изкарай някой леф.. после на нова година сурвакай ваще там баби дядовци .. ето пак някой лев..
не ходи на кафета пии си ги у вас както правя аз примерно
аз ходя само по рожденни дни.. щото ми е по евтино
даже последния път .. викам ае ще се вътря 5-6лв за такси да се прибера.. па то манарата плати таксито
това ти разправям .. като не ти изнася.. има колела, градски транспорт и всичко останало..
ама сега ще кажеш аз съм 2 метра и не се събирам в рейса.. еми ще седиш леко изгърбен.. топличко е малко .. тук таме някое бабе мирише .. ама не е толкова зле.. за 70 стотинки смея да твърдя, че е перфектно
за работа не съм закъснявал освен когато жена ми ми удави телефона... и пак 280 ме закара на време.. после спринт до гурко и чиста работа
хубаво е да нямаш пари
спираш алкохола, наркотиците, дискотеките и всичките скъпи пороци
успех с протеста.. ако тая нафта ти е проблема в живота значи ти си безгрижен човек
направи като ники
той е висок също
купуваш си за 1000лв едно пежо 106
сядаш на задната седалка
слагаш едно газово
харчи му 4.5 газ
за 5лв 100 километра
перфектен си .. чиста работа..
ще ти излиза по скъпичко от градския щото картата ти е равна на около 400 километра градско.. ама айде айде ще ги преживееш някакси
бюджета на месец ми е 550лв
като си връщам заема
плащам си сметките
храня се също от време на време и си пълня колата с бензин
а да и забравих че за тези пари се скъсвам от бачкане понякога
и на мене не ми изнася макдоналдс хамбургерчетата да са толкова малки ама няма да отида да протестирам нали ?
карта за градския транспорт си имам
на работа си ходя с нея
купи си .. 40-тина лева е
бате навсякъде взимат стройтелни работници за по 20лв на месец
можеш да раздаваш flayer-и дават по 15-тина 20лв на вечер...
+ това аз си бръмча с градския транспорт непрекъснато
като нямам пари за бензин има градски транспорт, който е сравнително доста по евтин
и си ходя с него на работа
прибирам се от работа
за това ти казвам
когато бензина стане 5лв ще си продам колата и ще съм на супер далавера.. до тогава ще има метро до младост и всякакви такива екстри на градския транспорт .. ще пуснат още рейсове.. бате бойко ще измисли някоя друга чупка още.. съдба брат..
отиди лятото на морето .. изкарай някой леф.. после на нова година сурвакай ваще там баби дядовци .. ето пак някой лев..
не ходи на кафета пии си ги у вас както правя аз примерно
аз ходя само по рожденни дни.. щото ми е по евтино
даже последния път .. викам ае ще се вътря 5-6лв за такси да се прибера.. па то манарата плати таксито

това ти разправям .. като не ти изнася.. има колела, градски транспорт и всичко останало..
ама сега ще кажеш аз съм 2 метра и не се събирам в рейса.. еми ще седиш леко изгърбен.. топличко е малко .. тук таме някое бабе мирише .. ама не е толкова зле.. за 70 стотинки смея да твърдя, че е перфектно
за работа не съм закъснявал освен когато жена ми ми удави телефона... и пак 280 ме закара на време.. после спринт до гурко и чиста работа
хубаво е да нямаш пари
спираш алкохола, наркотиците, дискотеките и всичките скъпи пороци

успех с протеста.. ако тая нафта ти е проблема в живота значи ти си безгрижен човек

направи като ники
той е висок също
купуваш си за 1000лв едно пежо 106
сядаш на задната седалка
слагаш едно газово
харчи му 4.5 газ
за 5лв 100 километра
перфектен си .. чиста работа..
ще ти излиза по скъпичко от градския щото картата ти е равна на около 400 километра градско.. ама айде айде ще ги преживееш някакси
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vanu ти ако си 215см с кеф ще те набутам и полски фиат ... У Макдоналдс е най-долната и ниско платен работа на която за мен се хващат само глупаци които не могат да си намерят друго и стават само за чистене на под, маси и кенефи .. Пожелавам ти приятна работа там ! Ти кога си бил студен със тия 100лв като са с тия пари само билетчето за автобус не можеш да си покриеш бе .. И като си имал дупка от 2 часа евала че си седял там .. и аз седя ако имам дупка от 2 а не от 5 часа ... я по-добре си трай а ?
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами аз и сега съм студент, 4ти курс, само че бачкам и не ми трябват джобни. В полски фиат ако махнеш задната седалка ще ти е кеф
Казваш - никъде не искат да те вземат на половин работен - аз казвам, че има къде. Казваш че ще се изсмееш на работа за 450лв, че и на половин работен, аз ти казвам че си мамино синче. И ако не търпиш критика като говориш глупости няма да стигнеш далече.

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
longora написа:Vanu ти ако си 215см с кеф ще те набутам и полски фиат ... У Макдоналдс е най-долната и ниско платен работа на която за мен се хващат само глупаци които не могат да си намерят друго и стават само за чистене на под, маси и кенефи .. Пожелавам ти приятна работа там ! Ти кога си бил студен със тия 100лв като са с тия пари само билетчето за автобус не можеш да си покриеш бе .. И като си имал дупка от 2 часа евала че си седял там .. и аз седя ако имам дупка от 2 а не от 5 часа ... я по-добре си трай а ?
така продължавам
жена ми е студентка
има си карта
майка и и дава по 150лв на месец
20 годишно момиче е ...
плаща си с тези 150лв квартирата (към 25-30лв мисля, че е)
и освен това последния път ми сложи 20лв бензин защото нямах пари в мене а банкомата на ОМВ не бачкаше (той май никога не работи)
У Макдоналдс е най-долната и ниско платен работа на която за мен се хващат само глупаци които не могат да си намерят друго и стават само за чистене на под, маси и кенефи ..
бате противоречиш си

защо ?
защото не искали хора на половин работен ден
защо си мислиш, че хората в макдоналдс са глупаци ? или просто и те не могат да си намерят работа за 1/2 работен ден не е ли така ?
или викаш те са малоумници а аз съм хитър .. ама па те бачкат а аз не.. ?
това беше голяма глупост според мен не разсъждаваш нормално.. или поне така си мисля..
хора дето не могат да си намерят работа и казват на другите дето СА СИ намерили, че са нещасници глупаци и мият кенефи и тн .. малко ми е нереално

ти за какво ставаш като не можеш да си намериш ?! без да се убиждаш разбира се ..
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
los_tigros написа:Тц тц тц.Сега ще вземат да заключат темата.А не тръгна ли всичко от протеста на превозвачите и техните проблеми![]()
Тези дето в момента протестират си скъсват задниците от бачкане! СКЪСВАТ СИ ГИ. По цял ден са принудени да карат па и по цяла вечер.. товарят разтоварват понякога.. и за това протестират защото се спукват от бачкане а не защото мама им дава само по 450лв и не могат да си намерят работа!
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor брат .. до моя пуст университет трябва да сменя 2 превоза ... единия е редовен добре .. ама другия я мен за 1 час я не ...На дискотека не съм ходил как си трябва от 16-17 годишен ... Викаш да спирам алкохол и кво ли не ... аз нито пия нито пуша
За такси ме е страх да си помисля от както от Ст. град до нас ми взе 15лв .. а преди беше 6 .. Вечер ако изляза знаеш че няма как да си ходя с градски .. а аз главно вечер излизам, че през деня направо ме е страх
Работих 2 дена в Гео Милев за 300лв ( 1/2 работен ден ) аз съм в Западен парк .. уча в Овча купел .. с тия 300лв само пътя нямаше как да си покрия и се отказах .. сега ми се обадиха от Бизнес парк младост 4 да ходя да бачкам .. и там не стааа .. Истината е че университета ме спъва с работата, но пък без образование не става
Май ще се помъча още няколко години и после ще му мисля с тия заплати ...

Vizor написа:los_tigros написа:Тц тц тц.Сега ще вземат да заключат темата.А не тръгна ли всичко от протеста на превозвачите и техните проблеми![]()
Тези дето в момента протестират си скъсват задниците от бачкане! СКЪСВАТ СИ ГИ. По цял ден са принудени да карат па и по цяла вечер.. товарят разтоварват понякога.. и за това протестират защото се спукват от бачкане а не защото мама им дава само по 450лв и не могат да си намерят работа!
Еми аз затова казвам че трябва да бъдат подкрепени.Имам ужасно много познати от транспортната сфера и ми е пределно ясно какво им струва да продължават да работят при тези условия.Дано се оправят.Тогава всички ще сме доволни.Независимо дали сме превозвачи,спедитори и каквито и да е.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Даааа много вярни неща се изписаха, но погледнати през различна призма на всеки от колегите. Има една много хубава българска приказка "Човек се простира според чергата си". Най-хубаво ще е, ако всеки получава заслуженото за вложения от него труд, независимо дали е нает на работа или е със собствен бизнес.
Брат longi да ме прости но темата малко звучи, като "на кого да заложим" или "вярваме ли, че нещо ще се случи".
Хубаво ще е тези, които организираха това протестно действие да спечелят, и независимо от крайния резултат заслужават похвала, поне заради желанието, смелостта и организацията, че тези неща в много случаи са оскъдни у нас.
Брат longi да ме прости но темата малко звучи, като "на кого да заложим" или "вярваме ли, че нещо ще се случи".
Хубаво ще е тези, които организираха това протестно действие да спечелят, и независимо от крайния резултат заслужават похвала, поне заради желанието, смелостта и организацията, че тези неща в много случаи са оскъдни у нас.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”