:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колега детски психолог или някой,който да се занимава с деца

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 17 май 2008 9:51

Хихихи... да се изфукам: На 3 годишна възраст рецитирах приказката 'Гъбарко', като даже сочех думичките с пръстче!
Що народ бях ошашкаааал... :lol:
Проблема стана веднъж, когато една леличка се усети, отгърна ми страницата, а аз продължих да си рецитирам и соча до където бях стигнал! mhihi
Сега щерката (на 2.7г.) също си пее и рецитира.
Да ти е живо и здраво детенцето и продължавайте така да й обръщате внимание и да й се радвате. Тя също ще ви радва.

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Съб 17 май 2008 11:56

Само звезди в тоя форум :lol:

Аз пък на 3 години още не съм можел да говоря 8)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 17 май 2008 12:03

Zoran написа:Колега нормално е. :lol:
моята дъщеря е на 3г и 6мес и от около година си цака на компа :lol: паузирва, пуска, рестартира детското от начало да почне. Пее некакви песни, танцува като стриптизьорка :lol: и употребява такива думи, че се чудя от каде ги е научила

Колега това с стриптиза не е на добре от сега... :lol:

Едно лапе имаме в наща рода на 3 годинки си пускаше музика през Луинампа, CrazyFrog, на 4 вече беше средно добър играч на Counter-Strike, сега е на 5 и откача на тема Компютри. Лично според мен не е на добре това с децата от малки.... :roll:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 17 май 2008 13:23

Geleto написа:Здрасти, искам да споделя опит. Моят син също от съвсем малък знаеше много песнички и стихчета. Просто защото имаше кой да се занимава с него. Радвай се на детето и го поощрявайте да учи нови неща. този проблем не е а психолог! Това не е и проблем, всъщност. Макар че, когато синът ми беше в 7 клас, класната му ни заяви непременно да го водим на психолог, защото не било нормално на неговата възраст да чете толкова много?????!!!!!!!! Да си призная, с жена ми се консултирахме с психолог. И той щеше да падне - каза да му пратим класната, а не детето!!!!!!! Така че - да ви е живо и здраво детенцето!!!!

Б;агодаря.Знам че не е проблем,просто ми се щеше да попитам :) Благодаря за отговорите на колегите :D

chefito написа:като е тръгнала при Енчо, научете я, че иска да стане примерно баба Яга и да откара до Господарите...

Ама кой каза че е тя?За сина ми става въпрос :lol:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 17 май 2008 13:25

Tinko написа:
моята дъщеря е на 3г и 6мес и от около година си цака на компа :lol: паузирва, пуска, рестартира детското от начало да почне. Пее некакви песни, танцува като стриптизьорка :lol: и употребява такива думи, че се чудя от каде ги е научила

Едно лапе имаме в наща рода на 3 годинки си пускаше музика през Луинампа, CrazyFrog, на 4 вече беше средно добър играч на Counter-Strike, сега е на 5 и откача на тема Компютри. Лично според мен не е на добре това с децата от малки.... :roll:

Що бе,кое му е лошото?Имай предвид че децата сега доста по-напредват отколкото нас когато бяхме млади.Въпроса е да не ги изтървеш...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 19 май 2008 18:29

дай боже повече такива гледани деца

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 19 май 2008 18:43

Моя голем разбойник...от 3 годишен немога да го дигна от компа...принудих се да купя втори комп...с LCD монитор и т.н.....незнам дали е за добро или зло...аз на неговите години стрелях по уличните лампи с жилка и се возих в влаковете из Пловдивско без билет пък кондукторите се чудеха де е майка ми ?? :D :D

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 20 май 2008 0:44

Plumber написа:
Tinko написа:

Що бе,кое му е лошото?Имай предвид че децата сега доста по-напредват отколкото нас когато бяхме млади.Въпроса е да не ги изтървеш...

Психиката им се нарушава, малко са тези който не ги влекат игрите. Другото което е заминават им очите още от мънички. Много хора родители позволяват на децата да седят много продължително пред монитора. Това си е лошо, защото тези очи са в период на развитие, дегенерация на клетки в ретината и ТН. И какво става кат им свикнат да гледат на късо още от малки.... :roll:

nivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nivanov » Чет 22 май 2008 12:40

Тинко, предпочитам да я науча от сега как правилно да се оправя с монитора, отколкото да я зарежа да си скапе очите ... На 37 съм, пред компютри съм от 79-та година на миналия век, зрението ми е перфектно и до момента ... Просто си има правилна работа с монитора и работа с монитора, не трябва да оставяш очите да фокусират повече от 10-15 мин. едно и също разстояние, един поглед на страни на всеки 10 мин. ти е предостатъчен, за да нямаш проблеми с очите ;-)

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZAD19 » Чет 22 май 2008 23:54

Детето не е болно, че да го водиш на лекар, просто се развива в правилната посока! Радвайте му се!!!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 23 май 2008 10:10

Вече аз имам нужда от психолог.
Детото ме подлудява, вече 2 години живе е при баби, щото нямаме възможност да плащаме по 300 лв. за частна а държавна градина знаете какво е :(.

Дойде то преди 2 дена и това беше ама тия баби са виновни за всичко. Не ме интересува дали троши, прави бели, драска по стените хич нека си играе.
Ама от каде е видяло да си събува чорапите и да си лапа краката в устата.
Опитах се като млад и неопитен баща да обястня с червеите в стомаха, с баба яга, с синдирела, с йети, с шрек висчко пробвах ама не и не.
Накрая не издържах намокрих чорапите в отцед и му ги обух, от тогава реве яко цяля нощ. И сутрин не ме иска бута ме ще полудея вече какво да направя.

Оставям го да си реве по едно време си вкарва ръката в устата и повръща всичко което е изяло.
Някой на мен да помогне как да го разбера това дете
П.С. на 2.5 години е.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 23 май 2008 11:50

нека го лапа
забраненото е най-сладко
с насилие и заповеди не става
требе му стане нещо интересно и да забрави вредния навик
като го лапне, нещо го разсейте и така леко полеко ще си го забрави това с лапането

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 23 май 2008 20:17

Pichaga написа:нека го лапа
забраненото е най-сладко
с насилие и заповеди не става
требе му стане нещо интересно и да забрави вредния навик
като го лапне, нещо го разсейте и така леко полеко ще си го забрави това с лапането

Точно.Измисли нещо забавно да го разсее.И мен малкия като се върна,и от вратата Айде да караме кола ( Колин Макрий 4 :) Ама после реве като легна до майка му,тъй че не се притеснявай.И стига го плаши!Страха не е решение.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Нед 25 май 2008 0:07

Plumber написа:А не бе.Не съм се панирал.Просто и двамата със жена ми няма кого да запитаме.То може да е тъпо ама мене ми е странно.Интересно ми е дете на 2 годинки "нормално" ли е да запомни две песнички и да си ги рецитира без никаква помощ.Като гледам 2-3 комшийчета ,са на по 3 почти и само ръмжат и некви нечленоразделни.Викам да не би да познавам гений.Може и да е тъп въпроса ама ... :oops:

На мнение съм, че притесненията Ви са абсолютно неоснователни.Всяко дете има своя собствена индивидуалност и тя се проявява в различна степен от неговото развитие.Общувайте с детето си и му позволете да открива нови хоризонти.Ще ви изненадва всеки ден и в това няма нищо "ненормално", както се изразихте.Оставете нещата да следват естественият си ход и окуражавайте детето си в опитите му да покорява света около себе си. :)

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Нед 25 май 2008 17:40

Ами това с чорапите е съвсем нормално :). Сега детето гради характер и пробва до къде стига търпението на родителите. Дъщеря ми е също на 2.5 и знам какво е - понякога е лудница. Като си науми нещо става страшно в къщи - чуваме се сигурно на километър.
Иначе за лапането - нищо няма да му стане - сега гради имунитет, до 7 години децата са най-издръжливи.

Иначе за възмжоностите също не смятам че е наистина нещо особено да рецитира или помни. Все пак нов мозък и всичко попива. Дъщеря ми се справя с български и немски доста задоволително въпреки, че и на мен ми се струва че е малка. Сега разбира какво и се казва независимо на какъв език, говори ни на немски повече, но предполагам като стане на 3 ще се справя и с 2-та езика, а преди 3-4 месеца едва казваше нещо.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”