Въпрос за снимки от фотоапарат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за снимки от фотоапарат
Добър вечер,колеги!Преди няколко седмици си закупих цифров фотоапарат Pentax Optio Z10.В паметта на фотото има 3 вградени рамки но не ми харесват.Има ли начин освен с photoshop да се дабавят рамки в паметта на фотото защото не ми се занимава на всяка снимка да слагам рамка.Мерси предварително.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Въпрос за снимки от фотоапарат
golfabitch написа:Има ли начин освен с photoshop да се дабавят рамки в паметта на фотото защото не ми се занимава на всяка снимка да слагам рамка.
Не мога да ти отговоря на въпроса, но ще ти препоръчам да не слагаш рамките от фотоапарата (да ги исключиш като опция) и да си слагаш с shop-чето, ако желаеш.
Не ми се търси статията от PC Word, за да цитирам дословно, а и е дълга, но всяка графична обработка на изображението в/у този вид карти им скъсява драстично живота. Обяснено подробно беше как при истриването на дори 1 пиксел от снимката се правят 3 цикъла четене-запис. В същото време се даваше статистика колко такива цикъла може да се направи в/у SD карта и те бяха стотици хиляди пъти по-малко от същото действие на същия по обем конвенционален хард диск.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”