112:"Не мога да пратя линейка, докато не ми кажете номе

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 21 юни 2008 21:23

Олигофрени.
Тупат се в гърдите - националният телефон 112 РАБОТИ. Да, работи, ама полза? Няма.

Карам по Цариградско, в насрещното свирят гуми, облак прах, чува се удар, в огледалото изглеждаше, че колата се опитва да се качи на мантинелата. Жена ми звъни на 112 - питат дали сме там - не сме ... питат за номера на катастрофиралата кола - няма как да го знаем ... молят да изчакаме ... само за да ни съобщят, че НЕ МОГАТ да изпратят линейка, докато не им кажем номера на катастрофиралата кола.
Наистина - при всички системи за безопасност е възможно да няма тежко пострадали. А може би тези две минути някой ден ще струват един живот?
"Съжалявам много, нищо не мога да направя."
Любопитен съм да узная дали човекът, който отказа да изпрати линейка, ще погледне утре в пресата дали има пострадали при катастрофата на Цариградско.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 21 юни 2008 21:41

Що не си измисли някакъв номер?

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Съб 21 юни 2008 21:43

Това на нищо не прилича просто!Телефонните диспечери са за съд направо...номера на катастрофиралата кола..боже божее...те да не би случайно да тръгнат из купчина катастрофирали коли и да търсят за кой точно са се обадили да му помогнат.... :evil: :evil: :evil: направо не е истина!И това им е отношението на хората които са се заклели да спасяват човешки животи...а за останалите какво да очакваме... :shock :shock

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 21 юни 2008 21:44

groznika написа:Що не си измисли някакъв номер?

:? Не знам. Изненадаха ме. Когато жената повтори думите, които чува по телефона направо онемях. Успях само да я питам "И кво ся, няма да пратят никого ли?". И после мълчах. Само Лили повтаряше "Тати, тати, колата ще я закачат, нали?".

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Съб 21 юни 2008 21:49

Хора живеем в БГ . Не сме американски филм, звъниш на 911 и ти пращат кола. Има сигурно стотици идиоти, които си правят ебавки с хората! А това е по-лошото, че докато някои се нуждае, те бръмчът като празни пожарни по София.

Потребителски аватар
endless
Автомобил: VW
Двигател: AEE

Мнениеот endless » Съб 21 юни 2008 21:52

lodarski написа:Хора живеем в БГ . Не сме американски филм, звъниш на 911 и ти пращат кола. Има сигурно стотици идиоти, които си правят ебавки с хората! А това е по-лошото, че докато някои се нуждае, те бръмчът като празни пожарни по София.

Понеже всички централи са цифрови "уж" в БГ следователно могат да видят номера от който се звъни и да те намерят. Мисълта ми беше, че с този номер ебавки едва ли ще има много, защото са назначени глоби почващи от по 500лв. за фалшива тревога.

Този номер е за цяла Европа и би трябвало да функционира както 911. Това, че нашите за пореден път са осрали пейзажа е друг въпрос.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 21 юни 2008 21:54

ебавка или не длъжни са да отреагират бързо.
викал съм линейка и 15 мин само ми затваряха и ме обиждаха че ги бъзикам нещо.
всичко е ялаво.не се впечатлявай.няма оправия.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 21 юни 2008 22:00

Smoke написа:ебавка или не длъжни са да отреагират бързо.
викал съм линейка и 15 мин само ми затваряха и ме обиждаха че ги бъзикам нещо.
всичко е ялаво.не се впечатлявай.няма оправия.

Всичко това доказва че към момента на 112 не може да се разчита.Както и на останалите служби.Явно положението в BG си е по старому.Много лошо...
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=488170

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Съб 21 юни 2008 22:01

:037: що не реагират всичката им работа е такава 2 мил лева от джоба надънекоплатеца за кво .....нема за кво да се хабя ..... :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :014: :045:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 21 юни 2008 22:01

колата беше много размазана.... но откъм предница.... минах малко след случката.... хората седяха и чакаха на мантинелата пушейки - най-вероятно няма сериозно пострадали - купето беше сравнително цяло :idea:

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 21 юни 2008 22:03

Пълно безобразие...просто съм възмотена и в същото време не съм изненадана.Тва при нас е нещо нормално... :evil:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 21 юни 2008 22:06

Аз пък щях да се изненадам ако всичко беше наред,живеем в цирк.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 22 юни 2008 8:07

незнам колко от вас са бачкали в кол център или подобно нещо дето има 1000 ама най малко 1000 процедури и като не спазиш някоя почват да ти реват всичките началства докато не ти резнат бонуса, или подобно нещо, дори оператора да ти земе заявката и да я прати без всички данни след това ще му я върнат да си събере всички данни, и се получава едно лудо разстакаване. Иначе процедурата е бая тъпа да искат номер, странно ми е !!! С времето сигурно ще ги изчистят :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 22 юни 2008 10:46

Jogo_1 написа:незнам колко от вас са бачкали в кол център или подобно нещо дето има 1000 ама най малко 1000 процедури и като не спазиш някоя почват да ти реват всичките началства докато не ти резнат бонуса, или подобно нещо, дори оператора да ти земе заявката и да я прати без всички данни след това ще му я върнат да си събере всички данни, и се получава едно лудо разстакаване. Иначе процедурата е бая тъпа да искат номер, странно ми е !!! С времето сигурно ще ги изчистят :)

Ти наистина ли сравняваш частен кол център за поддръжка на интернет услуга например с държавен такъв, който в една нормална страна спасява животи?

Какво правиш ако станеш свидетел на катастрофа, при която не се виждат номерата (изкривени, паднали, затиснати)? Седиш и чоплиш семки отстрани ли?

Пълно безобразие.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Нед 22 юни 2008 10:52

maks написа:Аз пък щях да се изненадам ако всичко беше наред,живеем в цирк.

Цирк е много подходяща дума!!! :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”