какво е да живееш в бг

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 18 юни 2008 11:44

м/у др. си мн прав за застраховката......... те си имат кога и кой да ти гепи нещатата когато са застраховани точно когато ти свършва срока на застраховката и ходиш да си я плащаш те дебнат и ти гепат всичко на един фр така . застраховката му изтече , не отиде веднага или по рано да си я плати , и на 4тия ден го обраха ............. и са взели неща скрити без да роват се едно зн каде кое се намира............

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 18 юни 2008 11:59

zliq_golf83 написа:м/у др. си мн прав за застраховката......... те си имат кога и кой да ти гепи нещатата когато са застраховани точно когато ти свършва срока на застраховката и ходиш да си я плащаш те дебнат и ти гепат всичко на един фр така . застраховката му изтече , не отиде веднага или по рано да си я плати , и на 4тия ден го обраха ............. и са взели неща скрити без да роват се едно зн каде кое се намира............

Е нормално, все пак като правиш застраховка те май идват на оглед да видят кво имаш вътре?

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 18 юни 2008 12:22

zliq_golf83 написа:м/у др. си мн прав за застраховката......... те си имат кога и кой да ти гепи нещатата когато са застраховани точно когато ти свършва срока на застраховката и ходиш да си я плащаш те дебнат и ти гепат всичко на един фр така . застраховката му изтече , не отиде веднага или по рано да си я плати , и на 4тия ден го обраха ............. и са взели неща скрити без да роват се едно зн каде кое се намира............

ами пич то и с автокаското процедират по същия начин :evil: ако си късметлия да не ти гепят колата при закъснение, най-малкото с някой потрошен джам ще се разминеш, ей така за напомняне/ както стана с едно приятелче, закъсня с един-два дена да поднови каското /

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 18 юни 2008 14:38

Жокера е много прав за старите голфчета - стари нови, като им изтече застраховката, удрят ги за норматив. Реално, какво им коства - такава кола се гепи за 2 минути. После за части и готово - това са разпространени коли, части се търсят всеки ден.

Аз като си застраховах апартамента, никой не дойде да проверява какво имам...може би защото няма нищо чак толкоз ценно, че да си заслужава деклариране. А и зашо да има - нали за това хората са измислили банките и сейфовете.
Как може да си държиш парите и ценностите под килима вкъщи - много ясно, че ще ти ги вземат. Баси примитивната история. :?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 18 юни 2008 15:56

connor cane написа:Жокера е много прав за старите голфчета - стари нови, като им изтече застраховката, удрят ги за норматив. Реално, какво им коства - такава кола се гепи за 2 минути. После за части и готово - това са разпространени коли, части се търсят всеки ден.

Аз като си застраховах апартамента, никой не дойде да проверява какво имам...може би защото няма нищо чак толкоз ценно, че да си заслужава деклариране. А и зашо да има - нали за това хората са измислили банките и сейфовете.
Как може да си държиш парите и ценностите под килима вкъщи - много ясно, че ще ти ги вземат. Баси примитивната история. :?

Ъм.. ти за какъв риск си си застраховал апартамента? Ако не си застраховал имуществото е нормално да не огледат..

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 18 юни 2008 16:19

Застраховал съм го - май до 10 000 лева. :D
Отделно съм застрахован против "вандализъм".

Потребителски аватар
VwGTi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VwGTi » Съб 21 юни 2008 1:58

joker хубаво си го измислил за ротвайлера но не е решение за случайно гастролиращи крадци може би,но за някой който знае за какво влиза и какво има вътре абсурд,ще открехнат вратата ще го тровят/упойват/бият/застрелят ако щеш ще пуснат вътре някой прежален пит да си играят и пак ще пробият...,СОТ...жалко за хората който се доват парите на вятъра поне според мен и мойте наблюдения...Застраховка му е майката....Злия...съчуствам ти и в нас имаше обир преди време прибирам се вратата открехната...ах как се молех да съм подранил с няколко минути..но уви нямаше никой вкъщи,нищо съществено не бяха дръпнали,но кофтито поне на мен ми беше че са ровили из мойте неща обърнали са всичко на горе с краката и са си отишли безнаказано...един комп за целта охранителна с няколко web-камери и да uploadva некъде на remote server за да не изчезне записа с компютъра:>>и гледай после сейр ако не са с качулки де поздрави колеги и дано намаляват тези обири но надали...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 22 юни 2008 12:21

Колега искрено съжалявам за случилото се.И относно въпроса с Англия.... ако мислиш, че тука не крадат жестоко се лъжеш, крадат и то в пъти повече от колкото в БГ ... в ного пъти в повече.Почти всички познати вече са изгоряли с по 2-3 к паунда в откраднати инструменти, както и баща ми изгоря ония ден за съжаление.Та не си мисли, че тая долна сган тука не краде щото се лъжеш жестоко, просто не се радухва толко от пресата.Преди известно време работих в Ливерпул(там се краде най-много) и магазина в който работехме го разбиха и за 5 минути през прозорче през което трудно ще се навре човек изнесоха 15 км медни тръби и изчезнаха :shock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”